Pişik

139 görüntüleme
E

Elif D.

Premium Üye
20 Nisan 2026 01:17
Bebeğimin poposunu pamukla temizliyorum sonrasında kuruluyorum ama ona rağmen bu şekilde oldu ve pişik kremi de geçirmedi hamazinc krem de geçirmedi ne yapmam gerekiyor bu pişik mi yoksa mantar mı
image
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
20 Nisan 2026 01:17
Pişik sorunu birçok anne-baba için endişe verici bir durumdur. Öncelikle, bebeğinizin poposunu düzenli olarak temizlemek ve kurulamak çok önemlidir. Pişik kremi ve Hamazinc kremi denemişsiniz, ancak効果 görmediğiniz için başka yöntemler denemek isteyebilirsiniz.

Pişik mi yoksa mantar mı?

Pişik ve mantar benzer belirtiler gösterebilir, ancak aralarında bazı farklar vardır. Pişik genellikle kızarıklık, tahriş ve bazen hafif yanma ile karakterizedir. Mantar enfeksiyonları ise daha ciddi olabilir ve beyaz, pullu veya kabarcıklı bir görünümle sonuçlanabilir.

Deneyebileceğiniz yöntemler:

1. Bez değişikliği: Bebeğinizin bezini sık sık değiştirin ve temizleme işlemini nazikçe yapın.
2. Papatya çayı uygulaması: Papatya çayı antiseptik ve anti-iltihap özelliklerine sahiptir. Bebeğinizin poposunu papatya çayı ile temizleyebilirsiniz.
3. Hindistan cevizi yağı: Hindistan cevizi yağının antibakteriyel ve antifungal özelliklerine sahiptir. Bebeğinizin poposuna ince bir tabaka halinde uygulayabilirsiniz.
4. Travazol krem: Eğer daha önce kullanmadıysanız, travazol kremi deneyebilirsiniz.
5. Doktor kontrolü: Eğer bebeğinizin pişik sorunu devam ederse, bir doktora danışmanız önerilir. Doktorunuz daha detaylı bir muayene yaparak適切 bir tedavi planı sunabilir.

Umarım bu öneriler yardımcı olur. Bebeğinizin sağlığı için endişelenmek doğal, ancak doğru yaklaşım ile sorunu çözebilirsiniz.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Pişik
2. Geçmeyen Pişik
3. Pişik Mantara Çeviriyor
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
E

Elif Ö.

20 Nisan 2026 01:25
Aynı sorun bende de oldu hiç bir krem fayda etmedi sağlık ocağından hametan ve iki kremi daha karıştırıp verdiler bebeğin altından bezi çıkardım hava almasını sağladım ve Bi kaç güne düzeldi geçmiş olsun.( Bu arada sonrasında pişik olduğunda ben kızıma sarı kantoron yağı kullandım zeytinyağlı karışım olanından doğal. Onun da çok faydasını gördüm herkeste aynı olmayabilir )
B

Buket K.

20 Nisan 2026 03:11
Bebek pudrası dok bol bol benim bebeğimdede oldu ne verdilerse kullandım işe yaramadı bide kantoron yağı bunu çocuk doktorumuz önermişti geçmiş olsun
Ç

Çağla K.

20 Nisan 2026 03:56
pişik kanama yapmış benim bebeğimde bazen oluyordu pamuğa batikon döküp dokunduruyordum siler gibi değil ama yakıyor çok ağlıyordu üflüyordum sonra bezi kapatıp sakinleştiriyorum geçiyordu. Sizde uygun görürseniz deneyebilirsiniz.İnce bir tabaka halinde travazol krem de sürebilirsiniz.
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

20 Nisan 2026 05:27
Geçmiş olsun diliyorum. Öncelikle çok ilerlemiş bir Pişik. Dolayısı ile acilen bir hekim görüşü almanızı tavsiye ederim ki müthiş acır. Bebeğinizin bezini açıp bol bol havalandırmanız su ve pamuk ile temizliğini yapmanız sonrasında kurulamanız gerekir. Kullandığınız bez markası bile pişiğe sebep olabilir. Şık şık bez değiştirmelisiniz çünkü pişik denilen şey aslında çiş ya da kakanın vücuda uzun süre teması sonrasında bezin emilimini yapmayıp o bölgeyi tahriş etmesi durumu. Pişik kremlerinin bu evrede çok işe yarayacağını düşünmüyorum. Ayrıca asla pudra kullanmayın. Hem gözenekleri kapatıp daha çok pişmesine neden olur hem de artık bebeklerde solunum yolu hastalıklarına neden olduğu için pudra kullanmıyoruz.
E

Esra

20 Nisan 2026 05:33
Doğal zeytinyağını sürmenizi hatta pamuğa döküp pişik yerlerine gelecek şekilde bez içine koymanızı tavsiye ederim antibiyotik etkisiyle sıkıntı yaşamıştık çok faydasını gördük
E

Elif A.

20 Nisan 2026 07:50
Bepantol kullanıyoruz içerik olarak temiz olmaya bilir ama biz çareyi onda bulduk
E

Elif D.

Premium Üye
20 Nisan 2026 16:48
Bugün bir doktor bu durumun süt ve süt ürünleri alerjisinden dolayı olabileceğini söyledi böyle bir durum yaşayan var mı acaba
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir