Kilo Alımı Yavaş

387 görüntüleme
R

Rukiye G. ..

27 Haziran 2025 12:14
Merhabalar bebeğim 37+4te 2900 gr olarak doğdu 4.gün 2500e düştü şu an 59 günlük 3300 gr oldu kilosu doktor bugün diğer sy kontrolü gastroenteroloji bölümü yapsın detaylı bakılsın kilosu geriden geliyor dedi anne sütü + mama olarak ilerliyoruz mamayı günde 4 defa 30 cc veriyordum doktor 3 saatte bir 60 cc verin dedi normalde bennde kolay kilo alan biri değilim acaba genetik mi diye düşündüm kilo almasına engel ne olabilir başka
M

Mariye Y. ..

27 Haziran 2025 20:03
Neredeyse birebir ayni seyleri yaşamışız ayni dogum kilosu ve 50.gunde 3300 gramdi. Bizde de kana idrara bakıldı herhangi bi sıkıntı yoktu uc farkli mama getirdim içmedi içtiğini de kustu. Bizide gastroya yonlendirdiler ama gitmedim o zaman. ( Çünkü sütüm olmadigi icin ve mama icmedigi icin kilo alamamisti sonrasinda sutum artti gerek duymadim gitmeye suan sağlıklı ayına gore kilosu normal 5aylık6500 gram. Kesinlikle goturun en iyi cevabi onlar size verecektir umarim burdn da bi cevap alırsınız
R

Rukiye G. ..

28 Haziran 2025 11:44
Götüreceğim tabi ki aklımda kalmasın ama ben sütümün olduğundan da emin olamıyorum sürekli memede duruyor ve kilo da alamayınca doymuyor diye düşünüyoruz haliyle. Gerçi göğsüm sertleşti mamayı çoğalttığımızdan beri çünkü mama içip uzun uyuyor normalde saat başı emerdi şimdi 3 saati buluyor sağım da yapıyorum ama yeteri kadar boşalmıyır demek ki ne yapacağımı şaşırdım ben de
R

Rukiye G. ..

11 Temmuz 2025 16:47
Mariye hanım sütünüzü nasıl artırdınız acaba ben de mamayı bırakmak istiyorum
D

Dilek K.

13 Temmuz 2025 07:27
Benimde ilk üç ay bebeğim aylık 300-400 gr aldı ve ilk iki ay mama destekli gitmeme rağmen. İnat edip sadece çok sık yeni doğan gibi gece gündüz emzirdim ve 3. Ay itibari ile bebeğim kilo almaya başladı. Bol bol emzirin ve sizde bol bol su içip mutlaka vitamin kullanın özellikle omega üç ve multivitamin takviye alın ki sütün besleyiciligi artsın inanın çok ise yarıyor
R

Rukiye G. ..

16 Temmuz 2025 21:06
Aa doktorlar ne dedi beni çok strese soktular ilk 3 ay kilo alımı hızlı oluyor sonradan yavaşlıyor diye. Ben de sürekli emziriyorum gündüz hele hep kolumda memede su da içiyorum ama yeterli olmuyor tüm bunlar. Sizin bebeğiniz 3.aydan sonra kaç kilo aldı aylık dilek hanım bşr de bıraktınız mı mamayı
E

Elif Y.

20 Temmuz 2025 19:24
3 aydan sonra evet kilo alımı yavaşlıyor ama sütünüz için öncelikle sütüm yok demeyi bırakın bol su ve bulgurlu şeyler yiyin lütfen günde 1 öğün mutlaka bebeğiniz çok gazlı ise gaz sorununuz varsa ardına rezene ya da kimyon yiyin ya da çayını için bulgur güzel süt yapar.
R

Rabia K.

21 Temmuz 2025 13:20
Ben sütümü sadece sağım ile artırdım yediklerimiz sütün kalitesini artırır çok süt artırmaz birde solgarın bira mayası var onu kullanın süt artırmak için başarılı bence. Ayrıca benim bebeğimde 3.ayda 550 gram almış dişimiz sıkıştırıyor ondan mı bilmiyorum
R

Rukiye G. ..

22 Temmuz 2025 21:00
Sağımı ne sıklıkla yaptınız Rabia hanım ben de hastane tipi pompa kiraladım sık sağmaya çalışıyorum ama instagramda emzirenanne var o bunun yanlış olduğunu söylüyor ama başka bğr danışman da sağımla artar diyor çok kafam karıştı

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir