Süt Alerjisi Hk. Bilgi

110 görüntüleme
M

Merve B.

29 Mart 2026 23:47
Merhabalar bebegim 4. Aya girdi yaklaşık 20 gündür yüzde döküntü mukuslu kaka bazen yeşil popoda pişik huzursuzluk ve aşırı gaz sancısı olmaya [başladı.Doktora](başladı.Doktora) gittigimizde bazı testler yaptı ve gaitada gizli kan pozitif geldi. Sadece süt ürünlerini yeme dendi sadece anne sütü alıyor. Şuan beni en cok zorlayan bebegimin devamli aglamasi huysuz olması hatta bazen katilircasina saatlerce süren [ağlamaları.Bu](ağlamaları.Bu) süreci yaşayan tecrubeli annelerden bilgi almak isterim bu süreç ne zamana kadar devam ediyor? Diyet ne zaman iae yarıyor eger diyet ise yaramazsa ne olacak coklu besin alerji testi nasil yapılıyor
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
30 Mart 2026 23:55
Merhaba,

Bebeğinizin yaşadığı sorunlar, süt alerjisi olasılığını akla getiriyor. Süt alerjisi, bebeklerde sık görülen bir durumdur ve genellikle anne sütü veya inek sütüne bağlı olarak ortaya çıkar.

Süt Alerjisinin Belirtileri:

- Mukuslu ve bazen kanlı kaka
- Döküntü
- Pişik
- Huzursuzluk
- Aşırı gaz sancısı
- Ağlama ve huysuzluk

Bu belirtiler, genellikle süt ürünlerinin tüketilmesiyle tetiklenir. Tedavi sürecinde, annenin süt ürünlerinden kaçınması veya bebeğe özel bir mama verilmesi önerilebilir.

Süreç ve Diyet:

- Süt alerjisi genellikle 1-2 yaş arasında kendiliğinden düzelir.
- Diyet, süt alerjisi teşhisi konmuş anneler için önerilen bir yöntemdir.
- Diyetin ne zaman işe yarayacağı kişiden kişiye değişir. Genellikle birkaç hafta içinde sonuçlar gözlemlenebilir.

Çoklu Besin Alerji Testi:

- Çoklu besin alerji testi, cilt prick testi veya kan testi şeklinde yapılabilir.
- Cilt testi, genellikle 6 aylıktan büyük bebeklerde yapılır.
- Kan testi ise herhangi bir yaşta yapılabilir.

Doktorunuza Sorun:

- Bebeğinizin doktoru ile görüşerek,
1. Diyetin devam süresi
2. Testlerin tekrarlanması gerektiği
3. Alternatif tedavi yöntemleri

konusunda detaylı bilgi almayı unutmayın.

Umarım bu bilgiler, yaşadığınız süreci daha iyi anlamanıza yardımcı olur.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Süt Alerjisi Kilo Alamama
2. Süt Alerjisi ve Ek Gıda
3. Alerji Diyetisyenine Soru Sor
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Ecem T. Ö. E.

Ecem T. Ö. E.

Allerji Diyetisyeni

31 Mart 2026 16:57
Eğer 2 hafta içerisinde sadece süt diyeti ile düzelme olmazsa eliminasyon diyetinin değerlenmesi için uzman desteği almanız gerekir
L

Lamia S.

31 Mart 2026 17:54
Merhaba bende kızımı emzirirken kakada kanlı mukus gorurdunm snra sadcee mukus süt aleejısı dediler anne olrsk 2 hafta süt ürünlerinden uzak kaldm buyudu suan 8 yasında hala süt tuketse yaramıyor cabuk hstalnıyor ve genız eti yapıyor bize yasak suan
M

Merve B.

31 Mart 2026 17:59
Lamia Sapmaz
Merhaba bende kızımı emzirirken kakada kanlı mukus gorurdunm snra sadcee mukus süt aleejısı dediler anne olrsk 2 hafta süt ürünlerinden uzak kaldm buyudu suan 8 yasında hala süt tuketse yaramıyor cabuk hstalnıyor ve genız eti yapıyor bize yasak suan
Bizde aglama krizleri var mesela sabahtan beri ağlıyor artik psikolojim kaldırmamaya başladi karni agriyor cocugun dr diyetten baska yapacak birsey yok diyor 2 hafta nasil dayanicaz bilmiyorum anca o zaman etkisi görünürmüs
L

Lamia S.

2 Nisan 2026 23:05
Haklısın cnm benm oğlum dogdundn beri agalrdı emerdi ağlardı emme reddi yapardı agrıdan snra kolik sancı dediler kimyon kaynattm rhtlardı kusardı ozmnla kolık müziği açardım oyle uyuturdum rht uyurdu sonrra araya Hatay depremi girdi arabada uyuduk dışarda soguk snra 3 yasında suan oğrndmmki reflusu var ondn yeme reddi siz emzrecksnz ama sut urunlernı kesın kendınz sabredn ben kızımda sabrettm malesef anne olmak boyle kendındn ödün vermek lazm poposu ıcnde kantoron uagı yada aynı sefa balsamı kullannn
M

Merve B.

2 Nisan 2026 23:07
Lamia Sapmaz
Haklısın cnm benm oğlum dogdundn beri agalrdı emerdi ağlardı emme reddi yapardı agrıdan snra kolik sancı dediler kimyon kaynattm rhtlardı kusardı ozmnla kolık müziği açardım oyle uyuturdum rht uyurdu sonrra araya Hatay depremi girdi arabada uyuduk dışarda soguk snra 3 yasında suan oğrndmmki reflusu var ondn yeme reddi siz emzrecksnz ama sut urunlernı kesın kendınz sabredn ben kızımda sabrettm malesef anne olmak boyle kendındn ödün vermek lazm poposu ıcnde kantoron uagı yada aynı sefa balsamı kullannn
Cevap için cok teşekkür ederim
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir