Süt Alerjisi
146 görüntüleme
E
Esra T.
12 Mart 2026 01:13
Bebeğim 1 ay 24 günlük doğduktan sonra infantil dizkeziyle uğraştık taa ki 12 gün önce kakasında çok hafif kanlı mukus görene kadar daha sonraki kakalar yeşile döndü günlük 4 kere kaka yapmaya başladı ve mukus arttı ama kan yok. Takipli olduğu doktor süt alerjisi dedi. Ve süt alerjisi için diyete başladım. Bağırsak hareketleri çok fazla emerken sürekli gur gur sesler geliyor probiyotik günde 2 kere kullanın denildi kullanmalı mıyım ? Aktif emen bir bebek kilo kaybı yok kesin süt alerjisi diyebilir miyiz? @Osman Gönülal

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
13 Mart 2026 01:21
Merhaba,
Bebeğinizin kakasında kanlı mukus görülmesi ve sonrasında yeşil kaka yapması, doktorunuzun süt alerjisi teşhisi koymasına neden olmuş. Süt alerjisi teşhisi için en kesin yöntem kan veya gaita testleri değil, genellikle diyet ve gözlemdir.
Doktorunuzun probiyotik kullanmanızı önermesi, bağırsak hareketlerini düzenlemek ve olası sindirim sorunlarını hafifletmek içidir. Probiyotik kullanımı, özellikle bağırsak hareketlerinde artış ve gur gur sesleri olduğunda, faydalı olabilir.
Süt alerjisi teşhisi konulduktan sonra, diyete başlamak en uygun yaklaşım olabilir. Aktif emen bir bebekte kilo kaybı olmadığı sürece, süt alerjisi teşhisi konulabilir. Ancak, kesin teşhis için doktorunuzun değerlendirmesi önemlidir.
Şu anda yapabilecekleriniz:
1. Diyetinizi sürdürün.
2. Probiyotik kullanımını doktorunuzun önerdiği şekilde sürdürün.
3. Bebeğinizin kilo alımını ve genel sağlık durumunu takip edin.
Eğer herhangi bir endişeniz varsa, doktorunuzla görüşmeyi unutmayın.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Süt Alerjisi Teşhisi
2. Alerji
3. Süt Alerjisi
Bebeğinizin kakasında kanlı mukus görülmesi ve sonrasında yeşil kaka yapması, doktorunuzun süt alerjisi teşhisi koymasına neden olmuş. Süt alerjisi teşhisi için en kesin yöntem kan veya gaita testleri değil, genellikle diyet ve gözlemdir.
Doktorunuzun probiyotik kullanmanızı önermesi, bağırsak hareketlerini düzenlemek ve olası sindirim sorunlarını hafifletmek içidir. Probiyotik kullanımı, özellikle bağırsak hareketlerinde artış ve gur gur sesleri olduğunda, faydalı olabilir.
Süt alerjisi teşhisi konulduktan sonra, diyete başlamak en uygun yaklaşım olabilir. Aktif emen bir bebekte kilo kaybı olmadığı sürece, süt alerjisi teşhisi konulabilir. Ancak, kesin teşhis için doktorunuzun değerlendirmesi önemlidir.
Şu anda yapabilecekleriniz:
1. Diyetinizi sürdürün.
2. Probiyotik kullanımını doktorunuzun önerdiği şekilde sürdürün.
3. Bebeğinizin kilo alımını ve genel sağlık durumunu takip edin.
Eğer herhangi bir endişeniz varsa, doktorunuzla görüşmeyi unutmayın.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Süt Alerjisi Teşhisi
2. Alerji
3. Süt Alerjisi
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
C
Ceren İ.
13 Mart 2026 12:33
Benim kızımda 2 aylık doğduğu günden beri az az kaka yapıyor ve gazlı bir bebek bizim doktorumuzda alerji demişti ama alerji olduğunu düşünmeyerek başka bir doktora daha danıştım gazlı bir bebekse de gazla beraber çıktığı için gürültülü olabileceğini söylemişti doktor 1 kez kanlı ip gibi gibi gördüm sonrasında normale döndü belki çatlak vardır poposunu kontrol edebilirsiniz doktorum sarıdan yeşile renklerin normal olacağını söyledi mama kullanıyorsanız başka bir doktora daha danışmakta fayda var boşu boşuna bebeğinize diyet yaptırmayın vücudunda egzama ve kilo alımının yavaşlayacağını duymuştum 🙏🏻

Afranur K.
13 Mart 2026 12:56
Bizim doktorumuz da alerji değil ama bebeklerin henüz bağırsak ve enzim sistemleri tam gelişmediği için süt ve süt ürünlerini sindirmekte zorlandıklarını sıklıkla da 6. Aya kadar geçtiğini söylemişti.
Yani alerji değil de bir çeşit sindirimi olgunlaşmaması demişti.
Ben de bir kaç hafta tüketmedim süt vs. Daha sonra yavaş yavaş yedim hatta bebeğim ek gıdaya yoğurtla başladı.
Ben de bir kaç hafta tüketmedim süt vs. Daha sonra yavaş yavaş yedim hatta bebeğim ek gıdaya yoğurtla başladı.
E
Esra T.
13 Mart 2026 13:00
Bizim doktorumuz da alerji değil ama bebeklerin henüz bağırsak ve enzim sistemleri tam gelişmediği için süt ve süt ürünlerini sindirmekte zorlandıklarını sıklıkla da 6. Aya kadar geçtiğini söylemişti.
E
Esra T.
13 Mart 2026 13:03
Benim kızımda 2 aylık doğduğu günden beri az az kaka yapıyor ve gazlı bir bebek bizim doktorumuzda alerji demişti ama alerji olduğunu düşünmeyerek başka bir doktora daha danıştım gazlı bir bebekse de gazla beraber çıktığı için gürültülü olabileceğini söylemişti doktor 1 kez kanlı ip gibi gibi gördüm sonrasında normale döndü belki çatlak vardır poposunu kontrol edebilirsiniz doktorum sarıdan yeşile renklerin normal olacağını söyledi mama kullanıyorsanız başka bir doktora daha danışmakta fayda var boşu boşuna bebeğinize diyet yaptırmayın vücudunda egzama ve kilo alımının yavaşlayacağını duymuştum 🙏🏻
C
Ceren İ.
13 Mart 2026 15:27
Hayır anne sütü alıyor sadece ve yüzünde geçmeyen pütürler var sürekli kızarık sivilce gibi benekler çıkıyor. İnşallah bizimkide değildir kısa bir süre diet yapıp gözlemleyeceğim
E
Esra T.
13 Mart 2026 15:28
Bebek aknesi olabilir mi benim bebeğimde de vardı doktor sıcaktantır dedi o günden beri bir tık serin tutuyorum evi geçti hatta şimdi bile nr zamsn sıcaklasa kızarır göğsü yüzü bir de kuruyor olabilir mustellsjın atopik nemlendiricisi var ılık suyla silip gözlemleyebilirsiniz geçiyorsa sıcaktandır 🌸
C
Ceren İ.
13 Mart 2026 15:29
Teşekkür ederim öneriniz için kullanıyorum am geçmiyor malesef evin ısısı aynı 23 derece hep tekrar bir gözlemleyeceğim 🙏🏼🌸