Reflü Ne Zaman Geçecek
90 görüntüleme
R
Reyhan
Premium Üye
25 Nisan 2026 08:59
Bebeğim 65 günlük. Reflü için motis gastrosupp ve bebelac anne sütü kıvam arttırıcı kullanıyoruz. Hala çok ve fışkırarak kusuyor. Ne zaman geçecek çok yoruldum artık. Yediği midesinde durmuyor

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye25 Nisan 2026 08:59
Bebeğinizin reflüsünün ne zaman geçeceğini tahmin etmek zor, ancak genel olarak reflü belirtileri 4-6 ay arasında azalır. Reflü belirtileri genellikle şu zamanlarda azalır:
4. ay: Reflü belirtileri, özellikle kusma, 4. ayda azalmaya başlayabilir.
6. ay: Çoğu bebekte reflü belirtileri 6. ayda önemli ölçüde azalır veya tamamen geçer.
Reflü tedavisi için şu önerilerde bulunabilirim:
1. Beslenme alışkanlıkları: Bebeğinizi daha sık ve az miktarda besleyin. Bu, midesinin aşırı dolmasını önleyebilir.
2. Dik pozisyon: Besledikten sonra bebeğinizi dik pozisyonda tutun. Bu, reflü belirtilerini azaltabilir.
3. İlaç tedavisi: Doktorunuzun önerdiği ilaçları düzenli olarak verin. Motis ve Gastrosupp gibi ilaçlar reflü belirtilerini azaltabilir.
4. Anne sütü kıvam arttırıcı: Bebelac anne sütü kıvam arttırıcı kullanıyorsunuz. Bu, sütünüzün kıvamını arttırarak reflü belirtilerini azaltabilir.
Reflü belirtileri her bebekte farklı zamanlarda azalır. Sabırsız olmayın ve doktorunuzla düzenli olarak görüşün. Bebeğinizin kilosunu ve genel sağlık durumunu izleyin.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 4 Aylık Kusma
2. 3 Ay 17 Günlük Reflü Aşırı Kusma
3. Reflü
4. ay: Reflü belirtileri, özellikle kusma, 4. ayda azalmaya başlayabilir.
6. ay: Çoğu bebekte reflü belirtileri 6. ayda önemli ölçüde azalır veya tamamen geçer.
Reflü tedavisi için şu önerilerde bulunabilirim:
1. Beslenme alışkanlıkları: Bebeğinizi daha sık ve az miktarda besleyin. Bu, midesinin aşırı dolmasını önleyebilir.
2. Dik pozisyon: Besledikten sonra bebeğinizi dik pozisyonda tutun. Bu, reflü belirtilerini azaltabilir.
3. İlaç tedavisi: Doktorunuzun önerdiği ilaçları düzenli olarak verin. Motis ve Gastrosupp gibi ilaçlar reflü belirtilerini azaltabilir.
4. Anne sütü kıvam arttırıcı: Bebelac anne sütü kıvam arttırıcı kullanıyorsunuz. Bu, sütünüzün kıvamını arttırarak reflü belirtilerini azaltabilir.
Reflü belirtileri her bebekte farklı zamanlarda azalır. Sabırsız olmayın ve doktorunuzla düzenli olarak görüşün. Bebeğinizin kilosunu ve genel sağlık durumunu izleyin.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 4 Aylık Kusma
2. 3 Ay 17 Günlük Reflü Aşırı Kusma
3. Reflü
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin

Hilal ..
25 Nisan 2026 09:41
Benim bebegim de öyleydi. Resmen reflu kabusum olmuştu . Yemek boruları uzadıkça azalıyor, sonra da geçiyor. Beslendikten sonra 30 dk kucagimda dik tutuyordum ve karnına baskı yapacak hareketlerden uzak duruyordum. Bizim [4.ayda](4.ayda) geçmişti. Az daha sabır, sonrasi guzel olacak
Yükleniyor...