Otizim mi?

179 görüntüleme
A

Ayşegül Ö.

4 Şubat 2026 14:33
Oğlum 19 aylık. Bazen normal yürüyor bazen parmak ucunda yürüyor. Oyuncaklarını fırlatıyor. Duyusal hassasiyetleri var bazı şeylere dokunamıyor. Aşırı agresif. Arabalarıyla bazen normal oynuyor bazense tekerlerini döndürüyor . 19 aylık ve toplasak anca 9 kelime çıkıyor önceden mama meme derdi şimdi herşeye mam diyor. Göz teması var ama bir kaç kere seslenirsek bakıyor. Onun dışında taklit yapıyor hayvan sesleri çıkarıyor bizi anlıyor komut alıyor. Kafam çok karışık içimde bir endişe var.
T

Tuğba B. ..

4 Şubat 2026 14:39
Göz teması var,sizi anlayıp komut oluyorsa iyi bişey bence
İ

İpek B. Z.

4 Şubat 2026 14:40
Gayet sağlıklı bir çocuk okudum ben. Arada parmak ucunda yürüme normal, hep yürümesi sıkıntı sadece. Duyusal hassasiyeti icin bi görünün yalnizca ama o da gelip geçici muhtemelen, ben küçükken pelus oyuncaklara ellemek istemezmisim örnegin. Tekerlerin dönmesi cazip geliyor bebeklere, normal de oynuyormuş. Kelimeleri arada unutup sonra yine kullanmaya başlıyor diyor doktorlar. Hayvan sesi çıkarmasını bile kelime olarak sayıyorlar, örnegin köpek görünce hep havhav diyorsa bu bir kelime. Iciniz rahat olsun bence.
Ö

Özge U.

4 Şubat 2026 15:29
Sizi ve endişelerinizi o kadar iyi anlıyorum ki ben de aynı bu şekilde endişeliyim kendi çocuğuma karşı 🙈 ama çocuğunuz ve çocuğum gayet sağlıklı. Parmak ucu olayını doktorumuza sorduğumda kaslarını rahatlatmak için yaptığını söyledi. Mesela benim kızım da bir şeyle uğraşıyorsa (çekmece karıştırma gibi) seslendiğimizde bakmıyor bunun da normal olduğunu söyledi. 9 kelime gayet iyi endişelenmeyin diyeceğim ama bir uzmandan duyana kadar endişeleneceksiniz kendimden biliyorum 🙈
A

Ayşegül Ö.

4 Şubat 2026 20:58

Tuğba Beyazgül

Göz teması var,sizi anlayıp komut oluyorsa iyi bişey bence

Göz teması var o istediği ölçüde bazen 100 defa ismiyle seslenirsem anca bakıyor bazen tek seferde
A

Ayşegül Ö.

4 Şubat 2026 21:02

İpek B Z

Gayet sağlıklı bir çocuk okudum ben. Arada parmak ucunda yürüme normal, hep yürümesi sıkıntı sadece. Duyusal hassasiyeti icin bi görünün yalnizca ama o da gelip geçici muhtemelen, ben küçükken pelus oyuncaklara ellemek istemezmisim örnegin. Tekerlerin dönmesi cazip geliyor bebeklere, normal de oynuyormuş. Kelimeleri arada unutup sonra yine kullanmaya başlıyor diyor doktorlar. Hayvan sesi çıkarmasını bile kelime olarak sayıyorlar, örnegin köpek görünce hep havhav diyorsa bu bir kelime. Iciniz rahat olsun bence.

Sosyal medyada benim çocuğum gibi olup otizim teşhisi almış çocuklar görünce içim içimi kemiriyor acaba öylede ben mi görmüyorum göremiyorum diyorum.
A

Ayşegül Ö.

4 Şubat 2026 21:05

Özge Ulusoy

Sizi ve endişelerinizi o kadar iyi anlıyorum ki ben de aynı bu şekilde endişeliyim kendi çocuğuma karşı  ama çocuğunuz ve çocuğum gayet sağlıklı. Parmak ucu olayını doktorumuza sorduğumda kaslarını rahatlatmak için yaptığını söyledi. Mesela benim kızım da bir şeyle uğraşıyorsa (çekmece karıştırma gibi) seslendiğimizde bakmıyor bunun da normal olduğunu söyledi. 9 kelime gayet iyi endişelenmeyin diyeceğim ama bir uzmandan duyana kadar endişeleneceksiniz kendimden biliyorum 

Normalde çevredekilerin söylediklerini takmam ama anne olunca bi acaba mı ? Geliyor. Hala konuşamıyor mu benim çocuklarım bu aylarda konuşuyorlardı diyor. Sonra biri çıkıp [18.ayda](18.ayda) en az 50 kelime olmalı diyor ben elimdeki 10 kelime bile olmayan duruma bakıyorum içime yine bir kuşku düşüyor. Annelik delilikmiş gerçekten yaşamadan anlayamıyormuş insan o endişeleri 🥲

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir