Sütüm Yetmiyor mu
205 görüntüleme
E
Esra Ö.
10 Temmuz 2025 21:27
Bebeğim 2975 kg doğdu şuan 4 aylık 6600 kg bu ay sadece 350 gr almış. Hem emziriyorum hem mama alıyor günde üç kez 90 cc veriyorum. Ama bezleri çok azaldı günde 3 bez oluyor sadece terlediği için mi . Sütüm çoğalmıyor mu bebek büyüdüğü için yetmiyor mu acaba
S
Serdem E.
10 Temmuz 2025 21:30
Emerken kaç dk emiyor, ön arka süt alıyor mu aşırı terliyor mu oda sıcaklığı nasıl bence dikakat edilmesi gerekenler.aşırı terleyince sıkıntı oda 22-24 derecede olmalı çok sıcakta emmek te istemiyorlar
E
Esra Ö.
10 Temmuz 2025 21:31
Bu ara memede fazla kalmıyor en fazla 3 dk memeyi bırakmadığı sürece diğer memeye geçirmiyorum. Oda sıcaklığı 26-27 oluyor sadece zıbınla duruyor
S
Serdem E.
10 Temmuz 2025 21:35
Sütünüz yok mu neden mama veriyorsunuz 4aydan sonra 600-800 gr alıyormuş bebekler, bence mama vermez iseniz daha iyi emebilir ,anne sütü çabuk sindiriliyor ve bebek memeye daha çok gelmek iyi beslenmek istiyor fakat mama çabuk sindirilmediği için tokluk daha uzun oluyor. 350 gr alınca bir de doktorunuz ne dedi.
E
Esra Ö.
10 Temmuz 2025 21:38
Sütüm yeterli değil göğsümde süt bitiyor çekiyor çekiyor gelmiyor sinirlenip ağlıyor mecbur veriyorum. Mesela 4 saat bekleyip sağarsam anca 120 cc çıkıyor yeterli değildir bu bebeğe bnce. Sağlık ocağında bakıldı kilosuna hemşire yorum yapmadı
S
Serdem E.
10 Temmuz 2025 21:38
Bebek memede ne kadar durursa süt daha çok artıyor ve sağım da yaparsanız sütünüz artar emzirme danışmanı tutmuştum bende sütüm yok diyordum ama bebekle temas ettikçe sütüm çok geldi beraber duş alıyoruz memede uzun tutöaya çalışıyorum emmese bile memeye temas ettiriyorum daha çok emiyor
S
Seray G.
10 Temmuz 2025 21:43
Benim bebeğim 3330 doğdu şuan 5 buçuk aylık ve 300 gram aldı bütün tahlilleri normal çıktı sütü sağıp dolaba koyuyorum bebeğin kendi iştahi yoktu 2 3 gündür zorlamıyorum artık emiyor bazı aylar bebekler kendi kendilerine emmek istemiyor olabiliyor bir dertleri illaki vardır ama ne yazık ki bazen anlamamız çok normal yani bir ay kilo almazlar diğer ay kilo alırlar keyfi yerindeyse ve rahatlıkla uyuyorsa kilo alması çok önemli değil doktor
S
Serdem E.
10 Temmuz 2025 21:43
Bir de sütüm gelmiyor diye stres yapmayın temas çok önemli bir de mama hazırlarken ilk suyu kpyuyorsunuz dimi biberona çünkü bu ilk mama sonra suyu koyarsanız yetersiz su olabilir
E
Esra Ö.
10 Temmuz 2025 21:44
Bnde bu ara bebeği nasıl göğsümde daha fazla tutabilirim onun için uğraşıyorum. Sessiz bir ortam yaratamıyorum 3 yaşında ki kızım asla yalnız bırakmıyor ve susmuyor artk bebek de sesleri duyup dönmeye başladı
S
Serdem E.
10 Temmuz 2025 21:44
Evet çok kilo odaklı olmamak gerekiyor bence bebek huzurlu mu ona bakmak gerekiyor
E
Esra Ö.
10 Temmuz 2025 21:46
Evet ilk suyu koyuyorum
S
Serdem E.
10 Temmuz 2025 21:48
Bir de bebeğiniz aşırı aç ise ses olsa bile emer , emzirme örtüsü kullanabilirsiz dikkati dağılıyorsa beyaz gürültü emerken de kullanabilirsiniz sling kullanabilirsiniz temas için
A
Aleyna D.
10 Temmuz 2025 21:49
Esra hanım sizinle aynı düşüncelerdeydim fakat sonrasında memede süt bitmediğini, biriken sütten sonra memenin yeni ürettiğini gönderdikçe akımın dolu haline göre yavas geldiği için bebeklerin zorlandığını, sinirlendiğini öğrendim. Musluk mantığında düşünebilirsiniz. 4 saatte 120 cc bence gayet güzel, eski sağım notlarıma baktığımda ortalama benim de öyle olduğumu gördüm. Sağım sütünüzolup olmadığıhakkında tam bilgi vermez ama kilo alımı yeterliyse memede uzun tutarak önce memeyle besleyip arkasına yetmezse mama takviyesi yapmayı düşünebilirsiniz. Bilirkişi değilim belki benim yazdıklarımda da eksik ve yanlışlar vardır ama gözlemlerim bu yönde içinizi ferah tutun , sevgiler
E
Esra Ö.
10 Temmuz 2025 21:52
Mamasız sadece emzirmeyi deniyorum bazen o mamayı istese de ağlasa da vermiyorum . Bu sefer de bezleri kupkuru oluyor yukarda da yazmıştım 3 bez anca oluyor 24 saatde
S
Serdem E.
10 Temmuz 2025 22:03
Sizin bence dediğim gibi olabildiğince sakin ortam göğüs temas sık emzirme anladığım kadarıyla süt yetmiyor günde 8-12 kere emzirmek lazım bilir kişi değilim çocuğum premature doğduğu için çok araştırdım ve emzirme danışmanı tuttum .
İmkanınız ve zamanınız var ise emzirme danışmanı tutmanızı öneririm
İmkanınız ve zamanınız var ise emzirme danışmanı tutmanızı öneririm
A
Aysun Ş.
10 Temmuz 2025 22:08
Esra Hanım, bebeğim 5 ay 20 günlük. Sadece anne sütü alıyor. 3. Ayını doldurduğunda o ay sadece 450 almıştı ama 4. Ayı doldurduğunda 1 kilo almıştı. 5. Ayda ise 400 gram aldı ve bizim doktorumuz tamamen normal olduğunu söyledi. Genelde 3 aylık büyüme eğrisi olarak bakıyorlar. Ayrıca 4. Ayda bebeğin algıları açıldığı, dış dünyayı tanımaya başladığı için uyku gerilemesi ve meme reddi gibi durumlar olabilir bunlar geçicidir demişti. Bizde şükür bu durumlar olmadı ama sizinki gibi memede durma süresi ve çişli bezi azalmıştı (5 bez). Doktor bununda normal olduğunu söyledi ama biz ek gıda tadımlarına ve suya başladığımız için sonradan çiş tabi çoğaldı. Ayrıca büyüdükçe tabi ki daha da az kilo almaya başlayacaklar. Süt az mı yetmiyor mu düşüncesine girip stres yaparsanız inanın sütünüz azalır.
A
Aleyna D.
10 Temmuz 2025 22:15
Bezler dolu dolu 3 taneyse birkaç kez idrar yapmış sayabilirsiniz diye biliyorum, mamayla artıyorsa bez sayınız evet süt arttırımı yaparsanız takviyeler ,powerpump yöntemi ve bol su işe yarıyor. Bence oda sıcaklığını da biraz düşürün ki terleyerek de su kaybettiği için sıvı çıkışı az olabilir. Benim kızım 3800 dogmasına rağmen 4. Ayında sizin bebeğinizle aynı kilodaydı. o nedenle stres yapmadan kısa sürede üstüne düşmekle çözebileceğiniz bir konu inşallah. Emzirme danışmanı bulamazsanız da yaşadığınız şehirde şehir hastanesi varsa oradaki kadın doğum poliklinik kısmında da bu konuda yardımcı birimler var. Belki hastaneden hastaneye değişiyor ama Adana’da olduğunu biliyorum
R
Rukiye G. ..
11 Temmuz 2025 03:19
Serdem hanım emzirme danışmanını nereden buldunuz acaba memnun kaldınız mı ben de tutmak istiyorum instagramda var baktığım bir iki tane ama hangisi güvenilir olur karar veremiyorum
Z
Zeynep E. O. ..
11 Temmuz 2025 03:37
Esra hanım; bebeğiniz çok güzel kilo almış. Bazı aylar az alabilirler. Ama zaten doğum kilosunun 2 katını aşmış. Memede süt hiç bitmiyor. Emzirme oldukça üretim devam ediyor. Yumuşak olsalarda hep süt var. Bebekler makinelerden daha iyi ve daha fazla çekiyorlar. Yani 120 sağdınız ama bebek emince daha fazlasını alıyor. 3 saati geçirmemeye çalışın. Gece de 3 saate bir emzirin uyuyor olsa bile. Mamayı azaltarak devam edin. Ama dikkat edin biberon onlarda karmaşaya sebep olduğu icin emmek istemeyebilirler. Inst. Da temas derneğinin sayfası var onlara yazıp sorabilirsiniz. Her salı akşamı canlı yayında annelerin sorularını cevapliyorlar katılabilirsiniz. Bende emzirme danışmanı tutmuştum ama onunla çok ilerleyememiştim sonra temas derneğini keşfettim. Aklımdaki herşeyi sordum.