Otizim Tanısı Konuldu

1044 görüntüleme
Eda Ç.

Eda Ç.

Premium Üye
29 Nisan 2026 13:11
Kızım 24 aylık 21 kg doğum kilosu 4400 40+1 dogdu 27 nisanda otizim tanısı konuldu isime dönmeme iletişim eksikliği var taklit var beni istedigini yaptırana kadar çabalıyor iletişim o zaman kuruyor hastanede odaya girdik biz çıktık dönüp bizi aramadı . Başka hareketler yok anne baba tanıyor sevgi gösteriyor. Akran görmedi çok. Eğitim önerldi hangi eğitime öncelik vermeliyim. Nasıl ilerlemeliyim.

11 aylık ensafalit öyküsü var omurilik sıvısı alınmadı ilaç lumineletten ve kepprayla başladı keppra azaltı bırakıldı lumelletenle devam edildi 2×2 sonra ankaraya görüşe geldik şüphelendik nöroloji gördü egg sag yok sol tek tık dedi ilaç yalnış dedi tegrotol başladı doz ayarlandı lumineletten azaltılıyor bırakılması hedeflenleniyor.
H

Hatice Ö.

29 Nisan 2026 14:36
Kızınız 24 aylık ve 21 kilo mu
Eda Ç.

Eda Ç.

Premium Üye
29 Nisan 2026 19:12
Hatice ÖNDER
Kızınız 24 aylık ve 21 kilo mu
Evet
A

Asya

1 Mayıs 2026 00:25
Sizi aramadı die mi hemen teşhis kondu
A

Ayşenur K.

1 Mayıs 2026 12:32
teşhis nerde konuldu anlattığınız kadarıyla iletişim sorunuz var

Eğitim önerildiyse özel eğitim kurumlarıyla görüşmeniz gerekiyor rapor vs çıkarmanız gerekiyor kesin tanı konulduysa çevreye kulak vermeden eğitimlere başlayın

Eğitim hakkında özel eğitim kurumları sizi yönlendirecektir sağlıklı günler dilerim geçmiş olsun
Eda Ç.

Eda Ç.

Premium Üye
1 Mayıs 2026 12:45
Ayşenur Kızıltaş
teşhis nerde konuldu anlattığınız kadarıyla iletişim sorunuz var

Eğitim önerildiyse özel eğitim kurumlarıyla görüşmeniz gerekiyor rapor vs çıkarmanız gerekiyor kesin tanı konulduysa çevreye kulak vermeden eğitimlere başlayın

Eğitim hakkında özel eğitim kurumları sizi yönlendirecektir sağlıklı günler dilerim geçmiş olsun
Öncelikle teşekkür ederim rapor için işlemler devam ediyor bugun özel olarak ergoterapiye ilk defa götürcem kızımı nasıl ilerlerim diye destek alıcam tanıyı koyan hastane ankara gülhane hastanesi
Eda Ç.

Eda Ç.

Premium Üye
1 Mayıs 2026 12:46
Asya
Sizi aramadı die mi hemen teşhis kondu
İsime dönmedi bizi o odada kagıt kalem vardı ona odaklandı çizmeye seslendik bakmadı doktor seslendi bakmadı ama normalde yaramaz peşimden ayrılmaz
A

Ayşenur K.

1 Mayıs 2026 12:53
Eda Çakır
Öncelikle teşekkür ederim rapor için işlemler devam ediyor bugun özel olarak ergoterapiye ilk defa götürcem kızımı nasıl ilerlerim diye destek alıcam tanıyı koyan hastane ankara gülhane hastanesi
Güzel bir şehirdesiniz size şu kadarını söyleyeyim otizm doğru yönetilirse sorundan çok büyük bir avantaj alarak görüyorum ben tabi her uzmanın görüşü farklı çünkü sorunları şu bağlantı kurmada zorluk çekiyorlar ilişkileri sürdürmek olsun sosyal ortamlar olsun evet gerçekten zorlanıyorlar ama onların hepimizden farkı şu bir şey üzerinde yoğulaştıkları zaman o işin en iyisi olabiliryorlar öyle çok öğrencim oldu süreç ortak olarak yürürse yani ipler biraz sizde biraz onda duygu değişimlerini yönetirseniz vs vs abartıldığı kadar trajik değil korkmayın siz elinizdeki mücevheri işleyin yeterki strese girdiği zaman sakinleştirmesini bilirseniz güvenli ortam= sakin çocuk

