Otizm

195 görüntüleme
H

Hale N. ..

21 Temmuz 2025 18:51
Merhaba hocam 34 haftalik dogum yaptım 14 gün kuvezde kaldı kranial kanama felan olmadı 1 hafta entube kaldı pnömoni tedavisi aldı dogum kilosu 2800 du zaten ama akciğer gelisimi tam olmadığı için kaldı şuan duzeltilmis 10 ay 13 gunluk goz teması çok iyi ismine duyarlı ama arada gel gel deme babildalamalar var ama bay bay yok birde oyuncakları çok atiyor pek uygun oynamıyor genel çevresinde sosyal ama şuan gelisimi kendi yas grubuyla iyi aceleci mi davranıyorum bilemiyorum şüphelenmeye gereken birsey var mı yani genel takipleri iyi gidiyor top nerde dediğimizde arıyor ama komut almıyor getir ver felan yapmıyor at dedik mi atiyor Anna baba mama abi git gel kalk diyor ama bazen anlamlı kullanmıyor biraz aceleci mi davranıyorum yoksa şüphelenmeye gerekiyor mu
S

Semanur Ş.

21 Temmuz 2025 19:37
Daha çok erken bazı bebeklerin gelişimi farklı olabiliyor bir buçuk yaşından sonra otizm daha belirgin hale geliyor bazen her şeyi yapan çocuk bir anda farklılaşıp otizm olabiliyor o yüzden şuan an için erken Annesiniz siz daha iyi bilirsiniz ve hissedersiniz ama daha erken
H

Hale N. ..

21 Temmuz 2025 20:21
Teşekkür ederim 🙏
Şenay Ü. H. .

Şenay Ü. H. ..

Özel Eğitim Uzmanlığı

22 Temmuz 2025 13:11
Merhaba Hale Nur hanım, her çocuğun gelişimsel süreci farklı olmakla beraber bu aylarda çevresini ve çevresindeki kişileri daha fazla ayırt etmeye başlarlar. Materyalleri atarak, sıkarak, ısırarak keşfeder ve arkasından daha anlamlı oyunlar oynamaya başlarlar. Sizler doğru model olarak basit adımlarla nasıl oynayabileceğini göstererek taklit etmesini sağlayabilirsiniz. Kelime ciktilari için önce anlamsız seslerin artması gerekmektedir. Cevresel sesleri kullanarak oynadığınız oyunlarda zamanla ses çıktılarınin arttığını gozlemleyeceksiniz. Süreç içerisinde sosyal beceri ve etkileşim, dil gelişimi ve oyun becerilerinde gerilik olduğunu dusunurseniz bir uzman değerlendirmesi alarak ilerleyebilirsiniz 💙
H

Hale N. ..

22 Temmuz 2025 15:45
Çok teşekkür ederim bilgilendirme için 🌸🙏🙏

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir