Sarılık

122 görüntüleme
B

Buse ..

25 Mart 2026 18:59
Eşimle kan uyuşmazlığımız var. Ben BRh- Eşim 0Rh+ kızımda 0Rh+ doğumdan sonra [7.gunde](7.gunde) 11 martta bilirubin değerimiz 17.3 geldi yoğun bakıma yatırdılar fototerapi aldı ertesi gün 11.3 geriledi hastaneden çıktık . 18 martta kontrole gittiğimizde bilirubin değerimiz 11.8 geldi şuan kızım 3 haftalık oldu ama ĥala sarı azalmadigini görüyorum zararı olur mu sarılığın ne yapmam gerekiyor. Günde 8-9 kez çiş yapıyor. 3-4 kez kaka yapıyor anne sütü ile besleniyor. 2 saatte bir emziriyorum bazen 10 dakika bazen 15 dakika emiyor .
Ayşe V. .

Ayşe V. ..

25 Mart 2026 19:01
Biz de uyuşmazlık yoktu fototerapi almadı ama 3 hafta geçmedi sarılığı sonra tahlil yaptırdık uzamış anne sütü sarılığı dediler ve 40 çıkmaya yakın geçti bir anormallik olmadı bizde
Latife K.

Latife K.

25 Mart 2026 19:03
Benim 3.5 aylıkken geçmişti sarılığı. 8 den yukarı hiç çıkmadı ama uzadı sürecimiz. Herhangi bir sıkıntımız olmadı
M

Meliha T.

25 Mart 2026 20:03
Bol bol emzirmeye devam edin uzamış sarılık maalesef uzun sürebiliyor bizimde 2.5 aylıkken geçti
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
31 Mart 2026 22:02
Uzamış Sarılık ve Kan Uyuşmazlığı Durumunda Yapılması Gerekenler

Kanınuzun ve eşinizin kan uyuşmazlığı (ABO uyuşmazlığı) nedeniyle kızınızda sarılık gelişmiş. Bu durum, anne ve bebek arasındaki kan uyuşmazlığından kaynaklanan bir tür sarılık türüdür.

Sarılığın Uzaması ve Zararı

Uzamış sarılık, bebeğinizi olumsuz etkileyebilir. Ancak, doğru takip ve tedavi ile bu sorun genellikle kendiliğinden çözülür. Sarılığın uzaması, bebeğin karaciğerinin olgunlaşması ve bilirubin seviyelerinin normale dönmesiyle ilişkilidir.

Yapılması Gerekenler:

1. Düzenli Kontroller: Kızınızı düzenli olarak kontrole götürün. Doktorunuz, bilirubin seviyelerini kontrol edecek ve gerekli görülen testleri yapacaktır.
2. Emzirme ve Beslenme: Anne sütü ile beslenmeye devam edin. Günde 8-9 kez çiş yapması ve 3-4 kez kaka yapması, bebeğinizin iyi besleniyor ve sindirim sisteminin düzgün çalışıyor olduğunu gösterir.
3. Bilirubin Seviyelerinin Takibi: Doktorunuz, bilirubin seviyelerini düzenli olarak kontrol edecektir. Bu seviyelerin normale dönmesi, sarılığın azalmasıyla ilişkilidir.
4. Gerekirse Ek Testler: Doktorunuz, başka testler de önerebilir (örneğin, karaciğer fonksiyon testleri).

Sarılığın Azalması İçin İpuçları:

Bebeğinizi bol bol emzirin.
Bebeğinizin sıvı alımını artırın.
Gerekirse, doktorunuz fototerapi gibi ek tedaviler önerilebilir.

Endişe Verici Durumlar:

Bilirubin seviyeleri çok yüksekse
Bebeğinizde başka belirtiler de varsa (örneğin, uyuşukluk, kötü emme, vb.)
Sarılık 3-4 aydan uzun sürerse

Doktorunuzla yakın işbirliği içinde olun ve kızınızın sağlığı hakkında endişeleriniz varsa ona başvurun.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Uzamış Sarılık
2. Sarılık
3. Uzayan Sarılık
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
S

Sema B.

Premium Üye
31 Mart 2026 23:11
İçin rahat olsun bizim de uzun sürdü 19u gördük gecıyor zamanla şuan 10 aylık oldu çok şükür
B

Buse ..

1 Nisan 2026 01:25
Sema Bıçkım
İçin rahat olsun bizim de uzun sürdü 19u gördük gecıyor zamanla şuan 10 aylık oldu çok şükür
İnşallah ya
Ş

Şule ..

1 Nisan 2026 02:09
Bizim de üst sınırda seyretti değerlerimiz düşüşe geçtikten sonra gelmenize gerek yok dedi doktor. Ama o sarımsı görüntü uzun süre devam etti. İki buçuk aylık hala bana ara ara sarımsı geliyo. Doktorlara sordum normal dedi
S

Sena

1 Nisan 2026 13:21
Bizde de sizin gibi alt kan uyuşmazlığı var. Bu durumdaki bebeklerde sarılığa yatkınlık oluyor demişti doktorumuz. Bebeğim 2 gün yoğun bakımda kaldı. Doktorumuz emzirdikten sonra da mama ver dedi. Bu şekilde 40 günde anca geçti sarılığı.Bebeğin bol sıvı alarak çiş ile vücuttan atması gerekiyormuş.
B

Buse ..

1 Nisan 2026 15:55
Sena
Bizde de sizin gibi alt kan uyuşmazlığı var. Bu durumdaki bebeklerde sarılığa yatkınlık oluyor demişti doktorumuz. Bebeğim 2 gün yoğun bakımda kaldı. Doktorumuz emzirdikten sonra da mama ver dedi. Bu şekilde 40 günde anca geçti sarılığı.Bebeğin bol sıvı alarak çiş ile vücuttan atması gerekiyormuş.
Bir kerelik mi mama verdiniz acaba ben sadece anne sütü veriyorum kızım 28 günlük oldu sarılığı azaldı ama yüzünde hâlâ mevcut
S

Sena

1 Nisan 2026 15:58
Buse Özdal
Bir kerelik mi mama verdiniz acaba ben sadece anne sütü veriyorum kızım 28 günlük oldu sarılığı azaldı ama yüzünde hâlâ mevcut
Sütüm çok yeterli değildi o yüzden her emzirmeden sonra verdim. Sarılığı düzelince mamayı da bıraktık
B

Buse ..

1 Nisan 2026 16:02
Sena
Sütüm çok yeterli değildi o yüzden her emzirmeden sonra verdim. Sarılığı düzelince mamayı da bıraktık
Anladım inşallah bizim de sarılığımız en kısa zamanda geçer
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir