Ek Gıda Sorunu

135 görüntüleme
H

Hazal Ş.

3 Kasım 2025 12:48
Şu an bunu o kadar çaresiz bir haldeyken yazıyorum ki artık ne yapacağımı şaşırdım. Birisi geçiyor düzeliyor desin diye mi yazıyorum, benim bebeğim de böyleydi ama hiçbir problem olmadan büyüdü desin diye mi, bir çare söylesin diye mi bilmiyorum. Kızım 8.5 aylık neredeyse 9 aylık olacak. Hayatımda gördüğüm en iştahsız bebek. 2.ayını doldurduktan sonra algıları fazla açıldı inanır mısınız ben 7 aydır ona emzirmeye çalışmakla ve yemek yedirmeye çalışmakla uğraşıyorum. 3980 gram ve 54 cm doğdu 41 haftalıktı vajinal doğum yaptım. İlk ay 1 kilo ikinci ay 800 gram aldı ondan sonrası hep gıdım gıdım. 7.ay kontrolünde 71 cm ve 7200 gramdı. Yurtdışında yaşıyorum 8.ay kontrolü yok bu ay götüreceğim. Ama tahminim bu 2 ayda ancak 400-500 gram almıştır. Yani 9 aylık ve 7700 ancak olur boyu da muhtemelen 73-74 cm. Bilişsel gelişimi ve motor becerilerini ayına göre önde buluyor doktoru. 9 kelimesi var hepsi bilinçli, bay bay, alkış, gel gel hareketlerini yapıyor. Emekliyor emeklerken oturabiliyor ya da otururken emekleme pozisyonuna geçiyor. Doktoru beyninin ve bedeninin çarpıştığını söylüyor, Türkçeye çevirirsem böyle bir anlamı var yani dediği şeyin. Yapmak istediklerine bedeni müsait olmadığı için sabrının olmadığını her şeyden çabuk sıkıldığını düşünüyor. Sebep bu mu kendimi mi kandırıyorum bilmiyorum. Çoğu zaman bir lokma bile yemeden günü tamamlıyor. Genelde uyuttuktan sonra benim ağlama krizlerimle tamamlanıyor günüm vicdanım sızlıyor çünkü ben mi beceremiyorum diye. Her seferinde hem onun yiyebileceği şekilde katı bir gıda bir de kendim kaşıkla yedirebileceğim şeyler yapıyorum. Günde 8 çeşit yapıyorum bazen ama fayda etmiyor. Büyüyemeyecek hep böyle gidecek diye çok korkuyorum.
M

Müjde C.

3 Kasım 2025 12:56
İştahsız bebek o kadar zorki, benim oğlumda 7. Ayından 8e geçerken 250 gr almıştı o kadar üzülüyorum ki bende küçük kalacak diye 8 kg anca, aylıkları oysa 8500 9 arası,bende bir umut kg alır diye bekliyorum
H

Hazal Ş.

3 Kasım 2025 21:24
Evet çok çok zor gerçekten yaşamayan bilemez.
D

Dilan Ç. ..

5 Kasım 2025 21:40
Hanımlar sakin olun, bebekleriniz artık büyüdü ilk dört aydan sonra düzenli bir kilo alımı beklenmiyo zaten. 4 ay sonrası illa her ay bu kadar gram alsın diye bişey yok. Ayrıca 9 aya kadar bebeğiniz tadacak, sofrayı, düzeni , yemeği ve yemeyi öğrenecek. 9 aydan sonra anca adamakıllı öğünler yapacak duruma gelmeleri bekleniyor. Bu şekilde kendinize psikolojik sıkıntı, bebeğinize yeme problemi kazandırırsınız
A

Ayşe V. ..

9 Kasım 2025 18:40
Hazal hanım 6 aydan sonra düzenli kilo alımı beklemiyor doktorlar 1 yaşına kadar 10 kilo olması bekleniyor bence bebeğinizin kilosu da kötü değil siz içinizi ferah tutun ısrar etseniz de yemek istediği kadar yiyecek siz mükemmel bir annesiniz vicdanınız rahat olsun hepimizin dönem dönem bu tarz sorunları oluyor korkularınızı kenara bırakın bebeğiniz mutluysa hastalığı yoksa buna şükür diyelim sizi çok iyi anlıyorum umarım biraz rahatlarsınız♥️

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir