Rsv Sonrası

132 görüntüleme
B

Büşra Ö.

Premium Üye
11 Mayıs 2026 15:41
Rsv geçirip de sonrasında sürekli tıkanan öksüren hasta olan var mı 2:30 aylıkken vs geçirdi daha sonrasında sürekli tıkanıyor sebebi bu olabilir mi tetikleyen
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
11 Mayıs 2026 15:41
RSV Sonrası Sürekli Tıkanıklık ve Öksürük

RSV (Respiratory Syncytial Virus), özellikle küçük çocuklarda solunum yolu enfeksiyonlarına neden olan yaygın bir virüstür. RSV geçiren bazı çocuklarda, sonrasında sürekli tıkanıklık ve öksürük gibi solunum problemleri devam edebilir.

Sebebi Bu Olabilir Mi?

Evet, RSV geçirmiş olmak, sonrasında sürekli tıkanıklık ve öksürük gibi problemlerin ortaya çıkmasında etkili olabilir. RSV, özellikle küçük çocuklarda bronşiyolit ve pnömoni gibi ciddi solunum yolu enfeksiyonlarına neden olabilir. Bu enfeksiyonlar, solunum yollarında hasara yol açabilir ve sonrasında sürekli tıkanıklık ve öksürük gibi problemlere neden olabilir.

Tetikleyen Faktörler

Aşağıdaki faktörler, RSV sonrasında sürekli tıkanıklık ve öksürük gibi problemleri tetikleyebilir:

1. Hava Kirliliği: Hava kirliliği, solunum yollarını tahriş edebilir ve tıkanıklık ve öksürüğü tetikleyebilir.
2. Alerjiler: Alerjiler, solunum yollarını tahriş edebilir ve tıkanıklık ve öksürüğü tetikleyebilir.
3. Sigara Dumanı: Sigara dumanı, solunum yollarını tahriş edebilir ve tıkanıklık ve öksürüğü tetikleyebilir.
4. Stres: Stres, solunum yollarını tahriş edebilir ve tıkanıklık ve öksürüğü tetikleyebilir.

Tedavi ve Önlemler

Eğer çocuğunuzda sürekli tıkanıklık ve öksürük gibi problemler devam ediyorsa, doktorunuzla görüşmeniz önemlidir. Doktorunuz, çocuğunuzun durumunu değerlendirebilir ve uygun tedavi ve önlemleri önerebilir.

Aşağıdaki önlemler, sürekli tıkanıklık ve öksürük gibi problemleri önlemeye yardımcı olabilir:

1. Burun Temizliği: Çocuğunuzun burnunu düzenli olarak temizleyin.
2. Hava Nemlendirme: Çocuğunuzun bulunduğu ortamın hava nemliliğini artırın.
3. Sigara Dumanından Uzak Tutma: Çocuğunuzu sigara dumanından uzak tutun.
4. Alerjilerden Korunma: Çocuğunuzu alerjilerden korumak için önlemler alın.

Umarım bu bilgiler, sizin için yararlı olur.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Öksürük Burun Tıkanıklığı Hırıltı
2. Evfluvir Kullanımı
3. Burun Tıkanıklığı Geçmeyen
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
D

Duygu ..

12 Mayıs 2026 01:05
Bebeğim 12 günlükken rsv geçirdi yoğuncakımda kaldı şuan 3 aylık halen burnu tıkalı açıyorum her gün ama yine de tıkalı, hırıltılı nefes alıyor.Sanırım rsv sonrasında normal bir süreç
B

Büşra Ö.

Premium Üye
12 Mayıs 2026 01:50
Duygu
Bebeğim 12 günlükken rsv geçirdi yoğuncakımda kaldı şuan 3 aylık halen burnu tıkalı açıyorum her gün ama yine de tıkalı, hırıltılı nefes alıyor.Sanırım rsv sonrasında normal bir süreç
Geçmiş olsun bende gördüm sanki biyerde ama emin değilim yani hala etkisi varsa çok kötü
D

Duygu ..

12 Mayıs 2026 10:04
Büşra Öztürk
Geçmiş olsun bende gördüm sanki biyerde ama emin değilim yani hala etkisi varsa çok kötü
Taburcu olurken doktor ilk 6 ay çok dikkat et şuan iyileştiği için değil durumu artık iyiye gittiği için taburcu ediyoruz biraz hırıltı öksürük olursa kaygılanma demişti o sebeple şuan normal kabul ediyorum
B

Büşra Ö.

Premium Üye
12 Mayıs 2026 10:06
Duygu
Taburcu olurken doktor ilk 6 ay çok dikkat et şuan iyileştiği için değil durumu artık iyiye gittiği için taburcu ediyoruz biraz hırıltı öksürük olursa kaygılanma demişti o sebeple şuan normal kabul ediyorum
Bende suan doktora getiridim oda söyledi rsv sonrası daha yatkın oluyolar hastalığa bronşiolite dedi
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir