Rsv Sonrası Meme Reddi
42 görüntüleme
K
Kübra S.
11 Nisan 2026 09:31
Bebeğim 4 aylık ve 1 hafta önce rsv oldu, ilk başlarda mememi eskisi gibi emiyordu ama zorlanarak emiyordu sanki emerken ıkınıyor gibi. 2 gündür ise sadece 2 dk emip sonra deli gibi ağlamaya başlıyor meme istemiyor. Burnu tıkalı olabilir diye önce burun temizliği yapıyorum ama yine de emmiyor. Genel durumu iyi aslında uykusu keyfi ve çiş sayısı da 4 civarı ama aç ve susuz kalacak diye korkuyorum.Bugün kaşık biberon denedim onu da almadı. Normal biberonla versem iyice meme reddi olacak diye korkuyorum. Bunu yaşayan var mı? Birkaç gün daha biberon olmadan meme vermeye çalışayım mı?
S
Seher T.
11 Nisan 2026 10:29
Rsv cok iştahsızlık yapiyor bizim 1 ayi bulmusti eski iştahın yerine gelmesi kaşıkla falan mama vermeyi deneyin isterseniz
M
Meliha T.
11 Nisan 2026 10:34
4cü ayda genel olarak meme reddi yaşanam bir durum bir de siz hastalık geçirmişsiniz çok normal ayakta gezerek emzirmeyi deneyin daha sonra nerede uyuyorsanız o odada emzirin sessiz sakin dikkatini dağıtmayan yerde gerekirse emzirme örtüsü kullanın

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
11 Nisan 2026 15:20
Bebeğin 4 aylık ve RSV geçirdikten sonra meme reddi yaşaması oldukça zor bir süreç olabilir. RSV sonrası meme reddi bazı bebeklerde görülebilir ve çeşitli nedenlere bağlı olabilir.
İlk olarak, burnu tıkanıklığı meme reddine neden olabilir. Burnu temizlenerek rahatlatılmaya çalışılıyor ancak bu sorununuzun çözülmesi için yeterli olmuyor. Bebeğin genel durumu iyi ve çiş sayısı 4 civarı olduğundan sıvı alımı konusunda bir sorun yok gibi görünüyor.
Bebeğinizi kaşık biberonla beslemeyi denemişsiniz ancak bunu kabul etmemiş. Normal biberon kullanmaktan endişe duyuyorsunuz. Bu durumda şu önerilerde bulunabilirim:
1. Meme pozisyonu ve konforu kontrol edin. Bazen bebekler memeyi nasıl hissettiği konusunda hassas olabilir.
2. Pilates topu veya ayakta emzirme gibi farklı pozisyonları deneyebilirsiniz.
3. Süt sağımı yaparak süt üretimini sürdürebilir ve biberon yerine kaşık veya bardak kullanabilirsiniz.
4. Birkaç gün daha biberon kullanmadan meme vermeye çalışabilirsiniz ancak bebeğinizin kilo alımı ve sıvı alımı konusunda doktorunuzu bilgilendirin.
Eğer meme reddi süreci uzarsa ve bebeğiniz yeterli sıvı alamıyorsa bir emzirme danışmanından destek almayı düşünün. Bu süreçte sabırlı olun ve bebeğinizin ihtiyaçlarını karşılamak için elinizden gelenin en iyisini yapın.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Meme Reddi mi
2. 1 Aydır Emmiyor. Geç mi Kaldım?
3. 4 Aylık Meme Reddi
İlk olarak, burnu tıkanıklığı meme reddine neden olabilir. Burnu temizlenerek rahatlatılmaya çalışılıyor ancak bu sorununuzun çözülmesi için yeterli olmuyor. Bebeğin genel durumu iyi ve çiş sayısı 4 civarı olduğundan sıvı alımı konusunda bir sorun yok gibi görünüyor.
Bebeğinizi kaşık biberonla beslemeyi denemişsiniz ancak bunu kabul etmemiş. Normal biberon kullanmaktan endişe duyuyorsunuz. Bu durumda şu önerilerde bulunabilirim:
1. Meme pozisyonu ve konforu kontrol edin. Bazen bebekler memeyi nasıl hissettiği konusunda hassas olabilir.
2. Pilates topu veya ayakta emzirme gibi farklı pozisyonları deneyebilirsiniz.
3. Süt sağımı yaparak süt üretimini sürdürebilir ve biberon yerine kaşık veya bardak kullanabilirsiniz.
4. Birkaç gün daha biberon kullanmadan meme vermeye çalışabilirsiniz ancak bebeğinizin kilo alımı ve sıvı alımı konusunda doktorunuzu bilgilendirin.
Eğer meme reddi süreci uzarsa ve bebeğiniz yeterli sıvı alamıyorsa bir emzirme danışmanından destek almayı düşünün. Bu süreçte sabırlı olun ve bebeğinizin ihtiyaçlarını karşılamak için elinizden gelenin en iyisini yapın.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Meme Reddi mi
2. 1 Aydır Emmiyor. Geç mi Kaldım?
3. 4 Aylık Meme Reddi
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin