Örümcek

119 görüntüleme
S

Sena K. Y.

25 Mart 2026 21:42
Örümcek kullanmak bebeklerin omurilik sağlığını çok etkiliyormuş eğrilik yapıyormuş kullanmalı mıyız
B

Burcu000

25 Mart 2026 21:46
Ben bilmiyordum doğmadan almıştım. 20dakikayı geçmenek şartıyla kullanıyorum
M

Mehves

25 Mart 2026 21:47
Ben 2 aydır kısa zamanlarda kullanıyorum. Desteksiz çocuk büyütürken çok yardımcı oluyor. Ama uzun süreli kullanmıyorum asla. Bebeğimde seviyor heryere fıtı fıtı gidip geliyor. Bide etrafı güvenli tutmak çok önemli. Prizler uzanabileceği örtüler köşeler falan falan… çok dikkat etmek lazım göz önünde kullandırmak lazım kesinlikle. Asla ama asla gözümüzün görmediği yerlerde yada hemen yetişemeyeceğimiz uzaklıklarda olmasın. Mesela sandalye üstündeki kalemi alıp gözüne batırabilir falan öyle düşünerek güvenlik önlemleri almalıyız. Bide bazı bebekler örümcekten yere doğru sarkarken düşebiliyor. Çevremde çok var. Dikkatli olmak lazım.
S

Sena K. Y.

25 Mart 2026 21:49

Mehves

Ben 2 aydır kısa zamanlarda kullanıyorum. Desteksiz çocuk büyütürken çok yardımcı oluyor. Ama uzun süreli kullanmıyorum asla. Bebeğimde seviyor heryere fıtı fıtı gidip geliyor. Bide etrafı güvenli tutmak çok önemli. Prizler uzanabileceği örtüler köşeler falan falan… çok dikkat etmek lazım göz önünde kullandırmak lazım kesinlikle. Asla ama asla gözümüzün görmediği yerlerde yada hemen yetişemeyeceğimiz uzaklıklarda olmasın. Mesela sandalye üstündeki kalemi alıp gözüne batırabilir falan öyle düşünerek güvenlik önlemleri almalıyız. Bide bazı bebekler örümcekten yere doğru sarkarken düşebiliyor. Çevremde çok var. Dikkatli olmak lazım.

Kaçıncı aydan itibaren kullanılıyor benim bebeğim 4.5 aylık ve sürekli ayakta durmak istiyor desteksiz bir anneyim ben de artık kucağımda taşımak ayakta tutmaya çalışmak eziyet haline geldi
M

Mehves

25 Mart 2026 21:51

Sena Kerim Yavuz

Kaçıncı aydan itibaren kullanılıyor benim bebeğim 4.5 aylık ve sürekli ayakta durmak istiyor desteksiz bir anneyim ben de artık kucağımda taşımak ayakta tutmaya çalışmak eziyet haline geldi

4.5 ay aşırı aşırı erken! Aman sakın kullanmayın biz taaaa 7. Ayda başladık. Oturmaya başladı hatta üstündende 1 ay geçti beli oturmaya alışınca 7. Ayın ortası gibiydi azar azar kullanmaya başladım
A

Arzu.G

25 Mart 2026 21:53
[7.aydan](7.aydan) sonra günlük 15-20 dk falan kuallndik biz. Doktorlar onermiyor tabii ki mutlaka zararı vardır ama biz bir sorun yaşamadık anneye çok kolaylık sağlıyor bebek de sıkılmiyor güzel vakit geçiriyor .parmak ucu yürüme için önerilmiyor genelde ama yeni modellerde ayağı yere mecbur tam basıyor kademeli yükseklik ayarları var omuriliği duymamıştım hiç
S

Sena K. Y.

25 Mart 2026 21:53

Mehves

4.5 ay aşırı aşırı erken! Aman sakın kullanmayın biz taaaa 7. Ayda başladık. Oturmaya başladı hatta üstündende 1 ay geçti beli oturmaya alışınca 7. Ayın ortası gibiydi azar azar kullanmaya başladım

7. Aydan önce oturtma da yapmamız gerekiyor bizim o zaman benim 8. Aydan önce öyle birşeye başlamamak gerekiyor anladığım kadarıyla. Peki benim şuan kullanabilecrk olduğum ana kucağı harici ne var oyalayabilmek için
M

Mehves

25 Mart 2026 21:57
Yere serilen oyun halıları var. Zemine soğuk olmasın diye kalın bi battaniye üstünede oyun halısı serdim . Onun oyuncakları var onlara baka baka elleriyle dokunarak vakit geçirdi. Sonra bol bol yüz üstü yatırdım yine bu halıya. Karşısına ayna koydum kendine baktı bi süre. Pek önerilmiyor ama ışıklı sesli bebek oyuncakları var onlardan aldım onları izledi bazen. Bizde kaplumbağa vardı yavaş yavaş sağa sola gidip şarkı söylüyordu. Aşırı hareketli değilde daha sakin sesler bebeğede iyi geliyor. Şu
M

Mehves

25 Mart 2026 21:58

Sena Kerim Yavuz

7. Aydan önce oturtma da yapmamız gerekiyor bizim o zaman benim 8. Aydan önce öyle birşeye başlamamak gerekiyor anladığım kadarıyla. Peki benim şuan kullanabilecrk olduğum ana kucağı harici ne var oyalayabilmek için

ek gıdaya geçince oturtmaya başlıycaksınız zaten. 7. Aydada örümceğe koyabilirsiniz. Oturur oturmaz koyarsanız beli ağrır.
D

Dilan B.

25 Mart 2026 22:02

Sena Kerim Yavuz

Ben de desteksiz büyütüyorum ve ben de 6. Aydan sonra kullanmaya başladım. Bebeğim 7. Ay civarı desteksiz oturmaya başladı. Her bebek kendi hızında oturuyor/ oturmaya çalışıyor. Bebeğinize kullanmak istiyorsanız onun gelişimini takip edin. Her bebek kendine özeldir. Desteksiz oturuyorsa ayağa kaldırdığınız da yere basıp kendini hafifçe kaldırabiliyorsa bence deneyebilirsiniz. Asla şu ayda yapmayın vermeyin çok doğru gelmiyor bana. (Tabii 4 aylıkta denenmez. )20-25 dk geçmeyecek şekilde kullanmanız daha iyi olur. Naçizane fikrimdir.
S

Sena K. Y.

25 Mart 2026 22:02

Mehves

Yere serilen oyun halıları var. Zemine soğuk olmasın diye kalın bi battaniye üstünede oyun halısı serdim . Onun oyuncakları var onlara baka baka elleriyle dokunarak vakit geçirdi. Sonra bol bol yüz üstü yatırdım yine bu halıya. Karşısına ayna koydum kendine baktı bi süre. Pek önerilmiyor ama ışıklı sesli bebek oyuncakları var onlardan aldım onları izledi bazen. Bizde kaplumbağa vardı yavaş yavaş sağa sola gidip şarkı söylüyordu. Aşırı hareketli değilde daha sakin sesler bebeğede iyi geliyor. Şu

İnanın şu söylediklerinizin hepsini denedim ve hepside var ama bazen olmayınca olmuyor bilirsiniz mutlaka yinede verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim
S

Sena K. Y.

25 Mart 2026 22:04

Dilan Bulut

Ben de desteksiz büyütüyorum ve ben de 6. Aydan sonra kullanmaya başladım. Bebeğim 7. Ay civarı desteksiz oturmaya başladı. Her bebek kendi hızında oturuyor/ oturmaya çalışıyor. Bebeğinize kullanmak istiyorsanız onun gelişimini takip edin. Her bebek kendine özeldir. Desteksiz oturuyorsa ayağa kaldırdığınız da yere basıp kendini hafifçe kaldırabiliyorsa bence deneyebilirsiniz. Asla şu ayda yapmayın vermeyin çok doğru gelmiyor bana. (Tabii 4 aylıkta denenmez. )20-25 dk geçmeyecek şekilde kullanmanız daha iyi olur. Naçizane fikrimdir.

4.5 aylık ama dimdik ayakta duruyor sadece birazcık destek olsa yürüyüp gidecek şekilde adım atıyor
M

Mehves

25 Mart 2026 22:15

Sena Kerim Yavuz

İnanın şu söylediklerinizin hepsini denedim ve hepside var ama bazen olmayınca olmuyor bilirsiniz mutlaka yinede verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim

Kesinlikle hak veriyorum en zorda inanın bu aralar çünkü oturmak bile bir eylem ve bebekler bu aylarda artık yavaş yavaş hareket istiyor. Yatmaktan sıkılıyor. Yani ayakta durmakta buna dahil belinden sıkıca kavrayarak tutun ayakta dursun. benim kızım kendisi istiyordu bende bu şekilde tutuyordum bazen. Ama oturtma eylemi için ne yazıkki çok çok erken. Ana kucağındada sallıyordum. Bazende hiçbirşey ile sakinleşmeyince kucakta saatlerce birlikte iş yapıyorduk artık. İnşallah çabucak geçer bu zamanlar. Kendi kendine oturunca daha kolaylaşıyor. Taşıma derdi bitiyor en azından
D

Dilan B.

25 Mart 2026 22:16

Sena Kerim Yavuz

4.5 aylık ama dimdik ayakta duruyor sadece birazcık destek olsa yürüyüp gidecek şekilde adım atıyor

Dilerseniz doktorunuza danışın. Biraz erken gibi geldi bana. Ama maşallah eğer o ayda dimdik ayakta durabiliyorsa ilerde spor dalında çok başarılı olabileceğini söyleyebilirim. (Bir hekimimizin varsayımıdır.)6. Ayda yürümeye başlarsa hiç şaşırmayın.🤭
M

Mehves

25 Mart 2026 22:20
Annemde bazen hafif eğimli olacak şekilde yatırıyordu o şekilde izlemekte işe yarıyordu. Nasıl tarif edeyim. Reflü yatağı düşünün. Yere 4 kat olacak şekilde yorgan katlıyordu. Kafa kısmını belden başlayacak şekilde yükseltiyordu ama böyle yayık bi yükselti. Reflü yatağının mantığını düşünün. Oturmuyodu ama sağa sola yastıkla destekleyincede etrafı rahatlıkla izliyordu. Bi deneyin belki işe yarar 5 10 dk rahatlatır umarım ama sağı solu yastıkla iyi destekleyin. Kenarlara dönmesin
S

Sena K. Y.

25 Mart 2026 22:22

Dilan Bulut

Dilerseniz doktorunuza danışın. Biraz erken gibi geldi bana. Ama maşallah eğer o ayda dimdik ayakta durabiliyorsa ilerde spor dalında çok başarılı olabileceğini söyleyebilirim. (Bir hekimimizin varsayımıdır.)6. Ayda yürümeye başlarsa hiç şaşırmayın.🤭

Bir yürüse rahatlarım demeyecem doğurayım rahatlarım diye umut ediyordum doğurdum ve acı gerçekle yüzleştim 😂
S

Sena K. Y.

25 Mart 2026 22:23

Mehves

Annemde bazen hafif eğimli olacak şekilde yatırıyordu o şekilde izlemekte işe yarıyordu. Nasıl tarif edeyim. Reflü yatağı düşünün. Yere 4 kat olacak şekilde yorgan katlıyordu. Kafa kısmını belden başlayacak şekilde yükseltiyordu ama böyle yayık bi yükselti. Reflü yatağının mantığını düşünün. Oturmuyodu ama sağa sola yastıkla destekleyincede etrafı rahatlıkla izliyordu. Bi deneyin belki işe yarar 5 10 dk rahatlatır umarım ama sağı solu yastıkla iyi destekleyin. Kenarlara dönmesin

Anladım . Deneyecem mutlaka
D

Dilan B.

25 Mart 2026 22:25

Sena Kerim Yavuz

Bir yürüse rahatlarım demeyecem doğurayım rahatlarım diye umut ediyordum doğurdum ve acı gerçekle yüzleştim 😂

Annelik başımıza neyin geleceğini bilmeden var olan durumdan bi kurtulsam oh diyeceğimlerle geçip acı ama tatlı gerçekle yüzleşmektir. 😌
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

27 Mart 2026 23:12
Örümcek Kullanımı ve Bebek Sağlığı

Örümcek, bebeklerin yürümeye başlamasına yardımcı olmak için kullanılan bir araçtır. Ancak, doktorlar ve uzmanlar genellikle örümcek kullanımını önermiyorlar.

Neden Örümcek Önerilmiyor?

Örümcek kullanımı, bebeklerin omurilik sağlığını etkileyebilir ve eğrilik yapabilir.
Bebekler ayak ucuyla bastığı için, geç yürümesine sebep olabilir.
Örümcek, bebeklerin doğal gelişim evrelerini bozabilir.
Güvenlik sorunları oluşturabilir.

Alternatif Çözümler

1. Yürüme Arkadaşı: Yürüme arkadaşı, bebeklerin yürümeye başlamasına yardımcı olmak için daha güvenli ve sağlıklı bir seçenek olabilir.
2. Doktora Danışma: Bebeğinizin özel ihtiyaçları için doktorunuzla konuşmanız en iyisi olacaktır.

Sonuç

Örümcek kullanımı, bebeklerin omurilik sağlığı üzerinde olumsuz etkiler yaratabilir. Yürüme arkadaşı gibi alternatif çözümleri değerlendirmek ve doktorunuzla konuşmak en iyisi olacaktır.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Kalça Gelişim Geriliği
2. Yürüteç
3. Yürüteç
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir