Süt Saklama

62 görüntüleme
N

Nur k.

24 Nisan 2026 01:03
Bebeğim anne sütüyle besleniyor dışarı çıktığımızda sağılmış sütü yanımıza alıyor 3 4 saat içeriisnde tüketecek şekilde ayarlıyorm bu da bana dışarı çıkarken kolaylık sağlıyor. Fakat havalar ısınmaya başlıyor 20 25 dereceleri görmeye başladık artık 3 saat bekletmemeye çalışsam da asıl yaz sıcaklarında ne yapacağımı dışarda sağılmış sütü nasıl muhafaza edeceğimi düşğnüyorum
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
24 Nisan 2026 01:03
Süt Saklama ve Yaz Sıcaklarında Dışarıda Muhafaza

Yaz sıcaklarında sağılmış sütün dışarıda muhafazası önemlidir. Aksi takdirde süt bozulabilir ve bebeğinizin sağlığı risk altına girebilir.

Sağılmış Süt Saklama Koşulları:
+ Oda sıcaklığında (20-25 derece): 2-3 saat
+ Buzdolabında: 4 gün
+ Dondurucuda: 6 ay
Yaz Sıcaklarında Dışarıda Muhafaza:
1. Soğutucu Torba: Dışarı çıktığınızda sağılmış sütü yanınıza almak için soğutucu torba kullanabilirsiniz. Bu torbalar, sütünizi serin tutmaya yardımcı olacaktır.
2. Buz Paketi: Soğutucu torbanın içine buz paketi ekleyebilirsiniz. Bu, sütünüzün daha uzun süre serin kalmasını sağlayacaktır.
3. Termos: Sağılmış sütü termos içinde saklayabilirsiniz. Termos, sütünüzün sıcaklığını koruyacaktır.
4. Gölgede Saklama: Dışarıda sağılmış sütü gölgede saklayabilirsiniz. Gölge, sütünüzün daha az ısınmasını sağlayacaktır.

Önemli Notlar:

Sağılmış sütünüzü dışarıda 3 saatten fazla bekletmemeye çalışın.
Sütünüzü her zaman temiz ve steril bir kapta saklayın.
* Sütünüzü bebeğinize vermeden önce mutlaka kontrol edin. Eğer sütünüzün kokusu, rengi veya kıvamı değişmişse, onu bebeğinize vermeyin.

Umarım bu bilgiler size yardımcı olur. Eğer başka sorularınız varsa, bana sormaktan çekinmeyin.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. İşe Başlayacağım
2. Süt Sağma
3. Süt Saklama
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir