İşe Başlayacağım
192 görüntüleme

Ilgım G.
22 Aralık 2025 11:18
Oğlum 4 buçuk aylık, işe gitmek yerine rapor alıyorum, rapor hakkım bu hafta bitiyor ve haftaya 3 gün sabahtan öğlene kadar işe gideceğim. Yılbaşından sonra yine evdeyim; bu günler için annemi ve teyzemi çağırdım, süt sağdım ama emzik bile tutmayan bir çocuk ve açıkçası ben ayrılacağım için çok kaygılıyım. Süreci nasıl yönetmeliyim, tecrübesi olanlar akıl verebilir mi?
T
Tuğba B.
22 Aralık 2025 11:25
Ben de benzer bir duruma şubat ayında gireceğim bebeğim 4buçuk aylık olacak ve 5 gün 12 6 arası çalışacağım bizimki de emzik tutmuyor tecrübeli olanlar yazarsa sevinirim
E
Elmas A.
22 Aralık 2025 11:46
2. Çocuğumda bile aynı kaygıları yaşadım. Kayınvalidem yaşlı çok zor olacak diye düşünüyordum ama 2 hafta oldu başlayalı (4 aylıkken başladım) inanın öyle olmuyor. Aksine işe gelmek iyi geliyor bebeğim emzik emmiyor süt sağıp bırakıyorum. Durumu duygusallaştırıp zorlaştırmaya çalıştığım halde gayet kolay oldu
T
Tuğba B.
22 Aralık 2025 12:22
Süt sağma işini nasıl yapıyorsunuz

Ilgım G.
22 Aralık 2025 13:47
@Elmas Aktaş çok teşekkür ederim, motivasyonum yükseldi 🙏🏾

Ilgım G.
22 Aralık 2025 13:49
@Tuğba Bozkurt süt sağma makinesi ile yapıyorum ben, normalde sabaha karşı sağım yapıyordum. Şimdi gün içinde de bebeğim emdikten sonra kalanını sağmaya çalışıyorum birikmiş oluyor
T
Tuğba B.
24 Aralık 2025 18:03
@Elmas Aktaş çok teşekkür ederim ben süt yetmez yetişmez diye korkuyordum
B
Büşra Ö. ..
28 Aralık 2025 06:13
Emzirme hemşiresi işe başlamadan 2 hafta önce sağmaya başla diye öneri de bulunmuştu bana da. Sütünüzü sağıp buzluğa atın süt yetişmeme gibi bir durum oluşmaz. Süt saklama koşulları diye Osman hocanın da videoları var ona da bakın.
H
Hilal ..
28 Aralık 2025 11:04
Ayyyy arkadaşlar Allah rızası için bana da yardım edin şubat ayında ben de işe başlamak durumunda kalacağım yedi aylık olacak sekizinci ay içinde olacak annem bakacak inşallah beni emmiyor ama yine de çok kaygı duyuyorum kendini kötü hisseder mi yalnız hisseder mi hafta içi beş gün sekiz 6:30 çalışacağım 1,5 saate emzirme iznim olacak onu kullanacağım bilemiyorum çok korkuyorum ama maddi açısında çalışmam gerekiyor
G
Gözde ..
28 Aralık 2025 11:07
Sağdığınız sütleri biberonla içiyor mu?
T
Tuğba B.
28 Aralık 2025 13:46
@Büşra Ören ben şimdiden başladım ama çokmu erken yetmez diye biraz korkuyorum da
B
Büşra Ö. ..
28 Aralık 2025 16:16
@Tuğba Bozkurt 6 ay boyunca buzlukta saklayabiliyorsunuz. Sütünüzün olacağına her zaman inanın 🌸 sağmadan önce su için, sağarken de su için. Siz bebeğinizi seviyorsunuz sütünüz her zaman olacak. Aksini düşünmeyin. Bu endişeleri bende taşıyorum tabiki ama gerçek şu ki bebeğiniz emdiği sürece ve bide sağım yaparsanız sütünüz hep gelecek. Kalbinizi ferah tutun 🫶
T
Tuğba B.
28 Aralık 2025 18:56
@Büşra Ören çok teşekkür ederim içim rahatladı :))

Ilgım G.
29 Aralık 2025 19:09
Bugün ilk iş günümdü, yarım gün gittim ama benim için zordu açıkçası. Evde annem, teyzem ve eşim pamuk gibi bakmışlar oğluma ama ne yazık ki biberondan çok az süt içmiş. Ben birkaç gündür biberona alışsın diye ara ara verdim ve bendeyken emmişti. Ancak acıkmadığını düşünmüşler çünkü hiç doğru düzgün içmemiş, keyfi de yerinde olunca sorun yok demişler. Biberonla yine ben vermiştim bu bana ders oldu, size tavsiyem biberonla kim sütü verecekse onunla alıştırın. Sevgiler 🤣