Önce Ateş Şimdi Öksürük

60 görüntüleme
M

Melike

29 Mart 2026 12:22
18 haftalık bebeğim birkaç gün önce gece aniden ateşlendi ve çok huzursuzdu düşüremedim hemen sabahında hastaneye gittik bayram dönüşü olduğu için sürüntü alındı ve tahlil yapıldı.Kendi doktorumuz tahlillere bakarak covid dedi.Calpol vererek ateşini kontrol edebildim.Şimdi de öksürük ve burun tıkanıklığı başladı.Zaten 1-2 gün sonra bende vücut ağrısı ve boğaz yanması ile hastalandım.Sürüntünün sonucuda influenza ve rsv negatif çıktı.Benim korkum benden tekrar bulaşır mı bebeğime ve bu öksürük için ne yapabilirim ilerler mi?
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
30 Mart 2026 12:25
Bebeğinizin Sağlık Durumu ve Öksürük İçin İpuçları

Bebeğinizin önce ateşlenmesi, ardından öksürük ve burun tıkanıklığı başlamış. Hastaneye gittikten sonra doktorunuz covid teşhisi koymuş. Şimdi de siz hasta oldunuz ve bebeğinizin öksürüğü için endişe ediyorsunuz.

Bulaşma konusunda endişelenmeniz normal. Ancak emziriyorsanız, bu risk biraz daha düşük. Yine de dikkatli olunmalı ve önlemler alınmalı.
Öksürüğü kontrol altına almak için birkaç yöntem deneyebilirsiniz:
1. Burun Temizliği: Bebeğinizin burnunu düzenli olarak temizleyin. Bunun için izotonik serum veya burun damlası kullanabilirsiniz.
2. Buhar Tedavisi: Bebeğinizin bulunduğu odayı nemli tutun. Buhar banyosu veya buharlı bir cihaz kullanarak bebeğinizin solunum yollarını rahatlatabilirsiniz.
3. Calpol: Doktorunuzun önerdiği şekilde Calpol'u devam ettirin. Bu, ateşini kontrol altına almak için önemlidir.
4. Doktor Takibi: Bebeğinizin durumunu yakından takip edin ve doktorunuzun önerilerine uyun. Eğer öksürük artar veya başka belirtiler ortaya çıkarsa, hemen doktora başvurun.

Öksürüğün İlerlemesi ve Önlemler

Öksürüğün ilerlemesi konusunda endişelenmelisiniz. Eğer öksürük artar veya bebeğinizin solunumu zorlaşırsa, hemen doktorunuzu arayarak durumu bildirin.

Bebeğinizin İyileşmesi İçin: Bebeğinizin bol sıvı almasını sağlayın. Emziriyorsanız, emzirmeye devam edin.
Siz de İyileşin: Kendi sağlığınıza da özen gösterin. Bol sıvı alın, dinlenin ve doktorunuzun önerdiği ilaçları kullanın.

Bebeğinizin sağlığı her şeyden önemlidir. Dikkatli olun ve doktorunuzla iletişimde kalın.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Ateş Öksürük
2. Acill Yardım
3. Ateş, Kuru Öksürük, Burun Akıntısı
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir