Oyalanarak Yemek Yemesi

218 görüntüleme
B

Beyz

Premium Üye
28 Nisan 2026 15:03
Oğlum 9. Ayına girmek üzere blw yönetimi ile katı gıdada ilerliyoruz bi yandan da kendim kaşıkla destekliyorum . bi şeylerle oyalanarak yemek yiyor önce yemekle sonra bi kaşıkla sonra bi oyuncakla bu yanlış bi şey mi ama hani oturup full odak yemek yemesini de bekleyemeyiz bi bebekten ne yapmalı normal mi değil mi herkes bi şey diyor kafam karıştı
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
28 Nisan 2026 15:12
BLW ve Oyalanarak Yemek Yemesi

9 aylık bebeğinizin BLW (Bebek İleri Yeme) yöntemiyle katı gıdaya geçiş sürecinde olduğunu ve aynı zamanda kaşıkla desteklediğinizi belirtmişsiniz. Bebeğinizin yemek sırasında oyalanarak yemesi normal bir durumdur.

Bebekler, özellikle 9 ay gibi bir yaşta, çevrelerini keşfetmeye ve yeni şeyler öğrenmeye çok meraklıdır. Yemek sırasında oyalanmaları, onların dikkatinin dağılması ve farklı uyaranlara yönelmesi anlamına gelebilir.

Normal mi?

Evet, bu davranış normaldir. Bebeğinizin odaklanması ve oturup yemek yemesi beklenemez. Bu yaşta bebekler, kısa süreli dikkat spanlarına sahiptir ve hızla farklı şeylere ilgi duyabilirler.

İpuçları

1. Sabırlı olun: Yemek sırasında bebeğinizin oyalanmasına izin verin. Ona baskı yapmayın.
2. Çoklu seçenek sunun: Bebeğinizin önüne farklı türde yiyecekler koyun. Bu, onun ilgisini çekebilir ve daha fazla şey yemeye teşvik edebilir.
3. Kaşıkla destekleyin: Kaşıkla besleme desteğiniz devam ettirin. Bu, bebeğinizin doğru beslenme alışkanlıkları kazanmasına yardımcı olabilir.
4. Oyunlaştırın: Yemek sırasında oyunlar oynayabilirsiniz. Örneğin, "yemek vakti" oyununu oynayabilirsiniz.

Sonuç

Bebeğinizin yemek sırasında oyalanması normaldir. Sabırlı olun, farklı seçenekler sunun ve kaşıkla destekleyin. Eğer bebeğinizin kilo alımı veya beslenmesi konusunda endişeleriniz varsa, doktorunuzla konuşun.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Blw
2. Ek Gıda Sorunu
3. Kafa Sallama
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
G

Gamze Y.

28 Nisan 2026 17:02
Günde kaç öğün yiyor peki ? Bizimki 10 aylık olacak çok az ek gıda alıyor bazı günler almıyor bile
B

Beyz

Premium Üye
28 Nisan 2026 20:35
Gamze Yıldırımlı
Günde kaç öğün yiyor peki ? Bizimki 10 aylık olacak çok az ek gıda alıyor bazı günler almıyor bile
Gamze hanım 3 öğün veriyoruz sabah öğle akşam çok yemiyor az az yiyor o da oyalanarak
L

Leyla E. A.

28 Nisan 2026 21:54
Bende aynı konuda post açacaktım 9.5 aylık önüne oyuncak koymadqn yemek yemiyor ilk aylar da eline de alıp yiyordu şimdi eline bile almıyor yemeği alınca mıncırıp yere atıyor ağzına götürmüyor işe başladıktan sonra öyle oldu bebeğim ve akşam öğününde oyuncaksız yedireyim dedim inat ağzını açmadı ne yapacağımı bilemedim aç kalmasın diye önünde oyuncak koydum çok az yedi
B

Beyz

Premium Üye
29 Nisan 2026 09:01
Leyla Elmas Aydar
Bende aynı konuda post açacaktım 9.5 aylık önüne oyuncak koymadqn yemek yemiyor ilk aylar da eline de alıp yiyordu şimdi eline bile almıyor yemeği alınca mıncırıp yere atıyor ağzına götürmüyor işe başladıktan sonra öyle oldu bebeğim ve akşam öğününde oyuncaksız yedireyim dedim inat ağzını açmadı ne yapacağımı bilemedim aç kalmasın diye önünde oyuncak koydum çok az yedi
Ya işte yemekle ilişkisi bozulur ekran gibi yedirmeye benziyor şeklinde şeyler okudum doyduğunu anlamaz gibisinden ama zaten canı istemezse oyuncakta oynasa ağzını açmıyor ama oyalanmadan da yemiyor nasıl bi yol izlemeliyiz bilmiyorum
L

Leyla E. A.

29 Nisan 2026 09:44
Bende bilmşyorum bilen birileri yazar inşallah bi taraftan fa herkes yemek yemeyi eninde sonunda öğrenir diye kendimi telkin etmeye çalışıyorum
B

Beyz

Premium Üye
29 Nisan 2026 10:05
Leyla Elmas Aydar
Bende bilmşyorum bilen birileri yazar inşallah bi taraftan fa herkes yemek yemeyi eninde sonunda öğrenir diye kendimi telkin etmeye çalışıyorum
büyüklerimiz biz hep yerde yedirdik bi şeylerle oynayarak yediniz hiçbiriniz de de bi sıkıntı olmadı diyor çok düşünüyoruz sanırım akışına bırakmak lazım bi çözüm bulamadım çünkü illa ki öğreneceklerdir diye düşünüyorum bende
Afranur K.

Afranur K.

29 Nisan 2026 10:29
Ben de geçen gün takip ettiğim bir imstagram sayfasında görmüştüm yazdığınız şeyi, bir çocuk hekimi ve bir nörolog var sohbet eden grubun içerisinde. Mevzu ekran vermek değil kitap okuması da aynı etkiyi oluşturuyor, çocuğun yemek ile arasındaki bağlantıyı kesiyorsunuz diyordu.

Şu an sıkıntı yok gibi görünen durumlar ileride seçici beslenme gibi sonuçlar doğurabilir demişti çocuk doktoru.

Bizde eşim yemek yerken bir şeyler izlemeyi seviyor mesela gerçekten küçücük çocuk değil koca adam inatlaşıyor benimle 😅 kızım da yemekle oynuyor genelde ama bir şekilde bu süreci geçerse alışır diye düşündüğüm için önüne oynayabileceği kadar yemeği koyuyorum, kendim de kaşıkla biraz destek veriyorum bakalım. Gerçekten BLW de çok çok az yiyorlar farkındayım ama kendim kilo problemi yaşadığım için belki o yemeklerle barışık olur diye düşünüyorum.
B

Beyz

Premium Üye
29 Nisan 2026 11:08
Afranur Keskin
Ben de geçen gün takip ettiğim bir imstagram sayfasında görmüştüm yazdığınız şeyi, bir çocuk hekimi ve bir nörolog var sohbet eden grubun içerisinde. Mevzu ekran vermek değil kitap okuması da aynı etkiyi oluşturuyor, çocuğun yemek ile arasındaki bağlantıyı kesiyorsunuz diyordu.

Şu an sıkıntı yok gibi görünen durumlar ileride seçici beslenme gibi sonuçlar doğurabilir demişti çocuk doktoru.

Bizde eşim yemek yerken bir şeyler izlemeyi seviyor mesela gerçekten küçücük çocuk değil koca adam inatlaşıyor benimle 😅 kızım da yemekle oynuyor genelde ama bir şekilde bu süreci geçerse alışır diye düşündüğüm için önüne oynayabileceği kadar yemeği koyuyorum, kendim de kaşıkla biraz destek veriyorum bakalım. Gerçekten BLW de çok çok az yiyorlar farkındayım ama kendim kilo problemi yaşadığım için belki o yemeklerle barışık olur diye düşünüyorum.
Biz yanında hiç ekran açmıyoruz özellikle yemekte sohbet yemek şeklinde geçiyor Bizimki de yemekle oynuyor ama bir süre sonra ondan da sıkılıyor başka şeylere yöneliyor vermeyince mama sandalyesinden kalkmaya çalışıyor kendini yanlara atıyor şimdi böyle bi durumda ne yapmak lazım bi süre sonra veriyorum artık durmayınca da kaldırıyorum yeter herhalde diyip
Afranur K.

Afranur K.

29 Nisan 2026 11:16
Beyza Korkmaz
Biz yanında hiç ekran açmıyoruz özellikle yemekte sohbet yemek şeklinde geçiyor Bizimki de yemekle oynuyor ama bir süre sonra ondan da sıkılıyor başka şeylere yöneliyor vermeyince mama sandalyesinden kalkmaya çalışıyor kendini yanlara atıyor şimdi böyle bi durumda ne yapmak lazım bi süre sonra veriyorum artık durmayınca da kaldırıyorum yeter herhalde diyip
Yok kızım yemek yerken bizimle ekran açılmıyor, demek istediğim orada biz küçükken size yaptık ne oldunun sonucuydu aslında. Eşim yemek yerken bir şeyler izlemeye bağımlı ve ciddi manada yemek seçiyor , ben de yemek ile aramda denge kurmakta zorlanıyorum ve yaşlarımız 29-30. Hani eskilerin sofrada yemek yedik tv de açıktı bir şey olmadı demesi mantıklı gelmiyor bana bu anlamda. Etrafımda yemek ile sorun yaşamayan insan sayısı azdır 🤷🏻♀️

Bundan dolayı şu an biraz yorulmak ileride avantajlı olabilir. Yemekleri dokusal olarak ve tat olarak tanıtmak bizi çok yoruyor hem bedenen hem de ruhen 🤷🏻♀️ama çocuklarımız ileride sağlıklı bireyler olabilirler bu çabamız sonucu 🙏🏻
B

Beyz

Premium Üye
29 Nisan 2026 11:40
Afranur Keskin
Yok kızım yemek yerken bizimle ekran açılmıyor, demek istediğim orada biz küçükken size yaptık ne oldunun sonucuydu aslında. Eşim yemek yerken bir şeyler izlemeye bağımlı ve ciddi manada yemek seçiyor , ben de yemek ile aramda denge kurmakta zorlanıyorum ve yaşlarımız 29-30.

Bundan dolayı şu an biraz yorulmak ileride avantajlı olabilir. Yemekleri dokusal olarak ve tat olarak tanıtmak bizi çok yoruyor hem bedenen hem de ruhen 🤷🏻♀️
inanın ki eşiminde benimde yemekle hiçbir problemi yok hatta eşimde bende yemek yemeği çok severiz . Ama işte nasıl bi yolla ilerlemeliyim şuan bilmiyorum kendine bıraksam oynuyor sıkılıyor baskı da kurmak istemiyorum mama sandalyesinde oyalamak yanlış mı olur ilerde nasıl olur bilemiyorum
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir