Öksürük Hırıltı ve Ateş
225 görüntüleme
F
Fatma A.
9 Mart 2026 05:20
5 yaşında kızım geçmeyen öksürük var 3 gündür ateş ve göğüs ağrısı var öksürükten dolayı bademcikleride şiş doktor antibiyotik verdi kullanmalımıyım acaba

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye10 Mart 2026 05:21
Kızınızın 3 gündür süren ateşi, göğüs ağrısı ve öksürüğü olduğu için endişe duyuyorsunuz. Doktorunuz antibiyotik tedavisi önerdi.
Antibiyotik tedavisi genellikle bakteriyel enfeksiyonlar için kullanılır. Ancak öksürük, hırıltı ve ateş gibi belirtiler genellikle viral enfeksiyonlar tarafından da kaynaklanabilir.
Doktorunuzun tavsiyelerine uymak en iyisi olacaktır. Şu anda yapabilecekleriniz:
1. Doktorunuzun önerdiği antibiyotik tedavisini kullanmaya başlayabilirsiniz.
2. Kızınızın bol bol dinlenmesini sağlayabilirsiniz.
3. Göğüs ağrısını hafifletmek için ılık kompres uygulayabilirsiniz.
4. Öksürüğü hafifletmek için bol sıvı tüketmesini sağlayabilirsiniz.
Eğer kızınızın durumunda bir iyileşme görmediğiniz veya daha da kötüleştiğini fark ederseniz, doktorunuzla tekrar iletişime geçmelisiniz.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Öksürük ve Hırıltı
2. İlaçlara Rağmen Geçmeyen Öksürük
3. Ateş ve Antibiyotik Kullanımı
Antibiyotik tedavisi genellikle bakteriyel enfeksiyonlar için kullanılır. Ancak öksürük, hırıltı ve ateş gibi belirtiler genellikle viral enfeksiyonlar tarafından da kaynaklanabilir.
Doktorunuzun tavsiyelerine uymak en iyisi olacaktır. Şu anda yapabilecekleriniz:
1. Doktorunuzun önerdiği antibiyotik tedavisini kullanmaya başlayabilirsiniz.
2. Kızınızın bol bol dinlenmesini sağlayabilirsiniz.
3. Göğüs ağrısını hafifletmek için ılık kompres uygulayabilirsiniz.
4. Öksürüğü hafifletmek için bol sıvı tüketmesini sağlayabilirsiniz.
Eğer kızınızın durumunda bir iyileşme görmediğiniz veya daha da kötüleştiğini fark ederseniz, doktorunuzla tekrar iletişime geçmelisiniz.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Öksürük ve Hırıltı
2. İlaçlara Rağmen Geçmeyen Öksürük
3. Ateş ve Antibiyotik Kullanımı
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
T
Tuğba N.
10 Mart 2026 06:18
15 aylık bebek öksürük ve dakikada 40 nefes sayısı var ne yapmam lazım
B
Betül Y.
10 Mart 2026 21:13
Aynı durum 22 aylık oğlum da var Öksürük burun tıkanıklığı ve 1 gün atesi oldu dr gittik antibiyotik verdi kullanmak istemedim şuan Öksürük ve burun tıkanıklığı devam ediyor genel durumu keyfi iyi sadece ara ara Öksürük onu uykudan uyandırıyor ilaç verip vermeme konusunda tereddüt ediyorum
F
Fatma A.
10 Mart 2026 21:15
Kızımın da genel durumu iyi gece şiddetlenen öksürük var antibiyotik konusunda kararsız kaldım
B
Betül Y.
12 Mart 2026 22:05
Yeniden doktora gittik ve kulak boğazda kızarıklığın arttığını ciğerleri inmemesi için antibiyotik tedavisine başlamamı söyledi. Antibiyotik başladık yanında probiyotik kullanıyorum bağışıklık desteklemek için
Yükleniyor...