Bu konuda otizm farklılıkları hakkında makale okumanızı tavsiye ederim sosyal medyadaki belli belirsiz bilgilerle yorulmazsınız umarım sizin için her şey güzem olur 🤍
Eda Ç.

Eda Ç.

Premium Üye
1 Mayıs 2026 13:13
Ayşenur Kızıltaş
Güzel bir şehirdesiniz size şu kadarını söyleyeyim otizm doğru yönetilirse sorundan çok büyük bir avantaj alarak görüyorum ben tabi her uzmanın görüşü farklı çünkü sorunları şu bağlantı kurmada zorluk çekiyorlar ilişkileri sürdürmek olsun sosyal ortamlar olsun evet gerçekten zorlanıyorlar ama onların hepimizden farkı şu bir şey üzerinde yoğulaştıkları zaman o işin en iyisi olabiliryorlar öyle çok öğrencim oldu süreç ortak olarak yürürse yani ipler biraz sizde biraz onda duygu değişimlerini yönetirseniz vs vs abartıldığı kadar trajik değil korkmayın siz elinizdeki mücevheri işleyin yeterki strese girdiği zaman sakinleştirmesini bilirseniz güvenli ortam= sakin çocuk

Bu konuda otizm farklılıkları hakkında makale okumanızı tavsiye ederim sosyal medyadaki belli belirsiz bilgilerle yorulmazsınız umarım sizin için her şey güzem olur 🤍
Teşekkür ederim bir kez daha ankara da yaşamıyorum ama hastane açısından iyi duyumlar aldığım için nöroloji acısından gitmiştik farklı bölümlere yöneltince farkındalık kazandık hiç stres yapmıyoruz en iyisi ne ise onun için odaklanıyorum raporu beklemeden eğitimlere başlıyoruz. Sosyal medya olsun vs onları dinlemiyorum doktor makaleleri dava güvenilir dediğiniz gibi inşallah yavaş yavaş planlı çözümlemeyi planlıyoruz懶
A

Ayşenur K.

1 Mayıs 2026 13:49
Eda Çakır
Teşekkür ederim bir kez daha ankara da yaşamıyorum ama hastane açısından iyi duyumlar aldığım için nöroloji acısından gitmiştik farklı bölümlere yöneltince farkındalık kazandık hiç stres yapmıyoruz en iyisi ne ise onun için odaklanıyorum raporu beklemeden eğitimlere başlıyoruz. Sosyal medya olsun vs onları dinlemiyorum doktor makaleleri dava güvenilir dediğiniz gibi inşallah yavaş yavaş planlı çözümlemeyi planlıyoruz懶
Kesinlikle çok iyi yapmışsınız umarım herşey yolunda gider size küçük bir tavsiyede bulunabilirim nacizane evde telefon tablet televizyon benzeri araçları olabildiğince kızınızdan uzak tutun sağlıklı günler diliyorum
L

Lale

Premium Üye
1 Mayıs 2026 14:10
Eda Çakır
Kızınızda başka ne belirtiler. Vardı acaba? Göz teması gülümseme taklit var mı?
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
1 Mayıs 2026 14:14
izm tanısı konulduktan sonra, kızınızın gelişimini desteklemek için eğitim ve terapi önerileri almak önemlidir.

Otizmli çocukların eğitiminde erken müdahale çok önemlidir. 24 aylık kızınız için şu önerilerde bulunabilir:

Dil ve İletişim Terapisi: Dil gelişimi ve iletişim becerilerini desteklemek için bir dil terapisti ile çalışabilirsiniz.
Oyun Terapisi: Oyunlar yoluyla sosyal becerileri, hayal gücünü ve problem çözme yeteneklerini geliştirebilirsiniz.
* Gelişimsel Terapi: Fiziksel, duygusal ve bilişsel gelişimini desteklemek için bir gelişimsel terapistle çalışabilirsiniz.

Otizmli çocukların aileleri için destek grupları ve eğitim programları da bulunmaktadır. Bu kaynaklar, ailenin çocuğunuzun ihtiyaçlarını daha iyi anlamasına ve desteklemesine yardımcı olabilir.

Kızınızın epilepsi hikayesi de var. Bu nedenle, epilepsi ile ilgili tedaviyi takip etmek ve doktorunuzun önerilerine uymak önemlidir. İlaç doz ayarlamaları ve takipleri konusunda doktorunuzla düzenli olarak görüşmelisiniz.

Otizm tanısı konulmuş çocukların her biri farklıdır. Kızınızın özel ihtiyaçlarına göre bir planlama yapmanız ve doktorunuz, terapistleriniz ile iş birliği içinde olmanız en iyisi olacaktır

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Otizm
2. Kilo Alamama ve İştahsızlık
3. Otizm
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Eda Ç.

Eda Ç.

Premium Üye
1 Mayıs 2026 14:15
Lale
Kızınızda başka ne belirtiler. Vardı acaba? Göz teması gülümseme taklit var mı?
Göz teması az gülümseme derken tam anlayamadım normal komik şeylere güler kendi kendine gülmez taklit var izlediğini taklit eder beni de bazen eder
L

Lale

Premium Üye
1 Mayıs 2026 14:17
Eda Çakır
Göz teması az gülümseme derken tam anlayamadım normal komik şeylere güler kendi kendine gülmez taklit var izlediğini taklit eder beni de bazen eder
Acaba yanlış teşhis mi konuldu oluyor öyle şeyler. Dil gelişimi nasıldı peki
Eda Ç.

Eda Ç.

Premium Üye
1 Mayıs 2026 14:20
Lale
Acaba yanlış teşhis mi konuldu oluyor öyle şeyler. Dil gelişimi nasıldı peki
Yanş 5 dk bile durmadı oda da bana da öyle geldi ama eğitimlere başlıcaz bakalım oradaki terspistler ne dicek bilmiyorum yani dil gelişim basit kelimeler söyler birde istedigini yaptırmak için bizi tutar çeker mızmızlanır söylemeye çalışır oyle hiç susmaz aslında
L

Lale

Premium Üye
1 Mayıs 2026 14:23
Eda Çakır
Yanş 5 dk bile durmadı oda da bana da öyle geldi ama eğitimlere başlıcaz bakalım oradaki terspistler ne dicek bilmiyorum yani dil gelişim basit kelimeler söyler birde istedigini yaptırmak için bizi tutar çeker mızmızlanır söylemeye çalışır oyle hiç susmaz aslında
onlar sadece beş dakikaya bakıp yorum yapıyorlar çünkü.bazen evdeki gibi orda davranmayabilirler. Siz daha iyi bilirsiniz en çok vakit siz geçiriyorsunuz onunla. Tabi dr dediği de önemli ama bi yerle sabit kalmayın başka nöroloji görüşü sosyal gelişim uzmanı çocuk psikologu gibi uzmana da götürebilirsiniz
Eda Ç.

Eda Ç.

Premium Üye
5 Mayıs 2026 00:54
@Osman Gönülal
Ayşe V. .

Ayşe V. ..

8 Mayıs 2026 22:07
Anladığım kadarıyla siz otizm olduğuna ikna olmamışsınız ben de olmadım açıkçası her çocuk oyuncak varken oyuncağa dalıp ismine bakmamazlil yapabilir Eda hanım bence bir kere daha deneyin emin olmak için farklı Dr a gidin derim inşallah yanılmışlardir ona göre tekrar devam edersiniz
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir