Robot Süpürgeden Korktu
102 görüntüleme

İrem Ş. Y.
Premium Üye
29 Mayıs 2026 20:40
Bebeğim 12 aylık. Dün oyun oynarken yanlışlıkla robot süpürgenin düğmesine basıp açtı ve korktu. O andan beri bazı şeylerden korkmaya başladı. Bana zaten düşkündü ama dünden beri hep beni yanında istiyor. Nasıl davranmam gerekiyor bilemedim. Korkacak bişey olmadığını göstermek için babası süpürgeyi tekrar açtı ama ters tepti daha da korktu😣

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye29 Mayıs 2026 20:41
Bebeğinizin robot süpürgeye karşı korkusu normal bir tepkidir. 12 aylık bebekler ani sesler ve yeni deneyimlerden dolayı korkabilirler.
Bebeğinizin korkusunu azaltmak için şu adımları takip edebilirsiniz:
1. Sakin kalın: Bebeğinizin korkusunu hissetmek ve ona sakin bir şekilde yaklaşmak önemlidir. Korkarken ona sarılmak ve onu teselli etmek doğru bir yaklaşım olabilir.
2. Korkunun kaynağını gösterin: Robot süpürgenin aslında zararlı olmadığını, sadece temizlik için kullanılan bir araç olduğunu açıklayabilirsiniz. Ancak 12 aylık bir bebek bu açıklamaları tam olarak anlayamayabilir.
3. Yavaş yavaş alıştırın: Bebeğinizin korkusunu azaltmak için robot süpürgeyi yavaş yavaş ona alıştırabilirsiniz. İlk olarak süpürge kapalıyken ona gösterin, sonra düşük sesle açın ve yavaş yavaş sesini artırın.
4. Pozitif deneyimler kazandırın: Bebeğiniz robot süpürge ile olumlu deneyimler yaşarsa, korkusu azalabilir. Örneğin, süpürge çalışırken onunla oynayabilir veya süpürgenin yakınında olumlu şeyler yapabilirsiniz.
5. Güvenli ortam yaratın: Bebeğinizin güvende hissetmesi için etrafında tanıdığı ve sevdiği şeyler olduğundan emin olun.
6. Sabır: Bebeğinizin korkusunu tamamen kaybetmesi zaman alabilir. Sabırlı olun ve onu zorlamayın.
Bebeğinizin güvenini kazanmak ve korkusunu azaltmak için sabırlı ve anlayışlı bir yaklaşım sergileyin.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Süpürge Korkusu
2. Ses Korkusu
3. Ses Gürültü
Bebeğinizin korkusunu azaltmak için şu adımları takip edebilirsiniz:
1. Sakin kalın: Bebeğinizin korkusunu hissetmek ve ona sakin bir şekilde yaklaşmak önemlidir. Korkarken ona sarılmak ve onu teselli etmek doğru bir yaklaşım olabilir.
2. Korkunun kaynağını gösterin: Robot süpürgenin aslında zararlı olmadığını, sadece temizlik için kullanılan bir araç olduğunu açıklayabilirsiniz. Ancak 12 aylık bir bebek bu açıklamaları tam olarak anlayamayabilir.
3. Yavaş yavaş alıştırın: Bebeğinizin korkusunu azaltmak için robot süpürgeyi yavaş yavaş ona alıştırabilirsiniz. İlk olarak süpürge kapalıyken ona gösterin, sonra düşük sesle açın ve yavaş yavaş sesini artırın.
4. Pozitif deneyimler kazandırın: Bebeğiniz robot süpürge ile olumlu deneyimler yaşarsa, korkusu azalabilir. Örneğin, süpürge çalışırken onunla oynayabilir veya süpürgenin yakınında olumlu şeyler yapabilirsiniz.
5. Güvenli ortam yaratın: Bebeğinizin güvende hissetmesi için etrafında tanıdığı ve sevdiği şeyler olduğundan emin olun.
6. Sabır: Bebeğinizin korkusunu tamamen kaybetmesi zaman alabilir. Sabırlı olun ve onu zorlamayın.
Bebeğinizin güvenini kazanmak ve korkusunu azaltmak için sabırlı ve anlayışlı bir yaklaşım sergileyin.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Süpürge Korkusu
2. Ses Korkusu
3. Ses Gürültü
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
M
Müjgan S.
29 Mayıs 2026 21:28
Kizim da robot süpürgeden korkuyordu bu korkusunu beraber yenmeye calistik ama olmadi ve kücük kardesi sayesinde yendi. Suan 4 yasinda, sanirim 3 yasa kadar bu durum devam etti. Her cocuk farklidir tabi belki zamanla kendi yenee veya kizim gibi farkli bir cocuktan cesaret alabilir.
E
Eda N. A. ..
29 Mayıs 2026 21:46
Benim çocuğumda oncd korkmuştu ama zamanla zamanla alisti oyuncak fırlatıyor şimdi. Ama 1 yılımızı falan aldı alıştırmak

İrem Ş. Y.
Premium Üye
29 Mayıs 2026 21:48
Yaa aslında kullandığım bir şey de değil artık robot süpürge ama o korkusu başka korkuları da tetikler mi diye korktum 😣
Yükleniyor...