Bebeğim Uyumuyor
123 görüntüleme
D
Damla Y.
2 Ocak 2026 22:02
Merhaba hanımlar bebeğim 5 ay 9 günlük doğduğundan beri gece uykuya geçmesi aşırı zor bir bebek her yolu denedim olmuyor son 8-9 gündür gece 2-3 hatta 4 ten önce uyumuyor gündüz uykuları 10-15 dk hep ne yapabilirim
B
Betül ..
2 Ocak 2026 22:47
Bence bebeğin uyku dışında bir sorunu var onun ne olduğunu bulmaya çalışın. Tam doymuyor mu, gazı mı var yoksa gün içinde fazla uyarana mı maruz kalıyor gibi gibi seçenekleri düşünün çünkü hiçbir sıkıntısı olmayan bebek elbet uyuyor
D
Damla Y.
2 Ocak 2026 22:58
Başından beri böyleyiz en erken gece 10 da geçti o da 2-3 kez karnı tok gaz sorunumuz yok hastalık belirtisi yok anlayamıyorum uyaran olabilir yarın ona dikkat edeceğim teşekkür ederim Betül hanım
B
Betül ..
2 Ocak 2026 23:39
Evet mesela arkada televizyon açık olursa izlemese bile sesi etkiliyor ya da ev kalabalıksa çok kucaktan kucağa geziyorsa ya da fazla oyun oynatırsanız, gün içinde çok ışığa maruz kalırsa bunlar bebekleri çok etkiliyor onları beyninde işlemeye çalışırken yorulup uykuya geçemeyebiliyorlar. Loş ışık, sakin ortam, hafif sesler bebeği dinlendirecektir. Rica ederim ne demek inşaAllah işe yarar
B
Bera N. H. ..
3 Ocak 2026 03:46
Benim bebeğim de uykusu çok zordu her zaman. Uykuya dalması için destekleyici bir takım doğa sesi, klasik ninni vs kısık sesle açsanız gündüz uykularında en azından işe yarayabilir. Uyku saati gelince ben açıp uyku vaktinin geldiği sinyalini veriyordum. Sesleri de kısıkta bırakıp onunla uyuyordu. Şuan artık 9 aylık gerek kalmadı bu yöntemlere.
B
Bera N. H. ..
3 Ocak 2026 03:49
Bir de ben hep gündüz 1 uykusunu dışarda yaptırdım. Bebek arabasıyla (bu havada zor olabilir ama deneyin) geziyprdum ve yürüyüşte mamasını içiyordu. Bir yerde oturunca ileri geri arabayı sallayarak uyutuyordum alıştı bebeğim de bu beni çok rahatlatmıştı
D
Damla Y.
3 Ocak 2026 04:58
Önceden yani 2. Ayından sonra 4.5 aya kadar aslında gündüz uykularında bu yöntemi denedim bebek arabasıyla gezdirdim uyuttum eve geldiğinde uyku devam ediyordu ama şu an asla uyumuyor uykuyu geçtim dışarı çıkınca belli bi müddet sonra kucak istiyor yeni taşındık ev değiştirdik ama 20 gün kadar oldu o mu etki ediyor ortam mı bende bilmiyorum yenidoğan dönemine geri döndük resmen😔 ince ninni tarzında kısık ninniyi de deniyim teşekkür ederim Bera Nur hanım