Sütüm Yetıyor mu
138 görüntüleme
Ç
Çağla K.
11 Ağustos 2025 07:17
Bebeğim 52 günlük geceleri emıyor ama gündüzleri emmıyor emzırmek ıstıyrm ama emerken sürekli kendını itip tekrar emıyor böyle sütüm akıyor sonuna doğru emıyor biraz bu kez de süt olmuyor ne yapmalıyım sağıp vereyım aç kalmasın dıyorum ama emzırmek ıstedgmde De süt olmuyor normalde geceleri emzırıp gündüzleri de emzırıp arada sağım yapıyrdm doymadıgında vermek için böylelıkle bıberonda sütün hemen gelmesıne alıştı sanırım sizce nasıl ılerlemelıyım sağım yapmayı bırakmalı mıyım gündüz ve sütüm çok olmuyor zaten sagıdıgımda bile 60. -70ml süt oluyor bu da ıkı ayın ıcındekı bir bebek ıcın yeterlı mi araştırmalarıma göre bu zamandakı bebeklerin mıde kapasıtesı 120-150ml arasıyms bıberonla beslerken tam aç olduğunda 100 ml verıyrm öyle duyuyor sütüm yetmıyor mu sizde böyle olan var mı
Ü
Ümran A.
11 Ağustos 2025 07:24
Merhaba , biberonun akışına alıştığı için meme reddine doğru gidiyor olabilir bebişiniz. Önce emzirin sonra sağım yapın, emme vakti gelene kadar tekrar süt depolanmış olsun bu sayede. Sağım yaptıkça sütünüz de artacaktır. Bebeğinizin istediği ölçüde süt de geleceği için tekrar emmeye yönelecektir inşallah.
Biberon değişikliği de yapabilirsiniz isterseniz. Philips avent ya da lansınoh meme reddi yapmıyor bilginize
Biberon değişikliği de yapabilirsiniz isterseniz. Philips avent ya da lansınoh meme reddi yapmıyor bilginize
K
Kübra P.
11 Ağustos 2025 07:25
Gece uyku sersemi olarak meme redii yapamıyor ama gündüz meme reddinyapıyo. Sakin olun ve asla zorlamayın kafasını memeye itmek vs sizde gergin olınca iyice kaçıyo emmekten sık sık deneyin ama zorlamayın. Emzirmeye çalışırken gezmeyi hafif sallanmayı deneyebilirsiniz sakinleşeceği bi ninni şarkı söyleyebilirsin. Ama emmediğinsürelerde sağımı bırakma bebek emmezse sen sağmazsan sütün azalıyor gerçekten. Emmediği zamanlarda sağarak vermeyi dene. Biberon hızlı akışlı biberon kullanma. Eğer 52 gündür hem meme hrm biberon veriyorsan biberondan değildir ama biberon yeni vermeye başladıysan biberon kaynaklı meme reddi olabilir. Sakın üzülme bir kere reddedince daha emmiyor mu değil üstüne gitmeyince emmesi için zorlamsynca tekrar emiyor
Ç
Çağla K.
11 Ağustos 2025 07:30
Bebısın açlığına göre sağım yapıyorum aslında emzırdıkten sonra karnı tam doyup yattığında uzun uyuyacagını tahmin edip öyle sağım yapıyorum biberon olarakta phılıps avent kullanıyorum doysun dıye bazen çok sağım yapıyorum bıberonla veriyorum ona alıştı sanırım bıberonla vermesem sadece emse karnı doymadı dıye üzülüyorum vermek istiyorum bır de acaba atak donemlerı oluyormuş o dönemde mıyız acaba diye düşündüm ama bilemıyorum baştan böyle ilerlıurdk birden oldu
Ç
Çağla K.
11 Ağustos 2025 07:35
Evet Kübra hanım baştan beri böyle hem meme hem bıberonla besledım çünkü doğumdan sonra sütüm hemen gelmedi yardımcı olmak ıcın gelenlerde mama verdi mecburen bende sütüm gelsın dıye sağım yaptım emzirmeye çalıştım öyle süt geldi tabi büyğkelrımız doymuyor doymuyor dediğinden fazla fazla verdik çocukta alıştı şimdi bende emmek ıstemyınce her zaman sağımda yapamıyorum şimdi bıberonla versem bu kez hıc emmezse çok zorlanırım
K
Kübra P.
