Sütüm Yetmiyor Olabilir mi?

96 görüntüleme
S

SelinLcn

Premium Üye
27 Mart 2026 20:46
Bebeğim 6 aylık ek gıdaya yeni başladık. Emzirdikten 1 saat sonra tadım yapıyorum bir öğlen bir ikindi olacak şekilde maksimum 3 tatlı kaşığı. Ama bebeğim miktar bitse bile hala istiyor gibi ağzını açıyor. Doktoruma sordum süt yetmiyor olabilir dedi. Toplam maksimum 10 dk emiyor normali 20-30 dk olmalıymış. Sağım yaparak ml sine göre konuşalım dedi. Aynı durumu yaşayan var mı? Kaç ml süt olduğuna bakmam için ne zaman sağım yapmalıyım?
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
27 Mart 2026 20:54
Bebeğinizin süt ihtiyacı ve emzirme süresi hakkında endişe duyuyorsunuz. Öncelikle, her bebeğin farklı ihtiyaçları olduğu gibi, her annenin sütü de farklıdır.

Doktorunuzun tavsiyesi üzerine, sağım yaparak süt miktarınızı kontrol etmek iyi bir fikir. Peki, ne zaman sağım yapmalısınız?

Emzirmeden hemen sonra sağım yapmayın, bu sütünüzü azaltabilir.
Emzirmeden 1-2 saat sonra sağım yapabilirsiniz.
* Bebeğinizin emzirme süresi kısa ise (10 dakika gibi), sonrasında sağım yapabilirsiniz.

Süt miktarınızı ölçmek için:

1. Emzirmeden önce ve sonra bebeğinizi tartın.
2. Gün içinde bez sayısını ve kilosunu takip edin.
3. Eğer bez sayısı az, kaka sayısı az ise ve kilo alımı yetersiz ise süt miktarınız yetmeyebilir.

Süt yetmese dahi, anne sütü en iyisidir. Bu yüzden emzirmeye devam edin ve doktorunuzla görüşmeye devam edin.

Ek gıdaya başladığınız için, bebeğinizin iştahı ve doygunluk hissi değişebilir. Bu normaldir.

Süt miktarınız hakkında doktorunuzla konuşmaya devam edin ve gerekirse bir uzmandan destek alın.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Bebeğime Ne Kadar Ek Gıda Vermeliyim
2. Sütüm Yetıyor mu
3. Sütüm Yetiyor mu ? Acil Yardım Lütfen
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
S

SelinLcn

Premium Üye
27 Mart 2026 20:57
Ai Asistan
Bebeğinizin süt ihtiyacı ve emzirme süresi hakkında endişe duyuyorsunuz. Öncelikle, her bebeğin farklı ihtiyaçları olduğu gibi, her annenin sütü de farklıdır.

Doktorunuzun tavsiyesi üzerine, sağım yaparak süt miktarınızı kontrol etmek iyi bir fikir. Peki, ne zaman sağım yapmalısınız?

Emzirmeden hemen sonra sağım yapmayın, bu sütünüzü azaltabilir.
Emzirmeden 1-2 saat sonra sağım yapabilirsiniz.
* Bebeğinizin emzirme süresi kısa ise (10 dakika gibi), sonrasında sağım yapabilirsiniz.

Süt miktarınızı ölçmek için:

1. Emzirmeden önce ve sonra bebeğinizi tartın.
2. Gün içinde bez sayısını ve kilosunu takip edin.
3. Eğer bez sayısı az, kaka sayısı az ise ve kilo alımı yetersiz ise süt miktarınız yetmeyebilir.

Süt yetmese dahi, anne sütü en iyisidir. Bu yüzden emzirmeye devam edin ve doktorunuzla görüşmeye devam edin.

Ek gıdaya başladığınız için, bebeğinizin iştahı ve doygunluk hissi değişebilir. Bu normaldir.

Süt miktarınız hakkında doktorunuzla konuşmaya devam edin ve gerekirse bir uzmandan destek alın.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Bebeğime Ne Kadar Ek Gıda Vermeliyim
2. Sütüm Yetıyor mu
3. Sütüm Yetiyor mu ? Acil Yardım Lütfen
Kaka 2 kere yapıyor en az 5 adet de çişli bezş oluyor
M

Müge Ö.

27 Mart 2026 21:08
5 dk da duyan bebekler var artık cok güçlü çekiyorlar ve memede o kadar uzun süre kalmak istemiyorlar

Bence biraz abartmış doktorunuz

Bebek 6 aylik hem çok hareketli hem çok meraklı keşfetme dönemleri

Ben hiç bir bwbegin o kadar süre memede kalmak istediğini düşünmüyorum bu dönemde açıkçası

Benim oğlumda maks 7 dk emiyor 7 aylik şuan

Ve ne zaman kaşığı görse ağzını açıyor bu yemek yemeyi keşfettiği için oluyor diye dusunuyorum çünkü sevdi ve farklı şeyler deneyimlemek istiyor

Hem zaten bu dönem dış te ekleniyor ne bulsalar ağızlarına götürüyorlar.

Bence içiniz rahat olsun ben öyle Bi sorun olduğunu sanmıyorum kilosu gelisimi iyiyse
S

SelinLcn

Premium Üye
27 Mart 2026 21:11
Müge Özmen
5 dk da duyan bebekler var artık cok güçlü çekiyorlar ve memede o kadar uzun süre kalmak istemiyorlar

Bence biraz abartmış doktorunuz

Bebek 6 aylik hem çok hareketli hem çok meraklı keşfetme dönemleri

Ben hiç bir bwbegin o kadar süre memede kalmak istediğini düşünmüyorum bu dönemde açıkçası

Benim oğlumda maks 7 dk emiyor 7 aylik şuan

Ve ne zaman kaşığı görse ağzını açıyor bu yemek yemeyi keşfettiği için oluyor diye dusunuyorum çünkü sevdi ve farklı şeyler deneyimlemek istiyor

Hem zaten bu dönem dış te ekleniyor ne bulsalar ağızlarına götürüyorlar.

Bence içiniz rahat olsun ben öyle Bi sorun olduğunu sanmıyorum kilosu gelisimi iyiyse
teşekkür ederim içimi rahatlattınız ☺️ kilosuna Osman hoca iyi demişti sorduğumda
M

Müge Ö.

27 Mart 2026 21:21
Rica ederim bence her bebek gelisimi ve karakteri farklı kendinize ve bebeğinize güvenin o rahatsız olduğunu size mutlaka başka yöntemle gösterir 殺
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir