Otizm Olabilir mi

212 görüntüleme
Y

Yüsra Y. ..

28 Temmuz 2025 16:57
Kızım 16 aylık beni ve başkalarını kıskanıyor mesela başkası kendi çocuğunu kucağına bile alsa kıskanır biri anne benim dese bağırır kendini yere atar,sinirlense kendine vuruyor ya da bağırıp yere atıyor kendini paylaşımcı da değil başkasının elinde gördüğünü istiyor göz teması var kelime sayısı 10 kadar adına bazen bakar bazen bakmaz 15 aylıkken doktora götürmüştüm sıkıntı yok dedi ama ne bilim bu şekilde davranınca tuhafıma gidiyor öyle pek sevecen de değil başkasına gidip sarılmaz kucağında asla durmaz diğer çocuklara baktım mı öyle değil acaba sorun olabilir mi
Cansu K. E.

Cansu K. E.

Emzirme Danışmanı

28 Temmuz 2025 17:24
Otizm böyle bir şey değil. Sık sık yaşıtlarıyla sosyalleştirin, ‘anne benim’ gibi sözler yetişkinler için şaka ama çocuk için kaygı vericidir. Bu tarz sözler kışkırtır ve bu davranışları pekiştirir.
Y

Yüsra Y. ..

28 Temmuz 2025 17:28
Aslında çocuklarla oynatıyorum şu an ailemin yanındayım kalabalığızda baya ama kardeşimle sarılsam hemen bağırıyor bize vuruyor kendini yere atıyor anlamıyorum neden böyle davranıyor cici diyorum sevdiriyorum ama yok nafile
E

Ezgi K.

29 Temmuz 2025 21:38
Canım ben çocuk gelişimciyim. Özel eğitim öğretmeniydim annelik öncesi. Otizm böyle bir şey asla değil. Aksine tam tersi annesine sahiplenmez iletişime geçmez kıskanmaz. Bu sadece kıskanma sahiplenme. İçin rahat etmezse doktora gidin tabi ama tek belirti bu ise sanmıyorum değildir
Y

Yüsra Y. ..

30 Temmuz 2025 18:05
Evet sadece bu şekilde aşırı kıskanç mesela iki kişi elini tutsun istemez sinirlenir ama sadece kıskançlık yönünden böyle
D

Dilann d.

30 Temmuz 2025 21:15
Benim oğlum da 15 aylık. Babıldama döneminde anlamlı kelimesi yok. Parka götürünce falan çok seviniyor çocuklarla teması var oynuyor motor becerileri de iyi ama hiç bir şekilde ismine dönüp bakmıyor çok korkuyorum acaba otizm mi
D

Dilann d.

30 Temmuz 2025 21:19
Göz teması kuruyor. Oyun oynayınca falan seviniyo gülüyo ama mesela bay bay yapmayı öğretmeme rağmen yapmiyor

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir