Süt Alerjisi
135 görüntüleme
B
Burcu B. Ö.
24 Ocak 2026 01:20
Merhaba bebeğim 6.5 aylık 2 aylıkkensüt alerjisi çıktı kakasında kan ve mukus vardı ve aşırı gazlıydı 3 aylıkken alerji doktoruna götürdüm diyet verdi gittiğimiz zamanlar kakasında bi daha kan gelmedi bana dedi ki yiyebilirsin sütürünü geçmiş alerjisi dedi altı aylıktan küçük olduğu için de test yaptırmadı bir yaşında yaptır dedi ben bebeğim 4.5 aylıktan beri süt ürünü yemeye başladım tekrar kakada kan yoktu gazı yoktu döküntüsü yoktu sadece mukus vardı tek başına bi belirti değil dedi ama bugün denk geldim bi yazıya süt alerjisi bebekte meme reddi yapıyormuş benim bebeğim de nerdeyse iki aydır meme reddi var sadece gece emiyor gündüz koşturmaktan sağım da yapamıyorum sütüm de aşırı azaldı biberon falan da almıyorken kere denedim yani ne yapcamı şaşırdım iki gün emiyorsa bir hafta yine red yapıyor süt alerjisinden böyle bişey yaşayan oldu mu

Ayşe N. C.
24 Ocak 2026 01:50
Biz 1 yaşına kadar d sıkı bir diyet yaptık meme reddi olmadı aynı belirtiker bizde de vardı ama sizin alerjinin bu kadar çabuk geçmesi düşündürdü başka bir doktora daha danışabilirsin böyle çok yıpranırsın
B
Burcu B. Ö.
24 Ocak 2026 01:55
Evetgidicem ama randevu bulamıyorum bunu bir haftadır takip ediyorum önceki gittiğimiz doktor Prof. Bizde güvendik yani bilmiyorum ki sen diyetini aç kan gelmiyorsa geçmiş demektir dedi kan gelmedi diye konuşunca da geçmiş alerjidedi
I
Irem D. A.
24 Ocak 2026 02:44
Benim kızım 2.5 aylıkken meme reddi yaptı şuan 10 aylık ve ben tam 7 ay memeyi tutsun diye uğraştım ve sadece uyku sersemi 5-6 dk emzirebiliyodum. O süreçte hep sağarak vermeye çalıştım ama biberon da asla ama asla kabul etmedi. 2.5 saat elimde biberonla ağzını açsın diye bekledim tam 7 ay. meğerse çocuğumda süt alerjisi varmış 5-6 doktor değiştirdim anlamadı kimse :) Ek gıda zaten fiyasko nefret ediyordu herşeyden. 9 aylıkken gastro teşhis koydu kendi sütümü kestim direk alerjik mama kullanıyoruz ve çocuğum 1 aydır normal bir bebek gibi davranma başladı. Biberona ağzını kendi açıyor acıkınca ağlıyor yemek yemek istiyor ilk defa. Bizim doktorumuz erken teşhis olsaydı geneli 1 yaşında düzeliyor demişti bizimki 3 yaşa kadar sürebilirmiş. Yani bence sizinki de bu kadar çabuk geçmiş olamaz. Bir kaç doktordan görüş alın çünkü ben eminim ki meme reddi dediğimiz şey bu kadar uzun sürmüyor. Dilleri yok dertlerini anlatamıyorlar ama sıkıntısı olan çocuk emmeyerek yemeyerek böyle belli ediyor. Ben alerjiden şüphelendiğimde doktorlar bana alerji agresif olur her halinden belli olur aç bırak yer dediler ama o 7 ay hayat bana zehir oldu. Çok geçmiş olsun ama anneler hissediyor sıkıntıyı çünkü onu en çok gözlemleyen sizsiniz..
B
Burcu B. Ö.
24 Ocak 2026 06:59
Geçmişılsun teşetkür ederim yazdığınız için evet bence bizimki de devam ediyor hala dün böyle bi yazıyı denk gelmeseydim aklıma gelmeyecekti peki kendi sütünüzü neden kesti diyet yapanıca olmuyor mu
L
Leyla D. ..
6 Şubat 2026 23:58
Benim kızım 2.5 aylıkken meme reddi yaptı şuan 10 aylık ve ben tam 7 ay memeyi tutsun diye uğraştım ve sadece uyku sersemi 5-6 dk emzirebiliyodum. O süreçte hep sağarak vermeye çalıştım ama biberon da asla ama asla kabul etmedi. 2.5 saat elimde biberonla ağzını açsın diye bekledim tam 7 ay. meğerse çocuğumda süt alerjisi varmış 5-6 doktor değiştirdim anlamadı kimse :) Ek gıda zaten fiyasko nefret ediyordu herşeyden. 9 aylıkken gastro teşhis koydu kendi sütümü kestim direk alerjik mama kullanıyoruz ve çocuğum 1 aydır normal bir bebek gibi davranma başladı. Biberona ağzını kendi açıyor acıkınca ağlıyor yemek yemek istiyor ilk defa. Bizim doktorumuz erken teşhis olsaydı geneli 1 yaşında düzeliyor demişti bizimki 3 yaşa kadar sürebilirmiş. Yani bence sizinki de bu kadar çabuk geçmiş olamaz. Bir kaç doktordan görüş alın çünkü ben eminim ki meme reddi dediğimiz şey bu kadar uzun sürmüyor. Dilleri yok dertlerini anlatamıyorlar ama sıkıntısı olan çocuk emmeyerek yemeyerek böyle belli ediyor. Ben alerjiden şüphelendiğimde doktorlar bana alerji agresif olur her halinden belli olur aç bırak yer dediler ama o 7 ay hayat bana zehir oldu. Çok geçmiş olsun ama anneler hissediyor sıkıntıyı çünkü onu en çok gözlemleyen sizsiniz..
I
Irem D. A.
7 Şubat 2026 00:43
Merhaba bende aynı sorundan muzdaribim. Aptamil peptisyneo önerdi doktor ama kızım asla almıyor ağzına şeker pekmez doğal tatlandırıcı ozlerden koydum yine de istemiyor nasıl biberon verebildiniz bir yol gösterir misiniz bana da
L
Leyla D. ..
7 Şubat 2026 00:45
İnstagram adım @iredil ordan yazın ses atayım olur mu yazamıyorum uzun uzun vaktim olmuyor 😭