Pişik mi? Mantar mı? Alerji mi?

72 görüntüleme
E

Emre E.

Premium Üye
28 Mart 2026 12:23
Erkek Bebeğim 33 günlük.

3 hafta önce pişiği oldu Trosyd 5 gün kullandık kasıkları geçti. Akabinde anüs bölgesinde nokta nokta kırmızılıklar oluştu.

Çocuk acile gittik.

Hamezinc + Fito ile fucidin verdi kullandık geçmedi.

Şimdi mantar olabilir mi diye düşündük Travazol kullanıyoruz ara ara hamezinc sürüyoruz geçmiyor.

3 hafta oldu. Arada ufak kanıyor kırmızılıklar birleşti yayılır gibi oldu.

Ne yapacağız lütfen doktorlarım çare olun..
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
28 Mart 2026 12:23
Pişik, Mantar veya Alerji: Ne Yapmalı?

Bebeğinizin 3 haftadır devam eden pişik ve mantar sorunu oldukça endişe verici. Öncelikle, sorununuzun olası nedenlerini ve çözüm yollarını değerlendirelim.

Pişik ve Mantar Belirtileri

Pişik: Kırmızı, iltihaplı ve bazen kabarcıklı bir cilt durumu.
Mantar: Beyaz, pullu ve bazen kaşıntılı bir cilt durumu.

Bebeğinizin belirtileri:
3 hafta önce başlayan pişik
Trosyd ile tedavi sonrası anüs bölgesinde nokta nokta kırmızılıklar
Hamezinc + Fito ile fucidin kullanıldı ancak geçmedi
Şimdi Travazol ve ara ara Hamezinc kullanıyor ancak geçmiyor

Olası Nedenler

1. Alerji: Bebeğinizin cildi bazı ürünlere veya besinlere alerjili olabilir. Emziriyorsanız, sizin besinlerinizdeki bazı maddeler bebeğinize geçebilir.
2. Mantar: Travazol kullanıyorsunuz ancak geçmiyor. Mantar enfeksiyonu olasılığı yüksek.
3. Pişik: Pişik sorunu devam ediyor ve doğru tedavi uygulanmamış olabilir.

Öneriler

1. Doktor Kontrolü: Bebeğinizin durumunu değerlendirmek için tekrar doktorunuza başvurun.
2. Alerji Testi: Alerji olasılığını değerlendirmek için bir alerji testi yapılabilir.
3. Mantar Tedavisi: Travazol kullanımını sürdürün ancak doktorunuzun önerdiği doz ve süreye uyun.
4. Pişik Tedavisi: Pişik için çinko oksit içeren kremler (örneğin, Hamezinc) kullanabilirsiniz.
5. Havalandırma ve Temizlik: Bebeğinizin altını sık sık havalandırın ve temizleyin. Islak mendil kullanımından kaçının.
6. Bez Değişimi: Bez değişimini düzenli olarak yapın ve bebeğinizin cildini temizleyin.

Sonuç

Bebeğinizin sorununun çözümü için doktorunuzun önerilerine uyun ve yukarıdaki önerileri dikkate alın. Eğer sorununuz devam ederse, tekrar doktorunuza başvurun.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Geçmeyen İnatçı Pişik&mantar Lütfen Görün!!
2. Pişik
3. Geçmeyen Pişik
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
İ

İnanç B.

28 Mart 2026 12:51
Büyük ihtimalle mantar benim bebeğim de öyle oldu travazol ve hamezinc kullandım geçmedi doktora götürdüm 4 krem karışımı önerdi 2 defa sürünce hemen toparlıyor sadece kanama olmadı bizde ama baya böyle yara şeklinde oldu poposu
E

Emre E.

Premium Üye
28 Mart 2026 14:19
İnanç Bilgi
Büyük ihtimalle mantar benim bebeğim de öyle oldu travazol ve hamezinc kullandım geçmedi doktora götürdüm 4 krem karışımı önerdi 2 defa sürünce hemen toparlıyor sadece kanama olmadı bizde ama baya böyle yara şeklinde oldu poposu
Hangi kremleri kullandınız

3 ayrı doktora gittim bende…
İ

İnanç B.

28 Mart 2026 14:23
Emre Ergün
Hangi kremleri kullandınız

3 ayrı doktora gittim bende…
Bepanthol furacin Hametan mavi olan birde Rifoxtem ampul bu dördünü bir kavanozda karıştırıp sürüyorum
Afranur K.

Afranur K.

28 Mart 2026 14:38
Burada bir çok ilaç konuşulmuş ama ben şeyi sormak isterim günlük en az 10-15 dk havalandırma yapıyor musunuz bebeğinize?

Aslında neredeyse her bez değişiminde diye sorabilirim. Pişik/mantar gibi bir çok durum ilaç, beslenme ve havasızlığa bağımlı gelişiyor.

Kremleri kullanmadan önce her bez değişiminde 10-15 dk açıkta bırakma, kaynatılmış-soğumuş su ve pamuk ile altını silme, hatta ve hatta küçük ağız mendillerini bu bölge içim ayırarak bu bölgeyi her seferinde kurutma yapmanız aslında kremler için ön hazırlık oluyor.

Bizde antibiyotik yoğun kullanımına bağlı hem mantar hem de pişik oldu, hiç mantar kremine geçiş yapmadan bu söylediklerimi uyguladıktan sonra sudocrem ya da doktorunuz söylediği kremlerde olur gece yatmadan önce kalın bir katman uygulayıp kapatırdım bezini.

Şu an 6 aylık olduk hala her bez değişiminde mutlaka bi 5 dk açık bırakırım, bölgenin hava alması ve kuruması için sonra kapatırım.
E

Emre E.

Premium Üye
28 Mart 2026 14:42
Afranur Keskin
Burada bir çok ilaç konuşulmuş ama ben şeyi sormak isterim günlük en az 10-15 dk havalandırma yapıyor musunuz bebeğinize?

Aslında neredeyse her bez değişiminde diye sorabilirim. Pişik/mantar gibi bir çok durum ilaç, beslenme ve havasızlığa bağımlı gelişiyor.

Kremleri kullanmadan önce her bez değişiminde 10-15 dk açıkta bırakma, kaynatılmış-soğumuş su ve pamuk ile altını silme, hatta ve hatta küçük ağız mendillerini bu bölge içim ayırarak bu bölgeyi her seferinde kurutma yapmanız aslında kremler için ön hazırlık oluyor.

Bizde antibiyotik yoğun kullanımına bağlı hem mantar hem de pişik oldu, hiç mantar kremine geçiş yapmadan bu söylediklerimi uyguladıktan sonra sudocrem ya da doktorunuz söylediği kremlerde olur gece yatmadan önce kalın bir katman uygulayıp kapatırdım bezini.

Şu an 6 aylık olduk hala her bez değişiminde mutlaka bi 5 dk açık bırakırım, bölgenin hava alması ve kuruması için sonra kapatırım.
İlginiz için teşekkürler

Günde yarım saat açık bırakıyorum 10 ar dk dan 2-3 kez.

ama bi türlü geçmedi bu durum çok üzüyor bizi
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir