Ses ile Uyku

77 görüntüleme
T

Tuğçe M. C.

Premium Üye
27 Mart 2026 20:05
8 haftalık bebeğimi ses ile uyutmaya alıştırmak istiyorum. Müzik veya ninni ile nasıl yapabilirim? Ve bu uykuya geçişini kolaylaştırır mı?
Elif T.

Elif T.

27 Mart 2026 20:07
Ben ninni söylerek veya bazen ninni açıp söylerek uyutuyorum doğduğundan beri ninniyi sadece gece uykularında yapıyorum sanırım alıştı ninniyi duyduğunda gece uykusuna geçmek için mayışıyor
S

Seren A.

27 Mart 2026 20:10
Merhaba ben neredeyse bir aylıktan beri pış pış sesiyle uyutuyorum budi var uyku arkadaşı onun pış pışıyla uykuyu kolaylaştırıyor mu bilmiyorum ama uyku konusunda akışkanlık haline geldi bir de evdeki seslerin çoçuğa ulaşmasını en azından engelliyor
T

Tuğçe M. C.

Premium Üye
27 Mart 2026 20:29
Seren Avcı
Merhaba ben neredeyse bir aylıktan beri pış pış sesiyle uyutuyorum budi var uyku arkadaşı onun pış pışıyla uykuyu kolaylaştırıyor mu bilmiyorum ama uyku konusunda akışkanlık haline geldi bir de evdeki seslerin çoçuğa ulaşmasını en azından engelliyor
O sesi duyunca uykuya geçeceğini anlıyor mu
R

Rojda Ş.

27 Mart 2026 20:45
Osman hocanın verdiği bi müzik listesi vardı kızımda çok işe yaradı müziği duyar duymaz yastığına kafayı yatırıyor.
S

Seren A.

27 Mart 2026 21:09
Tuğçe Mutlu Coşgun
O sesi duyunca uykuya geçeceğini anlıyor mu
Şuan 15 aylık kendisi açıyor artık iyice alıştı fakat biz sürekli emerek uyuduğumuz için kesin bir şey diyemiyorum benim genelde amacım evdeki seslerden rahatsız olmaması ve uyurken arada uyanır gibi olduğunda açıyorum tekrar uykuya dalıyor
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
27 Mart 2026 22:17
Bebeğinizin uyku alışkanlıklarını şekillendirmek için sesli uyutma yöntemini kullanabilirsiniz. Bebeğinizi sesle uyutmaya alıştırmak için şu adımları takip edebilirsiniz:

1. Sakin bir ortam yaratın: Bebeğinizin bulunduğu odanın sıcaklığını ayarlayarak ve loş bir ışık kullanarak rahat bir uyku ortamı hazırlayın.
2. Müzik veya ninni seçin: Bebeğiniz için uygun ve sakinleştirici bir müzik veya ninni seçin. Genellikle doğa sesleri, klasik müzik veya özel bebek müzikleri etkili olabilir.
3. Ses seviyesini ayarlayın: Müzik veya ninninin ses seviyesini, bebeğinizin rahat edebileceği bir seviyeye ayarlayın. Çok yüksek veya çok düşük sesler bebeğinizi rahatsız edebilir.
4. Rutin oluşturun: Her uyku vakti geldiğinde, aynı müzik veya ninniyi çalmaya başlayarak bir rutin oluşturun. Bu, bebeğinizin uykuya hazırlanmasına yardımcı olacaktır.
5. Bebeğinizi gözlemleyin: Bebeğinizin tepkilerini gözlemleyerek, hangi müzik veya ninninin daha etkili olduğunu belirleyebilirsiniz.

Sesli uyutma yöntemi, bebeğinizin uykuya geçişini kolaylaştırabilir. Bebeğinizi bu yöntemle uyutmaya alıştırmak, ona:

Gece-gündüz ayrımını öğretmeye
Bağımsız uykuya hazırlanmasına
* Rahat ve huzurlu bir uyku ortamı yaratılmasına yardımcı olabilir.

Ancak unutmayın ki her bebek farklıdır. Bebeğinizin tepkilerini gözlemleyerek ve ona uygun yöntemleri kullanarak, en etkili uyku alışkanlıklarını geliştirebilirsiniz.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Seslere Alışma
2. Bebeğim Uyumuyor
3. 10 Aylık Uyku Sorunu
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir