Sağım
75 görüntüleme
M
Meltem K.
20 Nisan 2026 22:57
Sütümü emzirdikten 4 saat sonra sağdım iki göğüsten toplam 100 CC geldi acaba sütum yeterlimiysi bebeğim sürekli agliyo meme ariyo

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye20 Nisan 2026 22:57
Bebeğinizin sürekli ağlaması ve meme araması, süt yetersizliği olabilir. Ancak 4 saat sonra sağdığınızda 100 CC süt geliyorsa, bu umut verici bir işaret.
Süt üretimini artırmak için deneyebileceğiniz birkaç şey var:
Daha sık sağım: 3 saatte bir sağım yapmayı deneyebilirsiniz.
Bol sıvı tüketimi: Günlük sıvı alımınızı artırın.
* Sıcak uygulama ve masaj: Göğüslerinize sıcak uygulama ve masaj yapabilirsiniz.
Bebeğinizin bezleri düzenli olarak ıslanıyorsa ve genel sağlık durumu iyiyse, süt miktarınız yeterli olabilir. Ancak endişeleriniz devam ediyorsa, bir sağlık profesyoneline danışmakta fayda var.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Sütüm Yetmiyor mu
2. Her Emzirme Sonrası Sağım Sütun Miktarininartirir mi
3. Süt Sağımı
Süt üretimini artırmak için deneyebileceğiniz birkaç şey var:
Daha sık sağım: 3 saatte bir sağım yapmayı deneyebilirsiniz.
Bol sıvı tüketimi: Günlük sıvı alımınızı artırın.
* Sıcak uygulama ve masaj: Göğüslerinize sıcak uygulama ve masaj yapabilirsiniz.
Bebeğinizin bezleri düzenli olarak ıslanıyorsa ve genel sağlık durumu iyiyse, süt miktarınız yeterli olabilir. Ancak endişeleriniz devam ediyorsa, bir sağlık profesyoneline danışmakta fayda var.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Sütüm Yetmiyor mu
2. Her Emzirme Sonrası Sağım Sütun Miktarininartirir mi
3. Süt Sağımı
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin

Büşra C.
20 Nisan 2026 23:01
Bebeğiniz ne kadarlık yenidoğansa emme refleksi olduğu için normal olabilir atak haftalarında gazı olduğunda da çok emmmek istiyorlar pompanızın flanş ölçüsü büyük olabilir pompa bebeğin emdiği güçte çekim yapamaz çoğu pompa yapmıyor da

Afranur K.
20 Nisan 2026 23:31
Sütün yeterli olup olmadığını, bebeğinizin doyup doymadığını çişli bez sayısı ile anlarsınız. Ortalama 4-5 tane dolu dolu çişli beziniz varsa, aylık takibinde de kilo alımı normalse eğer sütünüz yetiyordur bebeğinize.
Sağım ile bebeğin emmesi arasında fark vardır her zaman, memeniz ve siz bebeğinizi hissettiğinizde ona göre üretim yapıyorsunuz. Pompa ile sağımda sadece mekanik bir durum olduğu için benzer ölçekte süt elde edemezsiniz.
Mesela bebeği yoğun bakımda kalan annelere gün içinde emzirmek için , sütü gelmiyorsa da ten teması yaptırma için 2-3 kez bebeği görmesi sağlanır ki süt akışı oluşsun diye.
Sağım ile bebeğin emmesi arasında fark vardır her zaman, memeniz ve siz bebeğinizi hissettiğinizde ona göre üretim yapıyorsunuz. Pompa ile sağımda sadece mekanik bir durum olduğu için benzer ölçekte süt elde edemezsiniz.
Mesela bebeği yoğun bakımda kalan annelere gün içinde emzirmek için , sütü gelmiyorsa da ten teması yaptırma için 2-3 kez bebeği görmesi sağlanır ki süt akışı oluşsun diye.
Yükleniyor...