Geçmeyen İnatçı Pişik&mantar Lütfen Görün!!

83 görüntüleme
C

Cemre Y.

15 Şubat 2026 21:53
Bebeğim yaklaşık 3-4 aydır pişik ve mantar problemi yaşıyor. 2 farklı şehirde 3-4 doktor gördü. Hamazinc, travazol, Trosyd, fitokrem ve probiyotik takviyesi kullandık. Bazen kırmızı oluyor önden arkaya kadar hatta yanık gibi parlıyor bazen küçük küçük sivilceler oluyor. Bikaç kere kanlandığı bile olmuştu. İlaç kullanınca geçiyor gibi oluyor ama ilk kakasında hiç bekletmememe rağmen yine aynısı oluyor. Altını açık bırakıyorum. Hiç ıslak mendil kullanmıyorum. Acaba besin alerjisi mi? Ne yapacağımı bilemiyorum artık. Emziriyorum ve ek gıda alıyor şu an 10 aylık. Lütfen Osman hocam görün, çocuğumun altını değişmek çok zor acısından ağlamasından alerjisi testi mi yaptırayım başka nereye götüreyim diyet mi yapayım bilmiyorum. Lütfen biriniz yardım edin.
C

Cemre Y.

15 Şubat 2026 21:54
fitokrem değil hipokort*
Fatma T. .

Fatma T. ..

Uzm. Hemşire

15 Şubat 2026 22:07
Merhaba pişik paylasimlarima bir göz atın belki yardımcı olur ama bu kadar inatçı ise alerji açısından da bir doktorunuza danışın https://www.instagram.com/uzman_pediatri_hemsiresi?igsh=ZG1idXU5dTI2emc=
Afranur K.

Afranur K.

15 Şubat 2026 22:08
Uzun süreli geçmeyen pişiklerde Osman bey alerji riski açısından değerlendirme öneriyor. Hatta bugün instagramdaki soru -cevap kısmında da bir hanımefendi sormuştu yine alerjik açıdan değerlendirme istedi ama kan ile değil cilt testleri ile özellikle belirtmişti. Bence siz bulunduğunuz çevrede bir alerji doktoru araştırın.
Ilgım G.

Ilgım G.

15 Şubat 2026 23:07
@Cemre Y Hanım, uygulamada hastalık verisi olarak girin ne zaman ne oldu diye oradaki veriler uzmanların önüne düşüyor sanırım öyle cevap geliyor, yani sırf Osman Hoca da değil alerji diyetisyeni uzmanlar da var burada birileri görür belki
R

Rabia Ş. ..

15 Şubat 2026 23:09
Hipokort uzun süre kullanabileceğiniz bir ilaç değil. Altta yatan sebebi öğrenip çözdüğünüzde iyileşmesi için calendula+cocos karışımını kullanabilirsiniz.
C

Cemre Y.

16 Şubat 2026 00:05

Ilgım Göbekli

@Cemre Y Hanım, uygulamada hastalık verisi olarak girin ne zaman ne oldu diye oradaki veriler uzmanların önüne düşüyor sanırım öyle cevap geliyor, yani sırf Osman Hoca da değil alerji diyetisyeni uzmanlar da var burada birileri görür belki

Maalesef hastalık kaydı ekleyemedim devamlı formu tam doldurun diye uyarı verdi her şeyi yapmama rağmen. Acaba sistemsel bir sorun mu?
Ilgım G.

Ilgım G.

16 Şubat 2026 21:55

Cemre Y

Maalesef hastalık kaydı ekleyemedim devamlı formu tam doldurun diye uyarı verdi her şeyi yapmama rağmen. Acaba sistemsel bir sorun mu?

Hastalık takibinden ben şimdi baktım girebiliyorum acaba o anlık sistemde bir sorun olabilir mi?
C

Cemre Y.

16 Şubat 2026 21:58

Ilgım Göbekli

Hastalık takibinden ben şimdi baktım girebiliyorum acaba o anlık sistemde bir sorun olabilir mi?

Galiba öyleydi ben de sonradan kayıt oluşturdum teşekkür ederim

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir