Reflü mü Üşütme mi ?

161 görüntüleme
Ö

Özlem

16 Haziran 2026 14:20
Merhabalar,

8 Aylık bebeğim kaç gündür kusma sorunu yaşıyor,( yenidoğanda kusma sorunu vardı ama 6. Ay itibariyle bitmişti)Ateşide 38 i gördük ilaç kullanıyorum ateş düşürücü . Özellikle sabah ilk mama kusuyor mutlaka hemde fışkırırcasına.Sabah hep kusunca gece üşütüyor mu acaba diye düşündüm! Oda sıcaklığı 27 görüyor pencere açık kısa kollu ince yazlık tulumla uyuyor.(klima açmaya korkuyorum) dr gittik reflü teşhisi koydu , az kilo kaybıda olmuş .Gastrotuss baby şurup yazdı.Üşütme mi reflümü emin olamadığımda ilaçta tereddüt ettim ! Uzman ve deneyimli arkadaşlar fikirlerinizi önerebilirmisiniz ?? Şimdiden teşekkür ediyorum @Osman Gönülalbu arada 2 dişimişde çıkıyor
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
17 Haziran 2026 14:25
Bebeğinizin kusma sorununun reflü mü yoksa üşütme mi olduğunu kesin olarak belirlemek zor, ancak bazı belirtiler ve faktörler dikkate alınabilir.

Reflü belirtileri:

Fışkırır tarzda kusma
Beslenmeden sonra kusma
Az kilo kaybı
Dr. reflü teşhisi koydu

Üşütme belirtileri:

Ateş (38°C)
Oda sıcaklığı 27°C (normal kabul edilebilir)
* Bebeğin kısa kollu ince yazlık tulumla uyuması

Gastrotuss baby şurup reflü için verilen bir ilaç. Ancak, üşütme olasılığını tamamen göz ardı edemeyiz.

Öneriler:

1. Dr. ile görüşün: Bebeğinizin dr. ile tekrar görüşün ve ona reflü teşhisinin doğru olduğundan emin olun.
2. İklim kontrolü: Oda sıcaklığını kontrol edin ve klima açarak uygun bir sıcaklık sağlayın.
3. Gastrotuss baby şurup: Reflü için verilen ilacı kullanmaya başlayın ve etkilerini izleyin.
4. Bebeğinizi takip edin: Bebeğinizin durumunu yakından takip edin ve herhangi bir değişiklik veya kötüleşme durumunda dr. ile görüşün.

İki dişin çıkması da bebeğinizin rahatsızlığına katkıda bulunabilir. Sabır ve dikkatli bir yaklaşım ile bebeğinizin sorununun çözülmesine yardımcı olabilirsiniz.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 4 Aylık Kusma
2. 3 Ay 17 Günlük Reflü Aşırı Kusma
3. Reflü:(
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir