Süt Sağma
108 görüntüleme

Rabia ..
29 Aralık 2025 08:58
Merhaba bebeğim 28 günlük meme almıyor bazen göğüs ucu çıkarıcıyla alıyor ama nadir. O yüzden sağıp veriyorum sağdığım sütü 3 saat dışarda odada kalıyor oda sıcaklığı 22-23 derece kalktığında içiriyorum bazen hemen sağıp veriyorum bazen oda sıcaklığında bekliyor. şöyleki
1-)Oda sıcaklığında bekleyen süt haliyle ilk çıktığı gibi sıcak değil o şekilde soğuk verdiğimde gazı olur mu? Isıtmalı mıyım?
2)3 -4 saat dışarda bekleyen sütün bazen hepsini içmiyor kalanını buzluğa atabilir miyim?
3-) Philipsin biberon ısıtıcını almak istiyorum önerir misiniz? Buzluktaki sütleri ısıtıp vermek için ilerde.
4-) Buzluktaki 2 farklı tarihe ait sütleri aynı anda ısıtıp içirebilir miyim?
Çok teşekkür ederim ❤️
1-)Oda sıcaklığında bekleyen süt haliyle ilk çıktığı gibi sıcak değil o şekilde soğuk verdiğimde gazı olur mu? Isıtmalı mıyım?
2)3 -4 saat dışarda bekleyen sütün bazen hepsini içmiyor kalanını buzluğa atabilir miyim?
3-) Philipsin biberon ısıtıcını almak istiyorum önerir misiniz? Buzluktaki sütleri ısıtıp vermek için ilerde.
4-) Buzluktaki 2 farklı tarihe ait sütleri aynı anda ısıtıp içirebilir miyim?
Çok teşekkür ederim ❤️
O
Ozlem
29 Aralık 2025 09:23
Eğer gaz gözlemliyorsanız ısıtıp vermeniz daha iyi olur. Ilık yada daha sıcak olan sütü bebişler daha çabuk kabul ediyorlar diye biliyorum. Benim bebeğim soğukta kabul ediyor ama bebeğiniz daha küçük oluşabilir . Bildiğim kadarıyla içildiyse bir süt dondurulmaması gerekiyor araştırdığımda öyle yazıyordu. İçtiği cc ye göre ayırsanız sağımdan kaldıysa sütünüz buzdolabında bekletseniz yada dondurucuya atsanız daha iyi olur. Ben farklı tarihleri karıstırıp veriyorum 3 ayı geçmesin yada sabah akşam içeriği değiştiği için öylelikle ayırabilirsiniz isterseniz. Isıtıcıyı ben kullanmadım hiç ama arkadasım aldıgında pek bir mantığının olmadıgını söylemişti tabi memnun olanlarda vardır bilemiyorum
G
Gökçin N.
29 Aralık 2025 09:32
Ben akşam bebeğim uyuyunca sağım yapıp dolaba atıyorum. Ertesi gün o biberon ısıtıcı ile ısıtıp veriyorum. Bence pratik bir makine ısıtıcı.
N
Nərmin J. ..
29 Aralık 2025 09:55
Merhaba 🌸
Bebeğim şu an 5,5 aylık ve doğduğundan beri makineyle sağıp veriyorum.
Kendi deneyimime göre:
Özel anne sütü saklama poşetleri kullanmak daha güvenli.
Sütü biberonla direkt dolaba koymak önerilmiyor, çünkü ağız kısmında hava kalabiliyor.
Sağılmış süt, buzdolabının alt rafında (arka kısımda) 2–3 gün saklanabilir.
Derin dondurucuda ise 4–6 aya kadar muhafaza edilebilir.
Isıtılmış anne sütü en geç 1 saat içinde verilmelidir, 1 saatten sonra kullanılmaz.
Oda sıcaklığında, kapalı saklama poşetinde taze sağılmış süt yaklaşık 2 saat dayanır.
Umarım yardımcı olur 🤍
Bebeğim şu an 5,5 aylık ve doğduğundan beri makineyle sağıp veriyorum.
Kendi deneyimime göre:
Özel anne sütü saklama poşetleri kullanmak daha güvenli.
Sütü biberonla direkt dolaba koymak önerilmiyor, çünkü ağız kısmında hava kalabiliyor.
Sağılmış süt, buzdolabının alt rafında (arka kısımda) 2–3 gün saklanabilir.
Derin dondurucuda ise 4–6 aya kadar muhafaza edilebilir.
Isıtılmış anne sütü en geç 1 saat içinde verilmelidir, 1 saatten sonra kullanılmaz.
Oda sıcaklığında, kapalı saklama poşetinde taze sağılmış süt yaklaşık 2 saat dayanır.
Umarım yardımcı olur 🤍
B
Büşra T.
29 Aralık 2025 10:19
Sütü dısarda 3.4 saat bekletmek doğru degıl yalnız bozulur rısklı
A
Ayla A.
29 Aralık 2025 10:51
1) biberonu sıcak su koyduğunuz kasenin içine koyup ısıtabilirsiniz bence ısıtın
2) bu konu hakkında fikrim yok eğer anında içmeyecekse bence direk dolaba koyup ısıtın
3) sizin durumunuza mantıklı geldi bence alabilirsiniz sonra mama içinde kullanırsınız
4) buzluğa koyduğunuz sütler aynı ısıya gelince karıştırılabilir ( emzirme danışmanı öyle söylemişti)
2) bu konu hakkında fikrim yok eğer anında içmeyecekse bence direk dolaba koyup ısıtın
3) sizin durumunuza mantıklı geldi bence alabilirsiniz sonra mama içinde kullanırsınız
4) buzluğa koyduğunuz sütler aynı ısıya gelince karıştırılabilir ( emzirme danışmanı öyle söylemişti)