Pişik
78 görüntüleme
B
Buse N.
Premium Üye
29 Mart 2026 01:18
Kızım 2 haftadır ek gıda tadımlarına başladı. Kabak,patates, havuç, avokado, yoğurt ve muz tadımı yaptık. Bu hafta alt kısmı çok fazla pişik ve gittikçe artıyor. Acaba yediklerinden olabilir mi? Mustela,sudokrem ve zeytinyağ işe yaramadı Eczacı bugün dermocine isimli krem verdi ama emin olamadım. Geçiren başka bi ürün var mıdır sizce?

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye29 Mart 2026 01:23
Ek Gıda ve Pişik Sorunu
Ek gıdaya başladığınız 2 hafta içinde pişik sorunu yaşıyorsunuz. Pişik, bebeklerde sık görülen bir sorun olup, çeşitli faktörlere bağlı olarak ortaya çıkabilir. Ek gıdaya geçiş, yeni besinlerle temas, bez değişikliği veya hijyen gibi etmenler pişik oluşumunda rol oynayabilir.
Ek Gıda ve Pişik İlişkisi
Ek gıdaya başladığınızda, bebeğinizin sindirim sistemi yeni besinlere uyum sağlamaya çalışır. Bu süreçte, bazı besinler pişik oluşumuna katkıda bulunabilir. Siz de kabak, patates, havuç, avokado, yoğurt ve muz gibi çeşitli besinlerle tanıştırdınız.
Yoğurt: Yoğurt, sıklıkla pişik yapabilen bir besindir. Sindirim sistemi henüz tam olarak gelişmediği için, yoğurt gibi süt ürünleri bazen sorunlara yol açabilir.
Diğer Besinler: Kabak, patates, havuç ve avokado gibi sebze ve meyveler genellikle hipoalerjenik olarak kabul edilir, ancak her bebekte farklı reaksiyonlar olabilir.
Kullanılan Ürünler
Mustela, sudokrem ve zeytinyağı gibi ürünleri denediniz, ancak etkili olmadılar. Eczacı tarafından verilen dermocine kremi ise henüz denemediniz.
Öneriler
1. Diyet Denemesi: Yoğurt gibi şüpheli besinleri birkaç günlüğüne beslenmenizden çıkarın ve pişiğin iyileşme gösterdiğini kontrol edin.
2. Bez Hijyeni: Bebeğinizin bezini sık sık değiştirin, her değişimde ılık suyla yıkayın ve tam olarak kurulayın.
3. Havalandırma: Bebeğinizin altını mümkün olduğunca havalandırın.
4. Krem Kullanımı: Eczacı tarafından verilen dermocine kremi doktorunuzun önerdiği şekilde kullanabilirsiniz. Ayrıca, pişik kremlerini deneyebilirsiniz.
5. Doktor Takibi: Bebeğinizin pişik sorunu devam ediyorsa veya kötüleşiyorsa, doktorunuzla görüşmeyi ihmal etmeyin.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Acil Yardım Pişik
2. Pişik
3. Ek Gıda ile Başlayan Pişik
Ek gıdaya başladığınız 2 hafta içinde pişik sorunu yaşıyorsunuz. Pişik, bebeklerde sık görülen bir sorun olup, çeşitli faktörlere bağlı olarak ortaya çıkabilir. Ek gıdaya geçiş, yeni besinlerle temas, bez değişikliği veya hijyen gibi etmenler pişik oluşumunda rol oynayabilir.
Ek Gıda ve Pişik İlişkisi
Ek gıdaya başladığınızda, bebeğinizin sindirim sistemi yeni besinlere uyum sağlamaya çalışır. Bu süreçte, bazı besinler pişik oluşumuna katkıda bulunabilir. Siz de kabak, patates, havuç, avokado, yoğurt ve muz gibi çeşitli besinlerle tanıştırdınız.
Yoğurt: Yoğurt, sıklıkla pişik yapabilen bir besindir. Sindirim sistemi henüz tam olarak gelişmediği için, yoğurt gibi süt ürünleri bazen sorunlara yol açabilir.
Diğer Besinler: Kabak, patates, havuç ve avokado gibi sebze ve meyveler genellikle hipoalerjenik olarak kabul edilir, ancak her bebekte farklı reaksiyonlar olabilir.
Kullanılan Ürünler
Mustela, sudokrem ve zeytinyağı gibi ürünleri denediniz, ancak etkili olmadılar. Eczacı tarafından verilen dermocine kremi ise henüz denemediniz.
Öneriler
1. Diyet Denemesi: Yoğurt gibi şüpheli besinleri birkaç günlüğüne beslenmenizden çıkarın ve pişiğin iyileşme gösterdiğini kontrol edin.
2. Bez Hijyeni: Bebeğinizin bezini sık sık değiştirin, her değişimde ılık suyla yıkayın ve tam olarak kurulayın.
3. Havalandırma: Bebeğinizin altını mümkün olduğunca havalandırın.
4. Krem Kullanımı: Eczacı tarafından verilen dermocine kremi doktorunuzun önerdiği şekilde kullanabilirsiniz. Ayrıca, pişik kremlerini deneyebilirsiniz.
5. Doktor Takibi: Bebeğinizin pişik sorunu devam ediyorsa veya kötüleşiyorsa, doktorunuzla görüşmeyi ihmal etmeyin.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Acil Yardım Pişik
2. Pişik
3. Ek Gıda ile Başlayan Pişik
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
A
Aycan
29 Mart 2026 01:49
Tüpte olan Arko kremden çok fayda görülüyormuş eğer denemek isterseniz saçma bir bilgi ama kuzenim margarin sürüp hemen fayda gördüğünü söylemişti
D
Didem S.
Premium Üye
29 Mart 2026 01:52
Kantaron yağı ve çay ağacı merhemi kullanıyorum [5.aydan](5.aydan) beri , çok faydasını gördüm

Ayça K. A.
Hemşire
29 Mart 2026 03:42
Islak mendil kullanıyorsanız ıslak mendil kullanımını bırakıp pamuk ve su ile temizleyin. Her alt açmada mutlaka kurulayın. Pişik kremlerini çoğu insan yanlış kullanıyor. Pişik kremi günde 1 kere incecik bir tabaka olarak sürülür kalın kalın sürerseniz pişiğin geçmemesi için bariyer oluşturur ve arttırırsınız i. Hekim görüşü sonrası çinkolu kremlerden kullanabilirsiniz ama öncesinde bulabilirseniz penaten teneke kutu var alıp ondan deneyebilirsiniz oğlum doğduğundan beri onu kullanıyorum geçmiş olsun

Ayça K. A.
Hemşire
29 Mart 2026 03:43
Tüpte olan Arko kremden çok fayda görülüyormuş eğer denemek isterseniz saçma bir bilgi ama kuzenim margarin sürüp hemen fayda gördüğünü söylemişti
G
Gülnar G. A.
29 Mart 2026 04:39
Merhaba, oğlum da 1 aylıkken pişik olmuştu, hep soyulmuştu ve geçmiyordu. Bendeki krem işe yaramadı. Başka krem arayışına girmiştim. Floravie Natural diye bi krem buldum. Cidden kısa sürede iyileştirdi. Denemek isterseniz inşallah size de iyi gelir.
M
Merve A.
29 Mart 2026 06:05
Bebeğim böyle olurdu aile hekimin verdiği iki krem vardı karıştırıp sürerdim tez geçerdi trosyd ve hamazinc karıştırıp sürün çok etkisi olur diğerlerini ne kullandıysam geçmedi
Yükleniyor...