Kilo Alamama ve İştahsızlık
138 görüntüleme
N
Nida Ö.
21 Temmuz 2025 19:58
Merhaba, 37+4te oglum 2615 kg 45 cm olarak dogdu. 13 aylik 8kg 74 cm. Kilo alimi cok yavas aylardir da neredeyse sabit. Geceleri 2 kez toplam 200 ml infatrini iciyor. Farkli istah acicilari da denedik biraz etkisi oldu ama yine de az yiyor ne yapabilirim :( mama sandalyesinde cok az oturuyor ayaga kalkmak istiyor bazen yiyecekleri yere atiyor, genellikle kasiga tepkili sans eseri tadina baktirabilirsem hosuna giderse yiyor. Genellikle kendi eliyle alip yemeyi seviyor ama 7-8 yudum sonra sevdigi sey olmazsa(genellikle meyve veya salatalik) yemeye devam etmiyor. Kilo persentili 3un de altinda ne yapabiliriz ne oneriniz olur, istahsizligi hep vardi, gunduz de sadece oglen mama veriyorum, sabah kahvalti aksam yemegi haricinde gun ortasinda yogurt ve meyve vermeye calisiyorum, 3 ana 2 ara ogun mumkun degil denedigimde hepsi cope gitti yemedi :( ek olarak 2 farkli gastoentroloji ve beslenme uzmanina gittik bir cozum olmadi, yeni tahlil yaptirmadik ama 7.ayda hafif bir kansizlik vardi sinirda diger degerleri normaldi

Nira D. Z.
21 Temmuz 2025 20:29
Bu söylediğiniz boy ve kilo prematüre sınıfına giriyor, sizin persentil tablosunu prematüre şeklinde hesaplamanız gerek. Normal doğum kilosu ve boyuyla ölcülen persentil tablosu her zaman yanıltacaktır.
Ayrıca şuan istahsızlığıok normal büyüme evresi 13 aylık diş bağırsak düzeni vs emziriyorsanız yemesine takılmayın aç olsa zaten emin olun ayaklarınıza sarılır.
Bir yemek kaşığı onu gayet doyurur, arpa pirinç makarna vs tarzında ölcüm olarak.
Persentil tablosu için profesyonel bir görüş aldınız mı doktorunuzdan?
Ayrıca şuan istahsızlığıok normal büyüme evresi 13 aylık diş bağırsak düzeni vs emziriyorsanız yemesine takılmayın aç olsa zaten emin olun ayaklarınıza sarılır.
Bir yemek kaşığı onu gayet doyurur, arpa pirinç makarna vs tarzında ölcüm olarak.
Persentil tablosu için profesyonel bir görüş aldınız mı doktorunuzdan?
N
Nida Ö.
21 Temmuz 2025 20:35
Cevabiniz icin cok tesekkurler 🙏🏻 premature olarak soylemenizin sebebi 2,5/3 hafta erken dogmasi mi yoksa dogdugu kilo ve boyun az olmasi mi? Istahsizligi hep vardi 6.ay tadimlarindan beri. Enerjik cok hareketli bir bebek ama zayif, doktorun gorusu minyon olacak asla iri bir bebek beklemeyin seklinde normal nutricia nin tablosundan persentile bakiyoruz 3 farkli doktora da gittik ayni persentil araliginda ama kendi icinde boy persentili normal ilerlese de kilo da dusme var 10 dan 3 un altina dusuyor. Boyu uzadikca kilo sabit olunca zayiflamis gibi duruyor haliyle bu da beni anne olarak cok uzuyor :( 6 disi var ekstra bir dis cikarma belirtisi uzun zamandir yok, ilk disi 11 aylikken cikardi ama dis oncesinde de istahi iyi degildi, o zamanlarda hatam yemedigi icin surekli mama vermek (enzirmiyorum) oyle olunca da acikmiyordu ama ben yemeye biraz zorluyordum gibi bir kisir donguye girmistik. Simdi gunduz mamayi sadece 1 kez veriyorum acikiyor evet ama yine de az yiyor :( 4-5 ay kilo alimi hic yoktu simdi son 1 ayda 150 gr almis bira sevindim ama istah aciciyla bu kadar yiyor malesef
N
Nida Ö.
21 Temmuz 2025 20:37
Bu arada boy yine yasitlarina gore dusuk 4/5 cm civari. Kendi icinde persentili normal dedigim; 3se hep 3-10 araliginda devam ediyor

Nira D. Z.
21 Temmuz 2025 20:50
Minyon bir bebiş olacak demek, evet boy ve kilo için demiştim ama uzmanlar normal diyorsa minyon diyorsa normaldir.
Bizler anne olarak malesef korku endişe yetemiyormul hissine kapılıyoruz .
Sağlıklı olduğu sürece kiloluymuş zayıfmış uzunmuş kısaymış takılmamayı öğrenmemiz gerekiyor.
Diş sancısı başlamış olabilir bu arada çünkü sessiz sessiz sancı çekip bir anda patlatıyorlar.
Benimde kızım 13 aylıkken aşırı derecede istahsızdı şuan 16 aylık 2 arka azı ve ön alt üçüncü dişi bir anda çıktı.
Bizler anne olarak malesef korku endişe yetemiyormul hissine kapılıyoruz .
Sağlıklı olduğu sürece kiloluymuş zayıfmış uzunmuş kısaymış takılmamayı öğrenmemiz gerekiyor.
Diş sancısı başlamış olabilir bu arada çünkü sessiz sessiz sancı çekip bir anda patlatıyorlar.
Benimde kızım 13 aylıkken aşırı derecede istahsızdı şuan 16 aylık 2 arka azı ve ön alt üçüncü dişi bir anda çıktı.
N
Nida Ö.
21 Temmuz 2025 20:51
Tesekkur ederim umarim istahi duzelir kisa surede, en zor disleri cikarmis :)
M
Melek Ç. ..
22 Temmuz 2025 10:26
Merhaba oğlum 38 haftalık 3 .80gr doğdu iki ay beni emdi bıraktı ne yaptıysam almadı biberon emmedi kaşıkla besledim hala çok iştahsız şuan 23 aylık 11 , 500 kiloydu bağırsak enfeksiyonu oldu 10 800 e düştü nasıl kilo aldira bilirim
S
Sevilay T.
22 Temmuz 2025 17:07
Merhaba tecrübeyle sabit bu ikinci çocuğum sizinle benzer şeyleri yaşıyorm. İlk çocuğum da öyleydi ikinci de aynı. Sağlık problemi yoksa yemeyince yemiyolar. Kızım 4 yaşına geldi daha yeni yeni yemeye başladı o yüzden çok zor bi durum evet ama üzülmeyin bazı şeyler zorla olmuyor
N
Nida Ö.
22 Temmuz 2025 17:33
Merhaba Sevilay hanım, evet sağlığı yerinde doktorlar bir şey bulamadı zaten, peki yaşıtlarına göre boy kilo durumları nasıl :(