Pişik

100 görüntüleme
E

Esra Ç. Ö.

Premium Üye
22 Nisan 2026 16:38
Selamlar. Geçen hafta rahatsızlandığımdan antibiyotik kullanmam gerekti. Şimdi de 2 3 gündür kızımın tam bacakla general kısmının bitişiğinde kırmızılık var boylu boyunca. Böyle pütürlü bi görüntü yok ama kırmızılık var ve cildi hassas gibi. Bundan önce pişik problemimiz hiç olmamıştı. Mustelanın pişik önleyici kremini gece uykusundan önce sürüyordum. Su ve pamukla da temizliğini yapıyordum. Ama sanırım antibiyotik kullanırım etkiledi. Sudocrem kullanıyorum 2 gündür ama pek bi etkisini göremedim. Sudocrem de pişik önleyici krem mi acaba tedavi edici değil mi? Bi arkadaşım trocyd önerdi ama araştırdığımda mantar kremi olduğunu gördüm bilinçsiz kullanmak istemiyorum. Ne önerebilirsiniz?
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
22 Nisan 2026 16:38
Merhaba,

Antibiyotik kullanımı sonrasında pişik oluşması oldukça yaygındır. Pişik, cildin tahrişi ve iltihaplanması sonucu ortaya çıkabilir.

Sudocrem aslında bir pişik kremidir ancak tedavi edici özelliği de vardır. Çinko oksit içermektedir ve bu sayede cildi koruyucu ve onarıcı bir etki göstermektedir.

Mustela'nın pişik önleyici kremi ile birlikte Sudocrem kullanabilirsiniz ancak şu anda sadece Sudocrem kullanıyorsanız, bunu sürdürdüğünüzde bir müddet sonra sonuç alabilirsiniz.

Ek olarak şu önerilerde bulunabilirim:

Bebeğinizin altını sık sık değiştirin ve temizleyin.
Her alt değişiminde, cildini nazikçe temizleyin ve kurulayın.
* Pişikli bölgeyi havalandırın.

Kullandığınız kremlerin yanı sıra, Hamazinc veya Hametan gibi çinko oksit içeren kremler de pişik tedavisinde etkili olabilir.

Antibiyotik kullanımı sonrası pişik oluşumu yaygındır ve genellikle tedavi edilebilir. Ancak, eğer pişik durumu kötüleşirse veya bebeğiniz rahatsızlık duyuyorsa, bir doktora danışmanız en iyisi olacaktır.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Antibiyotik Sonrası Pişik
2. Pişik
3. Pişik
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
D

D ..

22 Nisan 2026 16:47
Sudocrem pişiğe çok iyi geliyordu bizde

Bide hamazing
E

Esra Ç. Ö.

Premium Üye
22 Nisan 2026 16:56
D 🌸
Sudocrem pişiğe çok iyi geliyordu bizde

Bide hamazing
Tek kremle mi devam edeyim siz ikisini de aynı anda kullanıyor muydunuz
N

Nazlıcan

Premium Üye
22 Nisan 2026 16:56
Uzun süren bir pişik maceramız oldu yaklaşık 2 ay sürdü. Hametan, travacort, mustela, bepantol, hamazinc vs çeşit çeşit kremi denedim hiçbirinden sonuç alamadım. Dermo trosyd ve hametol baby pişik önleyici kremi karıştırıp sürüyordum o bir miktar azalttı ardından weleda baby nin calendula içerikli pişik kremini kullandım. O tamamen geçirdi. Benim kullandığım parfümsüz olandı, ama şu anda elimde olanda parfümsüz diye bir ibare yok. Yine de iyi geliyor tekrarlamıyo ve boynunda koltukaltında vs pişik olduğunda da sürüyorum. Memnunum
D

D ..

22 Nisan 2026 17:05
Sudocrem den fayda görmediyseniz hamazing kullanın her alt değişimince geçince bırakırsınız
Afranur K.

Afranur K.

22 Nisan 2026 17:11
Katlantı bölgelerinde ki pişiklerde, bacak boğumu, boyun katlantısı gibi bölgelerde yani. Kremden önce önceliğiniz bölgenin kuru ce temiz kalmasını sağlamak.

Yani bebeğinizin pişik bölgesinin günlük en az 15-20 dk hava almasını sağlamalısınız.

Islak mendil kullanımını kaldırıp, su ile yıkamalısınız.

Kapatırken aceleniz varsa mutlaka kuru bir gazlı bez, ağız mendili ile bölgenin kurutulduğundan emin olun.

Mantar oluşumunda kırmızı alanın içinde beyaz kabarcık ya da benek gibi lekeler görürsünüz, sizde sadece kırmızılık varsa mantar kremi kullanmayın sağlıklı florayı da baskılarsınız.

Sudokrem tedavi edici krem olduğu için bez değişiminin en az yapıldığı, sindirimin yavaşladığı gece dönemini tercih edip bir katman kadar sürmeye özen gösterin.

Mustela gibi kremler ise pişik önleyici olarak geçtiği için gün içinde 1-2 bez değişiminde koruma amaçlı kullanabilirsiniz.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir