Soru Cevap

561 görüntüleme
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

21 Ağustos 2026 14:03
Merhaba uzun bir süredir buralara bakamadım 💕💕💕

Kendi işlerim ve yurtdışı seyahatlerim sıklaştığı için ancak vakit bulabildim. Sorusu olanlar bu başlık altında yine bana sorabilirler 🙏🏻🙏🏻🙏🏻🌺
B

Belce S.

21 Ağustos 2026 14:05
Selamlar Ayça hanım kızım 16 aylık. Yaklaşık 2 ay sonra memeyi keseceğim. Bununla alakalı önerebilceğiniz bir yöntem olur mu? Kızım emerek uykuya geçiyor dolayısıyla bu süreçte beni biraZ korkutuyor🙏🏼
M

MT

21 Ağustos 2026 14:07
Gece emzirmesini nasıl bırakabilirizz
D

Devran ..

Premium Üye
21 Ağustos 2026 14:17
@ayca karamrmetoglu arkan oğlum 17 aylık 1 hafta once hastalandı sonradan çocuk doktoruna kan verdik Demir d vitamini ve B12 eksikliği var vitaminleri yazdı dolex B12 iğnesi yazdu 4 haftada 1 2 haftada 1 1 ayda 1 dedi dün igne yaptık saat 15.00 gibi 6 sabah ta ateşi çıktı 38.5 gibi simdi düştü elleri çok sicak neyden olabilir acaba arerji bı renksiyinmu oldu
m

mrss

21 Ağustos 2026 14:23
Merhabalar Ayça hanım bebeğim 15 aylık 9. Ayda kan tahlilinde B12 652 çıkarken 15. Ayda 812 çıktı B12 yüksekliği zararlı mıdır?
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

21 Ağustos 2026 21:39
mrss
Merhabalar Ayça hanım bebeğim 15 aylık 9. Ayda kan tahlilinde B12 652 çıkarken 15. Ayda 812 çıktı B12 yüksekliği zararlı mıdır?
9. Ayda yapılan kan tahlilini tavsiye ediyoruz fakat 15. Ayda tekrar neden yapıldı anlamadım açıkçası. Sorunuza gelecek olursam 812 çok yüksekmiş diyeceğimiz bir değer değil. Tek başına bir anlam ifade etmez yani
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

21 Ağustos 2026 21:41
Devran
@ayca karamrmetoglu arkan oğlum 17 aylık 1 hafta once hastalandı sonradan çocuk doktoruna kan verdik Demir d vitamini ve B12 eksikliği var vitaminleri yazdı dolex B12 iğnesi yazdu 4 haftada 1 2 haftada 1 1 ayda 1 dedi dün igne yaptık saat 15.00 gibi 6 sabah ta ateşi çıktı 38.5 gibi simdi düştü elleri çok sicak neyden olabilir acaba arerji bı renksiyinmu oldu
Merhaba alerjik reaksiyon öyle dediğiniz belirtilerle olmaz. Muhtemel bir enfeksiyon var çocuğunuzda hastalandı demişsiniz tam iyileşmemiş olabilir. Hastayken yapılan tahlilleri sağlıklı bulmadığım için tedaviye de yorum yapamayacağım :(
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

21 Ağustos 2026 21:42
Meliha Taşdemir
Gece emzirmesini nasıl bırakabilirizz
Müthiş bir özveri ile :))) biraz sancılı geçecek bir danışmanlık alabilirsiniz bu konu 2 cümle ile anlatılamayacak kadar uzar :(((
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

21 Ağustos 2026 21:43
Belce Saran
Selamlar Ayça hanım kızım 16 aylık. Yaklaşık 2 ay sonra memeyi keseceğim. Bununla alakalı önerebilceğiniz bir yöntem olur mu? Kızım emerek uykuya geçiyor dolayısıyla bu süreçte beni biraZ korkutuyor🙏🏼
16 aylık bir bebek artık emme ihtiyacı minimumda olan yiyeceklerden beslenmesi gereken bir zaman. Uyku rutini oluşturun yanınıza yatırıp sakinleştirin masal okuyarak uyutmayı deneyin zorlu bir süreç olacak şimdiden kolaylıklar dilerim.
M

Merve A.

21 Ağustos 2026 22:06
7 ay 18 günlük bebeğim ek gıdada hiçbişi yemek istemiyor ağzını kilitliyo açmıyo sımsıkı sevdiği şeyleri yapıyorum yine yemiyo bazen sevdiği şey olduğunda 3 4 mama kaşığı yiyo bırakıyo emme saatlerine de dikkat ediyorum emdikten 1 2 saat sonra vermeye çalışıyorum yine de aynı 2 hafta oluyo nerdeyse alttan 2 dişi çıktı hala diş sancısı sürer mi bilmiyorum geceleri de 2 3 gibi bi uyanıyo 1 2 saat uyumuyo uyanık kalıyo napabilirim çok yoruldum hem mental hem de fiziksel açıdan bitmiş durumdayım bi hal çaresi var mıdır
Elif T.

Elif T.

21 Ağustos 2026 23:44
Merhaba 9. Ay aşısından önce yumurta beyazı denemek gerekiyor mu kesin olarak?
B

Büşra ..

1 Eylül 2026 19:17
Merhaba Ayça Hanım bebeğim 11 aylık menenjit aşısı ne zaman yaptırabilirim kaç doz ve hangi aşıyı tavsiye edersiniz ?
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

1 Eylül 2026 20:11
Büşra
Merhaba Ayça Hanım bebeğim 11 aylık menenjit aşısı ne zaman yaptırabilirim kaç doz ve hangi aşıyı tavsiye edersiniz ?
Merhaba kendi oğluma baxsero ve nimenrix i aynı anda 3-5 ve 13. Aylarda yaptım. Aynı hesaplama ile 11 -13 ve 21 gibi yaptırabilirsiniz 3 doz her iki aşı olarak tavsiye ediyoruz fakat velirtmek isterim ki oldukça geç kalınmış bir an önce başlamanızı öneririm
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

1 Eylül 2026 20:12
Elif Tuğçe
Merhaba 9. Ay aşısından önce yumurta beyazı denemek gerekiyor mu kesin olarak?
6. Aydan sonra yumurtanın hayatınıza girmiş olmasını istiyoruz yani aşı için değil aslında tadım döneminde denemiş olmanız gerekir odur zorunluluk olan. Ve evet çok büyük bir alerji gelişiyorsa aşılama daha teşekküllü hastanelerde yapılıyor ya da duruma göre hiç yapılmıyor
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

1 Eylül 2026 20:15
Merve Acar
7 ay 18 günlük bebeğim ek gıdada hiçbişi yemek istemiyor ağzını kilitliyo açmıyo sımsıkı sevdiği şeyleri yapıyorum yine yemiyo bazen sevdiği şey olduğunda 3 4 mama kaşığı yiyo bırakıyo emme saatlerine de dikkat ediyorum emdikten 1 2 saat sonra vermeye çalışıyorum yine de aynı 2 hafta oluyo nerdeyse alttan 2 dişi çıktı hala diş sancısı sürer mi bilmiyorum geceleri de 2 3 gibi bi uyanıyo 1 2 saat uyumuyo uyanık kalıyo napabilirim çok yoruldum hem mental hem de fiziksel açıdan bitmiş durumdayım bi hal çaresi var mıdır
Diş dediğiniz şey 1.5-2 yaşa kadar bile devam edecek. Tetagil kullanabilirsiniz yemek konusunda 7. Ay hala tadım döneminde olduğunuz zaman unutmayın doyacak kadar yemeyecek zaten. Kendi yemesi için parmak gıda kullanın haşlanmış brokoli verin mesela eline :) doymak amacı ile yedirmediğinizi unutmayın 🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻 her gece bu şekildeyse uyku bir danışmanlık alabilirsiniz sizin özelinizde bebeği tanımadığım için çok yorum yapmam da doğru olmayacak ♥️♥️♥️
Elif T.

Elif T.

1 Eylül 2026 22:22
Ayça Karamehmetoğlu Arıkan
Merhaba kendi oğluma baxsero ve nimenrix i aynı anda 3-5 ve 13. Aylarda yaptım. Aynı hesaplama ile 11 -13 ve 21 gibi yaptırabilirsiniz 3 doz her iki aşı olarak tavsiye ediyoruz fakat velirtmek isterim ki oldukça geç kalınmış bir an önce başlamanızı öneririm
Ayça hanım 13. Ayda Nimenrixsi tek doz dedi doktorumuz başka bir ek doz yapmayacak hatalı mı
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

1 Eylül 2026 22:23
Elif Tuğçe
Ayça hanım 13. Ayda Nimenrixsi tek doz dedi doktorumuz başka bir ek doz yapmayacak hatalı mı
Tek aşıyı mı tek doz yapacak ? Koruyuculuğu olmaz ki tek doz tek aşı
Elif T.

Elif T.

1 Eylül 2026 22:24
Tek aşıyı mı tek doz yapacak ? Koruyuculuğu olmaz ki tek doz tek aşı
3 doz bexsoro yaptı tek doz nimenrix yeterli dedi
Elif T.

Elif T.

1 Eylül 2026 22:25
Elif Tuğçe
Takvimi şöyle ayarladı 3-5-13 bexsoro 13 nimenrix
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

Elif Tuğçe
En iyi bağışıklık 2 aşının aynı anda 3 doz yapıldığı haldir. Diğerini yaptırmışsınız nimenrix 2 doz planlamanızı tavsiye ederim
Elif T.

Elif T.

En iyi bağışıklık 2 aşının aynı anda 3 doz yapıldığı haldir. Diğerini yaptırmışsınız nimenrix 2 doz planlamanızı tavsiye ederim
Tamamdır doktorumuz ile tekrar görüşeceğim teşekkür ederim
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir