Süt Alerjisi ve Ek Gıda

49 görüntüleme
S

Serpil B.

7 Ocak 2026 23:03
Bebeğimin 4. Ay civarında huzursuzluk başladı özellikle geceleri uyuyamıyordu ıkınmaktan, kaka rengi koyu yeşile döndü, çok ağır kokmaya başladı ve mukuslu bir kakaydı.Kilo alımı da o dönemden itibaren yavaşladı. Demir damlasına da o dönem başladığımız için başta onunla alakalı zannettim ama sorunlar devam edince doktorumuza söyledim, kaka testi istedi ve test sonucunda gizli kan ve mukus tespit edildi. Doktorumuz süt alerjisi olabileceğini söyledi ve ben bebeğim 5. Ayına girdiğinde diyete başladım. 5.5 aylık olduk,2 haftadır diyet yapıyorum huzursuzluğu azaldı ama kaka rengi düzelmedi. Doktorumuz istersem tadımlara da başlayabileceğimi söylemişti ama ben bebeğimin bağırsakları düzelmeden başlamaya çekiniyorum. Alerji durumu olmayan bebeklerde ek gıda sürecini biliyorum ama alerjik bebekte nasıl yaparım bilmiyorum ve daha süt alerjisi netleşmeden de tadımlarda farklı bir şeye de alerjisi olursa nasıl anlayacağımı da bilemiyorum çünkü zaten alerjik bir durumda şu anda.
A

Aslı

7 Ocak 2026 23:21
ben de aynı durumdayım alerji doktoru ialerrjik çocukları daha erken başlanmasını öneriyor 4,5 aylıkkken tadım sonra da öğün halinde. kakası ancak ek gıdayla düzelir dedi ayrıca bezde avuçla kan görmedikten sonra gizli kanın çok önemli olmadığını söyledi. havuç kabak patates meyve ile başlayın kalan süreci doktorunuzla görüşüp yönetebilirsiniz
Yeter O. .

Yeter O. ..

8 Ocak 2026 01:39
Benim kızım 7 aylık süt ve süt ürünlerine karşı alerjisi var tatlı patates verince dokundu onu kestim yoğurt çorbası yaptım verdim iki gün hele dokunacak mı oda dokundu yumurta sarısı verdim iyi gibiydi yanı anlayacağınız alerjisi devam ediyor e bebekten bebek tarhanası bebek pekmezi bebek tahini bebek irmiği bebek pirinç unu aldım kullanıyorum iyi yani

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir