Uzayan Sarılık

45 görüntüleme
B

Büşra K. S.

11 Ağustos 2025 21:34
Bebeğim ilk doğduğunda yeni doğan yoğun bakıma alındı ve 4 gün gözetimde kaldı. Bu sürede fototerapide almış. Daha sonra 2 haftalıkken ben doktora götürdüm sarılığı 19.1 çıktı yatış verildi bir gece yattık fototerapi aldık 24 saat sonra sarılığı 9.9 oldu. 2 gün sonra tekrar doktora gittik sarılığı 8.9 çıktı. Lakin 30 günlük olduğunda çocuk doktoruna kontrole gittiğimizde çocuğumun sarı olduğu söylendi ve testler yapıldı total bilirubin 11.20, indirekt bilirubin 10.74, direkt bilirubin 0.46 çıktı. İdrar testi vs temiz çıktı ama idrar kültürde enfeksiyon çıktı. Birde doktorum çocuğumla AB0 kan uyuşmazlığım olduğunu söyledi(ben 0 Rh+ kızım B Rh+) işin özü 36 günlük kızım hala sarılık ve ben bu bilgi kirliliği altında ne yapacağımı bilmeden kaldım. Bunu yaşayan varmı aranızda?
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

11 Ağustos 2025 21:39
Kliniğini tam olarak bilemediğim için yorum yapamayacağım ama tavsiyem bol bol emzirmeniz sarılık için yapabileceğiniz tek şey o sizin tarafınızda. Klinik için de takibinizi yapan hekiminiz yönlendirme yapacaktır.
A

Ayşe E.

11 Ağustos 2025 21:55
Benim de kızım uzamış sarılık oldu doktor bizede idrar kültüründe enfeksiyon var dedi ama ben başka doktora götürdüm o dedi ki kaka karışmıştır o yüzden böyle olmuştur
, 10 gün sonra test yaptık sarılık düşmüştü 3-4 aya kadar uzar sorun yok dedi o yüzden sizde başka iyi bir doktora götürün bence
İ

İlayda S. ..

11 Ağustos 2025 22:00
Benim bebeğimde uzamiş sarılık oldu 3 aylik oldugunda tamamen geçmişti bol bol emzirin besleyin endişelenmeyin testler temiz çikmiş baska dr a götürün düzenli sariliğini kontrol ettirin ben de endişelenip ne yapacağimi bilememiştim
E

Edanur B.

11 Ağustos 2025 22:02
Uzamış sarılık diğer adıyla süt sarılığı benim bebeğimde de 2.5 aya kadar tedavilik olmadan devam etti kan uyuşmazlığı yoktu yatışlık hiç olmadık fakat en son 3.ayındaki ölçümünde 7.4 bilırbin değeri aldığımız için sevinçten ağlamıştım en yüksek 14 oldu hiç tedavi almadık ama bazı annelerin sütü bebeği sarılık yapabilirmiş doktorum sütü kesinlikle kesmeyeceğimizi bu şekilde tedavilik boyuta çıkmayacağını bolbol beslemelere emzirmelere devam etmem gerektiğini söylemişti öyle de oldu 8 aylığız şimdi 3.ayda bitirdik sarılığı şükürler olsun
N

Neslihan K. D.

11 Ağustos 2025 23:03
Bizde ilk 3 ay sarılık ile uğraştık. En yüksek değerimiz 15'ti. 2 kere yatış verdiler tüm testler yapıldı ama sebebi bulunamadı. Kan uyuşmaslığı vs de yoktu. Anne sütü sarılığı dediler bol bol emzirdim. 3.aya girdiğimizde bilirubin değeri 2 çıkmıştı. O zaman bizde bi oh demiştik.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir