Sütüm Yetiyor mu Endişesi

180 görüntüleme
E

Esra Ç. Ö.

Premium Üye
4 Haziran 2026 22:23
Selamlar

Kızım 18 ocak doğumlu doğum kilosu 3400 boy 48 cm baş çevresi 33 cmdi. 2 gün önce yani 4 ay 16 günlükken sağlık ocağında kilo 6600 boy 62 cm baş çevresi 40.5 cim çıktı. Son zamanlarda bezini 3 defa falan değiştiriyorum dolu oluyor süt pompası ile sütümü sağamıyorum cok sık sağım yapmazdım zaten ama ilk aylarda gibi süt gelmiyor hatta süt gelmiyor desem bile yeri. Mama mı versem kızım aç mı bilmiyorum. Huzursuzluğu yok genel olarak keyfi yerinde. Bıngıldağı için geçen ay 1×1 demişti ebe. Bu ay da kapanmak üzere bi doktora görünün dedi. Kilosu iyi mi Bıngıldağı kafamıza taksak mı doktora hemen mi gitmek gerekir bi sonraki ay kontrolünde gitsek olur mu?
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
4 Haziran 2026 22:23
Merhaba,

Kızınızın doğumdan bu yana ki gelişimini takip ediyoruz. Doğum kilosu 3400 gr, boy 48 cm ve baş çevresi 33 cm olan kızınız, 4 ay 16 günlükken 6600 gr, 62 cm ve 40.5 cm ölçülerine ulaşmış.

Bu ölçülere göre, kızınızın kilo alımı ve boyu normal sınırlarda görünüyor.

Bez sayısının azaldığını ve dolu bezlerin sayısının 3 defa falan olduğunu belirtmişsiniz. Bu durum, süt üretimimizin azaldığı şeklinde yorumlanabilir.

Süt pompası ile süt sağamıyorsunuz, ve ilk aylardaki gibi süt gelmiyor. Bu durum, emzirmeyi zorlaştırıyor.

Mama vermeyi düşünüyorsunuz ancak kızınızın aç mı olduğu yoksa doyup doymadığı konusunda emin değilsiniz.

Kızınızın huzursuzluğu yok ve genel olarak keyfi yerinde.

Bingıldak (fontanelle) kontrolü için geçen ay 1x1 denmişti ve bu ay da kapanmak üzere olduğu belirtildi.

Kilo ve bingıldak gelişimi kafanıza takılıyor.

Doktorunuzun bir sonraki kontrol randevusuna kadar bekleyebilirsiniz. Ancak, eğer kızınızın davranışlarında veya fiziksel durumunda endişe verici bir değişiklik görürseniz, doktorunuzu arayarak tavsiye alabilirsiniz.

Ayrıca, şu önerilerde bulunabilirim:

- Süt üretimimi artırmak için bol sıvı tüketebilirsiniz.
- Süt pompası kullanımını doktorunuzla görüşebilirsiniz.
- Kızınızı emzirirken rahat bir pozisyon denemek, süt akışını kolaylaştırabilir.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Sütüm Yetiyor mu?
2. Karnı Doyuyor mu
3. Kilo ve Toplum Baskısı
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir