Otizm mi
174 görüntüleme
G
Gizem T.
25 Mart 2026 15:01
9 aylık bebeğim ver al gibi komutları anlamıyor işaret parmağını kullanmıyor ismine her zaman bakmıyor kendi gibi bebek ve küçük çocuk gördüğünde dikkatle inceliyor çocuk kendine yaklaştığında dokunduğunda korkup bana kaçıyor ve ağlıyor alkış ve gel gel yapıyor babıldıyor ce ee oynuyor saklambaç oynadığımızda beni buluyor bu arakar yabancılamaya başladı benden başkasının kucağına pek gitmek istemiyor

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
25 Mart 2026 16:25
Merhaba,
Bebeğinizin davranışlarını okudum ve endişelerinizi anlıyorum. Öncelikle, her çocuğun gelişimi farklıdır ve bazı çocuklar daha yavaş veya hızlı gelişebilir.
Bebeğinizin bazı davranışları normal gelişim sürecinde görülebilir, ancak bazıları da dikkat edilmesi gereken işaretler olabilir.
Aşağıdaki maddelerde bebeğinizin davranışlarını özetledim:
Komutları anlamıyor (ver al gibi)
İşaret parmağını kullanmıyor
İsmine her zaman bakmıyor
Kendi gibi bebek ve küçük çocuk gördüğünde dikkatle inceliyor
Çocuk kendine yaklaştığında dokunduğunda korkup bana kaçıyor ve ağlıyor
Alkış ve gel gel yapıyor, babıldıyor, ce ee oynuyor, saklambaç oynadığımızda beni buluyor
Yabancılamaya başladı, benden başkasının kucağına pek gitmek istemiyor
Bu davranışlar tek başına otizm göstergesi değildir. Ancak, eğer bebeğinizin gelişimi hakkında endişeleriniz varsa, bir uzmandan görüş almanız en iyisi olacaktır.
Unutmayın ki her çocuk farklıdır ve otizm teşhisi ancak uzman bir doktor tarafından yapılabilir.
Endişeleriniz varsa, bir çocuk gelişim uzmanı veya pediatriste başvurmayı düşünün.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Otizim mi?
2. Otizm Ne Değildir❓
3. Otizm Olabilir mi
Bebeğinizin davranışlarını okudum ve endişelerinizi anlıyorum. Öncelikle, her çocuğun gelişimi farklıdır ve bazı çocuklar daha yavaş veya hızlı gelişebilir.
Bebeğinizin bazı davranışları normal gelişim sürecinde görülebilir, ancak bazıları da dikkat edilmesi gereken işaretler olabilir.
Aşağıdaki maddelerde bebeğinizin davranışlarını özetledim:
Komutları anlamıyor (ver al gibi)
İşaret parmağını kullanmıyor
İsmine her zaman bakmıyor
Kendi gibi bebek ve küçük çocuk gördüğünde dikkatle inceliyor
Çocuk kendine yaklaştığında dokunduğunda korkup bana kaçıyor ve ağlıyor
Alkış ve gel gel yapıyor, babıldıyor, ce ee oynuyor, saklambaç oynadığımızda beni buluyor
Yabancılamaya başladı, benden başkasının kucağına pek gitmek istemiyor
Bu davranışlar tek başına otizm göstergesi değildir. Ancak, eğer bebeğinizin gelişimi hakkında endişeleriniz varsa, bir uzmandan görüş almanız en iyisi olacaktır.
Unutmayın ki her çocuk farklıdır ve otizm teşhisi ancak uzman bir doktor tarafından yapılabilir.
Endişeleriniz varsa, bir çocuk gelişim uzmanı veya pediatriste başvurmayı düşünün.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Otizim mi?
2. Otizm Ne Değildir❓
3. Otizm Olabilir mi
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin