Sütüm Kesildi

143 görüntüleme
D

Deniz I. A.

14 Mayıs 2026 20:43
Bebeğim 3 buçuk aylık. İkinci ayda meme reddi başladı sadece geceleri emiyordu gündüz de bir ya da iki defa belki. Şimdi artık geceleri de pek emmek istemiyor gündüz zaten ağzına almıyor sütümü sağdığımğımda çok az geldiğini görüyorum. Buradan dönüş var mı yoksa mama ile mi devam edeyim :(
D

Deniz ..

Premium Üye
14 Mayıs 2026 21:17
2. Ayda aynı seyi yaşadım geceleri emdi sonra da sizin dediğiniz gibi emmek istemedi ben de teklif etmekten vazgeçtim . Ben sağım ve mama karısık 5. Aya kadar geldim sonra bıraktım mama ile devam ediyoruz.sağınca süt miktarı size az gelebilir ama emiş gücüyle inanın aynı değil eminim sütünüz yeterlidir çişli bezi iyiyse. Dönüş her zaman var.Ben de başına gelen bi anne olarak söylüyorum kendimi cok yıprattım cok üzüldüm cok ağladım.Şimdi olsa bunu yapmaz nasıl iyi hissediceksem o şekilde devam ederdim, siz de sizi yıpratmayacak olanı seçin nacizane tavsiyem.
D

Deniz I. A.

15 Mayıs 2026 13:35
Deniz
2. Ayda aynı seyi yaşadım geceleri emdi sonra da sizin dediğiniz gibi emmek istemedi ben de teklif etmekten vazgeçtim . Ben sağım ve mama karısık 5. Aya kadar geldim sonra bıraktım mama ile devam ediyoruz.sağınca süt miktarı size az gelebilir ama emiş gücüyle inanın aynı değil eminim sütünüz yeterlidir çişli bezi iyiyse. Dönüş her zaman var.Ben de başına gelen bi anne olarak söylüyorum kendimi cok yıprattım cok üzüldüm cok ağladım.Şimdi olsa bunu yapmaz nasıl iyi hissediceksem o şekilde devam ederdim, siz de sizi yıpratmayacak olanı seçin nacizane tavsiyem.
Teşekkür ederim içimi rahatlattınız 🥹
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
15 Mayıs 2026 13:35
Meme reddi ve süt azalması gibi sorunlar yaşıyorsanız, endişe etmeyin, çözüm yolları var. Öncelikle, meme reddi yaşayan bebeklerin genellikle geçici bir süreçten geçtiğini bilmeniz gerekir.

Meme Reddi ve Süt Azalmasının Nedenleri:

Biberon kullanımı
Gereksiz mama kullanımı
Çevre baskısı
Ailenin destek olmaması
* Yavaş ya da hızlı süt akışı

Süt Azalmasını Artırmak İçin Deneyebileceğiniz Yöntemler:

1. Daha sık sağım yapmak: Süt üretimini artırmak için daha sık sağım yapmayı deneyebilirsiniz.
2. Süt arttırıcı çaylar: Rezene, kimyon gibi süt arttırıcı çaylar tüketebilirsiniz.
3. Bol su tüketmek: Vücudunuzun ihtiyacı olan suyu içmeyi ihmal etmeyin.
4. Tahin, pekmez, yulaf gibi süt arttırıcı besinler: Bu tür besinleri tüketmek süt üretimini artırabilir.

Bebeğinizi Tekrar Meme ile Beslemeye İkna Etmek İçin:

1. Biberon kullanımını azaltmak: Biberon kullanımını azaltmaya çalışın.
2. Uyku sırasında emzirmek: Bebeğinizi uyku sırasında emzirmeyi deneyin.
3. Farklı pozisyonlarda emzirmek: Bebeğinizi farklı pozisyonlarda emzirmeye çalışın.
4. Sabır ve gevşeklik: Bu süreçte sabırlı ve gevşek olun.

Eğer bu yöntemlerle süt üretiminizi artıramıyorsanız veya bebeğiniz meme ile beslenmeyi kabul etmiyorsa, mama ile devam etmek en iyi seçenek olabilir. Ancak doktorunuzla konuşarak en uygun çözümü bulmanız önemlidir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Meme Reddi Nedenleri?
2. Meme Reddi ve Süt Azalması
3. Meme Reddi
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
D

Deniz ..

Premium Üye
15 Mayıs 2026 18:49
Deniz Ilgaz Aktaş
Teşekkür ederim içimi rahatlattınız 🥹
Rica ederim faydası olduysa ne mutlu🙏🏻güle güle büyütün bebeğinizi🌸
B

Büşra ..

Premium Üye
16 Mayıs 2026 01:04
Dut suyu inanılmaz süt artırmada işe yarıyor yanına bir de incir tüketin solgarın b12 vitamini ve Bestlak damla. Ben bunları rutin haline getirdim. Günde de 2 kez sağım yapıyorum
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir