Kilo ve Toplum Baskısı
114 görüntüleme
E
Esma Y.
15 Haziran 2025 02:37
Merhaba 4 buçuk aylık erkek bebek doğum kilosu 2900 boy 50 cm baş çevresi 35 cm olarak doğdu şuan kilosu 5600 boy 62 baş çevresi 41
Çevremdeki herkes ama herkes çok zayıf diyor beslemiyormusun diyor aç bu aç diyorlar çok zorbalanıyorum Anne sütü veriyorum şimdi yeni yeni tadımlar yapıyorum arada meyve küreleri falan ne yapmalıyım 🙏🙏🙏🙏
Çevremdeki herkes ama herkes çok zayıf diyor beslemiyormusun diyor aç bu aç diyorlar çok zorbalanıyorum Anne sütü veriyorum şimdi yeni yeni tadımlar yapıyorum arada meyve küreleri falan ne yapmalıyım 🙏🙏🙏🙏
M
Melike A. ..
15 Haziran 2025 04:51
Benim oğlumda 2500 doğdu 3gün sonra 2350ye düştü ilk ay 1 kilo 2. Ay 1 kilo alarak 4350 oldu ondan sonraki 3. Ay kontrolüne gittiğimde sadece 300 gram almıştı ama o ay bebeğim aşırı huysuz bi çocuk olmuştu zaten tek taraf emiyordu doğduğundan beri diğer tarafda artık yetmemeye başlamış ve sütüm azalmış baya doktorumuz mamaya başladı suan 4 ay 15 günlük 6 kilo ve boyu 68 cm bende mama ve tadımlar yapıyorum anlatmak istediğim şu bebeğiniz huysuz durmayan bi bebekse suan doymuyor olabilir benim ilk bebeğimdi bende anlayamadım doktor diyene kadar banada çok diyen oldu sütün yaramıyor bebeğe anca kendine yemişsin sütün olmadı diyen insanlarımız çok kötü düşünceli gerçekten hiç karşısındaki kırılır mı sütü varsa bile bu söylediklerimden etkilenirde strese girip sütü kesilir mi diye düşünen yok hiç kendinizi üzmeyin Esma hanım eğer bebişiniz doyuyorsa zayıf olsun sağlık oldukdan sonra hiç bir sorun yok bence
E
Esma Y.
15 Haziran 2025 16:13
Çok teşekkür ederim yorumunuz için yazmayı unuttum oraya bebeğim diş çıkattı 4. Ayında huysuzkukları var ilk günden beri kusan bi bebek doktora defalarca götürdüm normal 8-9 aya kadar sürebilir dedi çünkü yani besliyorum niye bu kadar az kilo alıyor diye diye perişan olduk
S
Seher A. ..
15 Haziran 2025 18:22
Yediklerinize dikkat edin sütünüzu yaglandiran şeyler yiyin tahin, dereotu,tahin helvası kuruyemiş gibi,toplum baskısına kapılıp kesinlikle üzmeyin kendinizi,o tarz insanlardan olabildiğince uzak kalmak her zaman iyidir,benimde kizim 5 buçuk aylık oda hep kusuyor doktor normal fizyolojik reflü tedavi gerektirmez dedi, kilosunda sıkıntı olursa doktorunuz mutaka söyler düzenli kontrole gidin yeter
E
Esma Y.
15 Haziran 2025 18:48
Teşekkür ederim yorumlarınız için doktor boyuna kilosuna normal diyor çevrem ısrarla mama vermem için baskı yapıyor bunu yapanlar en yakınlarım olduğu için pekte uzak kalamıyorum malesef 😟