Bebeğime Ne Kadar Ek Gıda Vermeliyim
147 görüntüleme
M
Memduha D. ..
3 Ocak 2026 18:02
Bebeğim 7 ay 18 günlük emziriyorum ek gıdaya da başladım ama çok yemiyor en fazla 5 kaşık tadına bakıp bırakıyor. Bu normal mi? Geceleri de çok uyumuyor1 saate bir kalkıyor. Annem çocuğun aç olduğunu söylüyor, çocuk büyüdüğü için süt tutmuyor ve sürekli ondan kalkıyor diye doğru mu lütfen yardımcı olunn. En fazla yediği şey yoğurt onu 2 yemek kaşığı falan yiyor. Annem çok kafamı karıştırıyor bilenler lütfen yardımcı olabilir mi ?
C
Ceren ..
3 Ocak 2026 18:16
kızım 6 ay 20 günlük aynı şeyi yaşıyoruz cümleler de annemin cümleleri ama osman hoca 9 aya kadar sanırım sadece tadacak doymak için yemeyecek diyordu süt yetmiyor diye sadece bi öğün vermek için mama aldım ben gece yatmadan verecektim ki açlıktan mı uyanıyo anlayalım bebeğim içmedi gerçi o ayrı ama siz de bi deneyebilirsiniz bi ölçek mama verebilirsiniz çok değil
M
Memduha D. ..
3 Ocak 2026 18:20
Ama sütüm var yok değil öyle olunca mama vermek istemiyorum tek olmadığıma gerçekten çok mutlu oldum
Osman hocanın öyle söylediğini söylüyorum ama onlar bilmiyor doymuyor o çocuk diyor 😂😂😂
Osman hocanın öyle söylediğini söylüyorum ama onlar bilmiyor doymuyor o çocuk diyor 😂😂😂
D
Damla B.
3 Ocak 2026 18:34
5 kaşık yemesi gayet iyi bence 😅 hele 2 yemek kaşığı yoğurt yemesi de gayet yeterli gibi. Bence size az geliyor yediği yemek. Benim kızım da 7 aylık oldu 5 kaşık yerse sevinçten evde takla atıyorum 🤣
M
Memduha D. ..
3 Ocak 2026 18:37
Dolu dolu değil hani tattırmak için mama kaşığının ucunda minnacık diyeyim😂😂😂

Ebru K. ..
3 Ocak 2026 19:21
Eğer doyduğundan eminseniz ve bebeğinizin aç olmadığını düşünüyorsanız; muhtemelen emerek uyumayı veya ten temasını bir alışkanlık haline getirmiş olabilir. 🤱✨ Eğer diş sancısı veya benzeri bir sağlık problemi de yoksa, bu durum tamamen bu alışkanlıktan kaynaklanıyor olabilir ya malaesef 💐🌸🩷
M
Memduha D. ..
3 Ocak 2026 19:40
Ten teması var maalesef dokunmadan uyumuyor ne yapacağımı da bilmiyorum

Ebru K. ..
3 Ocak 2026 19:46
Bebekler henüz çok küçük oldukları için ayrılık kaygısı yaşamaları çok normaldir. 🐣 Sabırla bir uyku ve günlük rutin oluşturman, hem senin hayatını kolaylaştıracak hem de konforunu artıracaktır. ✨ Her şey zamanla rayına oturacak 😊🌸💐
M
Memduha D. ..
3 Ocak 2026 19:55
Teşekkür ederim inşallah🩵🌸🪷
Ö
Özge T.
3 Ocak 2026 19:56
Merhaba, lütfennn annenizin dediklerine bakmayın benimkiler de bir alem şekerpare yedirmekten bahsediyorlar😄 Osman hoca 9.aya kadar ek gıdadan kalori beklentiniz olmasın diyor keza benim oğlum da 8.5 aylık ve iştahı yeni açıldı. 8.ay kontrolünde doktor 2 çay bardağı kadar yiyecek deyince şokk oldum çünkü 2 ymk kaşığı anca yiyordu😬 madem öyle bebeği iyice anlamalı ne istediğine bakmalıyım dedim ve sevdiği şeyleri buldum. Siz tattırım yapmaya devam edin kesinlikle zorlamayın keyfi yerindeyken yedirin, bir de ipucu siz neyi seviyorsanız ordan gidin mesela ben lapa bulamaç hiç sevmem yapmıyorum da oğluma ve o da tencere yemeği seviyor💕

Fatma A.
Uzman Diyetisyen
3 Ocak 2026 21:33
Merhaba; yolun daha çok başındasınız ve bebeğiniz ek gıda sürecinde. Ek gıda süreci demek bebeğinizin ana besin kaynağı anne sütü ya da formül mamadır. Bu söylemler daha çok anne memesi zamanla süt üretimine alışır, damar yapısı genişler ve ilk başlarda olduğu gibi dolgun gözükmediğinden kaynaklanır.Bu sebeple dış ses nerden gelirse gelsin, uzmanından gelmediği sürece önemsemeyin. Bebekler gelişimsel süreçlerinde/ diş süreçlerinde ya da birçok kaynağa bağlı olarak oda ısısından kaynaklı bile sık uyanabiliyorlar. Doktorunuz tarafından bebeğinizin gelişimsel sürecinde, büyüme eğrisinde bir eksiklik görülmesiyse problem etmeyin. Ayrıca ek gıda reddine dair yazım hem burda hem instagram sayfamda var, önlem olarak inceleyebilirsiniz. 🌺
https://www.instagram.com/reel/DPmQae9CH59/?igsh=YWUzOWNranVnYmlv
https://www.instagram.com/reel/DPmQae9CH59/?igsh=YWUzOWNranVnYmlv
M
Memduha D. ..
3 Ocak 2026 21:37
Çok teşekkür ederim içimi rahatlattınız 🪷🌸🌼