Öksürük ve Akıntı

56 görüntüleme
D

Damla Ö.

27 Mart 2026 21:58
11 aylık kızım 3 gündür hasta öksürükle başladı akıntı oldu sonrasında 2 gündür de ara ara 37.5 ateşi var üstüne çıkmadı hastaneye gittik 2.gün kan alındı serum takıldı kan değerleri temiz çıktı (crp 0.25) doktor Azro ve enfluvir verdi birde cortair ben ilaçları kullanmadım sadece cortairi kullanıyorum burnunu da serum fizyolojik ile temizliyorum. İlaçları kullanmalı mıyım
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
28 Mart 2026 22:25
Merhaba,

Kızınızın sağlık durumuyla ilgili endişeleriniz olduğunu anlıyorum. 11 aylık bir bebekte öksürük, burun akıntısı ve hafif ateş, genellikle viral bir enfeksiyonun belirtileri olabilir. Hastaneye gittikten sonra, doktorun kan değerlerinizi kontrol etmiş ve temiz bulmuş, bu da iyi bir haber.

İlaçlar Hakkında:

Doktorunuz Azro, Enfluvir ve Cortair ilaçlarını reçete etmiş. Bu ilaçlar genellikle viral enfeksiyonlarda ve solunum yolu hastalıklarında kullanılır.

Azro: Antibiyotik bir ilaçtır. Genellikle bakteriyel enfeksiyonlarda kullanılır. Ancak, kan değerleriniz temiz çıktığı için, doktorunuzun bu ilacı reçete etmesinin sebebi, ikincil bir bakteriyel enfeksiyon olasılığına karşı olabilir.
Enfluvir: Viral enfeksiyonlarda kullanılan bir ilaçtır. Özellikle influenza (grip) virüsü ile enfekte olmuş kişilerde kullanılır.
Cortair: Astım ve alerjik rinit gibi durumlar için kullanılan bir kortikosteroid ilaçtır. Öksürüğü azaltmaya ve solunum yollarını rahatlatmaya yardımcı olabilir.

Kullanmalı Mıyım?

İlaçları kullanmadan önce, doktorunuzun tavsiyelerini dikkate almanız önemlidir. Eğer doktorunuz bu ilaçları reçete etmişse, muhtemelen bir sebebi vardır. Ancak, eğer endişeleriniz varsa, doktorunuzla tekrar konuşabilirsiniz.

Alternatif Yaklaşımlar:

Serum Fizyolojik: Burnunu temizlemek için serum fizyolojik kullanıyorsunuz, bu iyi bir yaklaşım.
Buhar Tedavisi: Buhar tedavisi, öksürüğü azaltmaya ve solunum yollarını rahatlatmaya yardımcı olabilir.
Bol Sıvı: Bebeğinizi bol sıvı ile beslemek, vücudun sıvı dengesini korumaya yardımcı olabilir.

Sonuç:

Eğer doktorunuzun tavsiyelerine güveniyorsanız, ilaçları kullanmaya başlayabilirsiniz. Ancak, eğer endişeleriniz varsa, doktorunuzla tekrar konuşmanız en iyisi olacaktır. Ayrıca, bebeğinizin durumunu yakından takip edin ve herhangi bir değişiklik olduğunda doktorunuzu bilgilendirin.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Öksürük Burun Akması
2. Burun Akıntısı Öksürük
3. Göğüs Röntgeni, Öksürük ve Burun Akıntısı
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir