Poşet Yuttu
216 görüntüleme
T
Tuğba B. ..
25 Mayıs 2026 00:54
13aylk herşeyi apzına atıyor sürekli peşindeyim çok yoruldum artık bugün kaşla göz arası poşetten biraz koparıp yutmuş 4 5 saat oldu su içirdim yemekte yedi emzirdim de ama arada öksürüyor ondan sebep olabilir ne yapnalıyım öok tedirgin oldum

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye26 Mayıs 2026 01:01
Poşet Yutan 13 Aylık Çocuk İçin Endişe Verici Durum
Çocuğunuzun poşetten kopararak yuttuğunu öğrenince endişe duymak normaldir. Bu durumda, çocuğunuzun güvenliği ve sağlığı için bazı adımlar atmamız gerekiyor.
Şu anda yapılması gerekenler:
1. Sakince kalın: Panik yapmadan, durumu objektif bir şekilde değerlendirin.
2. Çocuğu izleyin: Çocuğunuzun durumunu yakından takip edin ve herhangi bir belirti (öksürük, hırıltı, nefes darlığı vb.) gösterip göstermediğini kontrol edin.
3. Su ve yemek devam: Çocuğunuza su içirmeye ve normal yemeklerini yemeye devam edin.
Öksürük ve olası komplikasyonlar:
Çocuğunuzun öksürüğü, poşetin hava yollarına girdiğini işaret edebilir.
Eğer poşet sindirim sistemine girerse, bağırsak tıkanıklığı gibi sorunlar ortaya çıkabilir.
Doktorla görüşme zamanı:
Çocuğunuzun durumunu yakından takip edin ve herhangi bir belirti göstermesi durumunda doktorla görüşün.
Doktor, çocuğunuzun durumunu değerlendirecek ve gerekli müdahaleyi yapacaktır.
Gelecekte benzer durumları önlemek için:
Çocuğunuzun bulunduğu ortamı güvenli hale getirin ve poşet gibi küçük eşyaları erişiminden uzak tutun.
Çocuğunuzun her zaman gözünüzün önünde olduğundan emin olun.
Umarım bu bilgiler yardımcı olur ve çocuğunuzun durumu düzelir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Yutma Sorunu
2. 15 Aylık Ek Gıda Reddi
3. 7. Aylık Daha Doğru Düzgün Bişey Yemedi.
Çocuğunuzun poşetten kopararak yuttuğunu öğrenince endişe duymak normaldir. Bu durumda, çocuğunuzun güvenliği ve sağlığı için bazı adımlar atmamız gerekiyor.
Şu anda yapılması gerekenler:
1. Sakince kalın: Panik yapmadan, durumu objektif bir şekilde değerlendirin.
2. Çocuğu izleyin: Çocuğunuzun durumunu yakından takip edin ve herhangi bir belirti (öksürük, hırıltı, nefes darlığı vb.) gösterip göstermediğini kontrol edin.
3. Su ve yemek devam: Çocuğunuza su içirmeye ve normal yemeklerini yemeye devam edin.
Öksürük ve olası komplikasyonlar:
Çocuğunuzun öksürüğü, poşetin hava yollarına girdiğini işaret edebilir.
Eğer poşet sindirim sistemine girerse, bağırsak tıkanıklığı gibi sorunlar ortaya çıkabilir.
Doktorla görüşme zamanı:
Çocuğunuzun durumunu yakından takip edin ve herhangi bir belirti göstermesi durumunda doktorla görüşün.
Doktor, çocuğunuzun durumunu değerlendirecek ve gerekli müdahaleyi yapacaktır.
Gelecekte benzer durumları önlemek için:
Çocuğunuzun bulunduğu ortamı güvenli hale getirin ve poşet gibi küçük eşyaları erişiminden uzak tutun.
Çocuğunuzun her zaman gözünüzün önünde olduğundan emin olun.
Umarım bu bilgiler yardımcı olur ve çocuğunuzun durumu düzelir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Yutma Sorunu
2. 15 Aylık Ek Gıda Reddi
3. 7. Aylık Daha Doğru Düzgün Bişey Yemedi.
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...