11 Ağustos 2025 10:55
Merak etmeyn benim bebeğim 4 aylık ve defalarca yaşadım bu olayı birçok uzmanla görüştüm bir sürü video iLedm bende avrnt kullanıyorum. Diğerlerine göre bu biberon daha iyi. Meme reddinin temelinde ki sebebi aramak gerekiyormş örneğin süt çok olur hızlı akarsa veya tam tersi bebeğimiz büyüdüğü için süt ihtiyacı daha fazla süt az olursa. Veya başka başka. Çocuğa memenin iyi bişey olduğunu hatırlatmak gerekirmiş. Belli dçnemde oluyo bende sizin dediğiniz dönemlerde yaşadm ve biberonu bir ay sonra verdiğim için biberondan şüphelendim. Sonra denilenleei yaptım
Duş almak(hava sıcak bazı brbekler terden dolayı tuzlandığı için emmezmiş
Sütü artırmak. Sütüm sağınca sizinki kadardı o dönemler çaylar vs içmek ve sütü sağmak sağınca süt bitmiyo tamtersi meme uyarıldıkça süt artıyo
En önemlisi bebeği rmmeye zorlamamak ve çok açken süt az olduğunu bildiği için hemen karnını doyurmak istiyo ve memeyi emince tatmin olmuyo bu yğzden mesele bebeğiniz 3 ölçek mamayla doyuyorsa bir ölçek mama verin sonra onu emzirmeye çalışın onun emme korkusunu gidermek için memeye götü rdüğümzde o kafasını çekince şarkı vs söyleyip sakinleştirmek ninni söylemek onunla gülünseyerek konuşmak ve onun dikkatini dağıtmak bu işe çok yarıyo onu zorlayınca daha çok uzaklaşıyo ama sakin olur dener onu sakinleştirirseniz hemen etkisi oluyo
Çok iyi anlıyorum süt sağmak sürekli olmadığı için etkiliyo bzi
Şuan bebeğim 4 aylık şuan hem meme hem biberon reddi yaşıyorum bende sakin olmak lazım
Duş almak(hava sıcak bazı brbekler terden dolayı tuzlandığı için emmezmiş
Sütü artırmak. Sütüm sağınca sizinki kadardı o dönemler çaylar vs içmek ve sütü sağmak sağınca süt bitmiyo tamtersi meme uyarıldıkça süt artıyo
En önemlisi bebeği rmmeye zorlamamak ve çok açken süt az olduğunu bildiği için hemen karnını doyurmak istiyo ve memeyi emince tatmin olmuyo bu yğzden mesele bebeğiniz 3 ölçek mamayla doyuyorsa bir ölçek mama verin sonra onu emzirmeye çalışın onun emme korkusunu gidermek için memeye götü rdüğümzde o kafasını çekince şarkı vs söyleyip sakinleştirmek ninni söylemek onunla gülünseyerek konuşmak ve onun dikkatini dağıtmak bu işe çok yarıyo onu zorlayınca daha çok uzaklaşıyo ama sakin olur dener onu sakinleştirirseniz hemen etkisi oluyo
Çok iyi anlıyorum süt sağmak sürekli olmadığı için etkiliyo bzi
Şuan bebeğim 4 aylık şuan hem meme hem biberon reddi yaşıyorum bende sakin olmak lazım
L
Leyla E. A.
12 Ağustos 2025 15:21
Benım bebeğimde 33 günlük aynı durumdayım sadece meme yetiyor mu anlamıyorum kakası çişi yeterli gibi ama içim rahat etmiyor sağdığımı da arada biberonla veriyorum bu sefer çok huzursuz olduğu sıra sadece biberonnistşyor saatlerce ağlıyor sütüm yetmiyor gşbi hissediyorum özellikle akşam saatlerinde çok şey içiyorum artsın dşye ama olmuyor sağınca da çok gelmşyor kilo alımı güzel dedi Dr ama sağım dan kurtulmak istiyorum sadece emsin istiyorum içim rahat etmiyor doymuyor diye diğer anneler nasıl yapıyormmerak ediyorum