Sallanarak Uyuma

53 görüntüleme
A

Aysun E. Ö.

28 Şubat 2026 17:34
Bebeğim 9 ay 10 günlük ve sadece beşikte sallanarak uyuyor. Başka şekilde asla uykuya geçemiyor. Bu alışkanlığı değiştirmeye çalışıyorum çünkü artık sallanan beşiğe sığmıyor. Oyun parkı olan beşikte diğer beşik gibi sallanmadığı için onda da uyumak istemiyor. 3-4 gün kucağımda gezinip sallanarak uyutmayı denedim başarılı da oldu aslında ama sonra ne olduysa 5. gün onu da kabul etmedi. Şuan kucakta da asla uyumuyor sürekli beni itiyor. Geçen gün misafir olarak gittiğimiz evde de deli gibi uykusu olmasına rağmen ne kucakta ne ayakta sallanarak uyumadı defalarca denememe rağmen. Sürekli esneyip duruyordu fakat sallanmadığı için uyumuyordu. Son çare arkadaşla battaniyeye koyup sallayarak uyutabildik. Bu alışkanlığı nasıl bıraktırabilirim? Gittiğim her yere beşik götürme şansım yok ve beşik de küçük gelmeye başladı zaten. Bi önerisi olan yada benzer durumda olup çözüm bulabilen var mı? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

1 Mart 2026 17:51
Bebeğinizin sallanarak uyuma alışkanlığını değiştirmek için bazı öneriler:

1. Gradual Değişim: Bebeğinizin alışık olduğu sallanma hareketini kademeli olarak azaltabilirsiniz.
2. Alternatif Uyutma Yöntemleri: Bebeğinizin uyumasını sağlamak için farklı yöntemler denemek
3. Uyku Rutini Oluşturma: Bebeğiniz için bir uyku rutini oluşturmak,
4. Destek ve Sabır: Alışkanlıkların değiştirilmesi zaman ve sabır gerektirir.

Bebeğinizin uyku düzenini ve alışkanlıklarını değiştirmek için acele etmemek ve ona güven vermek önemlidir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Her Çocuğun Standart Uyku Eğitimi Alması Gerekiyor mu?
2. Uyku Eğitimi Hakkında Sorular ?
3. Ayakta Sallama
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir