Süt Artırma

163 görüntüleme
İ

İkra C. ..

Premium Üye
30 Nisan 2026 03:21
Sütümü artırmak ıstıyorum. Tavsıyler nelerdır nasıl bır sağım programı olması gerekır
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
30 Nisan 2026 03:21
Süt Artırma Yöntemleri

Süt artırma yöntemleri arasında birkaç önemli adım bulunmaktadır. İşte dikkate almanız gereken bazı öneriler:

Bol Su İçmek: Günde en az 2-3 litre su içmeye özen gösterin. Su içmek, süt üretimini destekler.
Sağım Yapmak: Emzirmeden sonra sağım yapmak, süt üretimini artırır.
Dinlenmek: Yeterli uyku ve dinlenme, süt üretimini olumlu etkiler.
Rezene Çayı ve Diğer Bitkisel İçecekler: Rezene çayı, kimyon gibi bitkisel içecekler süt üretimini artırmaya yardımcı olabilir.

Sağım Programı

Sağım programı konusunda şu adımları takip edebilirsiniz:

1. Emzirme Sonrası Sağım: Bebeğinizi emzirdikten sonra 1-2 saat ara ile sağım yapabilirsiniz.
2. Power Pumping: 20 dakika sağım, 10 dakika dinlenme, 10 dakika sağım, 10 dakika dinlenme ve 10 dakika sağım şeklinde bir program uygulayabilirsiniz.
3. Günde 3-4 Kez Sağım: Gün içinde 3-4 kez sağım yaparak süt üretimini artırabilirsiniz.

Ek Öneriler

Stres Yönetimi: Stres, süt üretimini olumsuz etkiler. Stres yönetimi tekniklerini kullanmaya özen gösterin.
Beslenme: Dengeli ve sağlıklı beslenme, süt üretimini destekler.

Bu önerileri takip ederek süt üretiminizi artırabilirsiniz. Herhangi bir sorunuz varsa, bir uzmandan destek almayı unutmayın.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Süt Artırma
2. Kilo Alımı Yavaş
3. Süt Artırma
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
İ

İkra C. ..

Premium Üye
30 Nisan 2026 03:22
Power pumping kaç kere yapılır günde
F

Fatma A.

30 Nisan 2026 04:23
Ben kızım 4,5 -5 aylıkken azalma hissettiğimde yaklaşık 3-5 gün günde bir kere (gece uykusuna yattığında) yapmış ve sağımdan önce ve sonra bol su içerek sütümü arttırabilmiştim incir kurusu dut kurusu ve yulaf da aşırı süt arttırmıştı tavsiye ederim
B

Buse Ş.

30 Nisan 2026 06:47
Her gün ara öğün veya kahvaltı olarak 3-4 yemek kaşığı yulafı 1 bardak sütle pişirin. İçine kuru incir veya kuru beyaz dut ekleyip beraber pişirirseniz daha etkili olur. Üzerine de muz doğrayın ve son olarak 2 yemek kaşığı tahin döküp ceviz serpebilirsiniz. Sütü yağlandırıp arttırıyor.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir