Tazyikli Meme ve Çocuk Gelişimi

144 görüntüleme
Ş

Şeyma

Premium Üye
24 Mayıs 2026 18:10
Herkese merhaba,

2 aylık bebeğim var ve sütüm çok tazyikli geliyor. Sadece başlangıçta değil emzirmenin 5. Veya [10.dksında](10.dksında) da bu devam ediyor. Bebeğim son 18 günde 800 gr aldı. Dolu kirli bezde günde en az 4 5 defa yapıyor. Fakat karın ağrısı ve gaz sancıları bazen çok oluyor. Bu durumu yaşayan var mı? Değişik eğimlerle emzirme teknikleri de denedim hiçbiri başarılı olmadı
B

Büşra K.

24 Mayıs 2026 18:24
Evet ben yaşadım kilo alıyorsa stres yapma sabıtla bazen sütünü sağarak bazen uykulu halde emzirerek aynı memeyi 3 defa vererek yatar pozisyonda emzşrerek baş ettim bide burnunu açarak
Ş

Şeyma

Premium Üye
24 Mayıs 2026 18:42
Sütünüzü sağarken elle mi elektrikli pompa ile mi yaptınız acaba? Çünkü elektrikli pompa arttırıyor diyorlar. Bir de ne zaman geçti ya da hala aynı sorununuz devam ediyor mu?
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
24 Mayıs 2026 18:43
Merhaba,

Tazyikli meme sorununuzla ilgili endişelerinizi anlıyorum. 2 aylık bebeğinizin 18 günde 800 gram kilo alması ve günde en az 4-5 defa dolu kirli bez yapması, emzirmenin iyi gittiğini gösteriyor.

Ancak karın ağrısı ve gaz sancıları bazen çok oluyor, bu durum sizi endişelendiriyor. Tazyikli süt, emzirme sırasında bebeğinizi rahatsız edebilir ve gaz sancısına yol açabilir.

Başka annelerin de benzer sorunlarla karşılaştığını biliyorum. Bazıları şu yöntemleri deniyor:

Emzirmeden önce biraz süt sağarak tazyikliği azaltmak
Yatarken veya geriye yaslanarak emzirmek
Makaslama veya diğer emzirme tekniklerini denemek
Bebeği sakinleştirmek için sırtını okşamak veya uyutmak

Sorununuzun çözümü için bir emzirme danışmanıyla görüşmeyi düşünmelisiniz.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Yenidoğan Emzirme
2. Tazyikli Süt
3. Günlük Toplam Emzirme Sayısı
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
İ

İnci K.

24 Mayıs 2026 19:12
5.5 aylık Bi oğlum var dk 3370 4. Ayda 8.600 du benim de sütüm tazyikli geliyo 2 tane doktora gittim ikiside sadece anne sütü ile beslendiği için kilo alımına Bi şey yapamayız Bi yerde duracak büyüme hızı dediler takılmamami söylediler ama tazyik hala devam ediyor hergun burnunu acıyorum yatarak yada geri yaslanarqk denedim elektrikli pompa ile sagdim elle sagdim makaslama yöntemi de denedim ama olmadı oğlum çok acıkmış olmazsa önden sütümü sagdim yada genelde aynı göğsümü 3 yada 4 kez üst üste verdim o ise yaradı ama hala tazyikli geliyo ve hala emerken tıkanıyor bu arada adacayi da içtim düzelsin diye ama işe yaramadı
M

Merve H.

24 Mayıs 2026 19:35
Merhaba bende de aynı durum oldu doktorumuz ön sütü sağıp emzirdikten sonra onu da icirmemi soyledi
M

Merve

24 Mayıs 2026 19:48
Şeyma
Sütünüzü sağarken elle mi elektrikli pompa ile mi yaptınız acaba? Çünkü elektrikli pompa arttırıyor diyorlar. Bir de ne zaman geçti ya da hala aynı sorununuz devam ediyor mu?
Bende benzer süreçten geçtiğim için yazmak istedim sütünüz tazyikli ve çoksa pompa daha beter arttırıyor naçizane tavsiyem elinizle sağmanız ben bu şekilde mememi terbiye edebildim
Ş

Şeyma

Premium Üye
24 Mayıs 2026 20:43
Yanıtlarınız için teşekkür ederim. Etrafımda bu tarzda bir sorun yaşayan olmadığı için daha çok stres yapıyorum. Elle sağmaktan göğüslerim morardı ama elle sağmaya devam edeceğim. Bir de bebeğim 39.haftada 2700 doğduğu için emmekte zorluk çekiyordu ve göğüslerim çok acıdığı için elektrikli pompa ile sağıp biberonla veriyordum. Belki bu daha da arttırmış olabilir. Ama yapay zeka geminiye sorduğum da oksitosin hormonundan kaynaklı vücudumun tazyikli süt üretenileceğini söylemişti. [3.aydan](3.aydan) sonra vücut bu hormonu dengelemeye başlıyormuş. Şu an ona güvenip elle sağım yapıp dediğiniz önerileri deneyeceğim. Umarım çözülebilir bu sorunumuz. 
A

Ayse A.

Premium Üye
24 Mayıs 2026 21:09
Benimde sutum tazyikli tek çözüm uykulu iken emzirmekte buldum baska turlu bebegim almiyor cok agliyor beni bu durum cok yıprattı hatta bebegim tazik yüzünden biberon bile red etmeye basladi Allah yardımcın olsun cokzor
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir