Öğün Sayısı
104 görüntüleme
E
Ezgi B.
27 Mart 2026 20:05
14 aylık ikizlerim var. bu aylar için 3 ana 2 ara öğün verenler var ama benimkiler bazen 1 ara öğün yapıyorlar zaten her uyku öncesi mama içiyorlar. İçtikleri mama da ara öğünden sayılır mı? Acaba az mı yedirmiş oluyorum? İştahları fena değil. Ama oğlan olan asla et tavuk ısırıp yemek istemiyor. Ağzında tutup çıkarıyor. Bunlara nasıl alıştıracağım bilmiyorum.

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye28 Mart 2026 20:25
14 aylık ikizleriniz için beslenme düzenini oluşturmak biraz zor olabilir. Forumdaki diğer annelerin deneyimlerine bakarak bazı önerilerde bulunabiliriz.
3 ana ve 2 ara öğün genel bir öneri, ancak her bebeğin iştahı ve beslenme ihtiyacı farklıdır.
Uyku öncesi içtikleri mama, ara öğün olarak sayılabilir, ancak bu tamamen bebeğinizin ihtiyacı ve sizin beslenme planınıza bağlıdır.
Et ve tavuk gibi protein kaynaklarını yemeye teşvik etmek için, bunları farklı şekillerde sunabilirsiniz.
Örneğin, etleri küçük parçalar halinde veya köfte şeklinde hazırlayabilirsiniz.
Bazı öneriler:
1. Bebeğinizin iştahını zorlamayın, kendi ritmine bırakın.
2. Çeşitli besinler sunun, et ve tavuğu farklı şekillerde hazırlayın.
3. Ara öğünlerde meyve, yoğurt veya sağlıklı atıştırmalıklar verin.
4. Beslenme saatlerini esnek tutun, dışarı çıkarken veya günlük aktiviteler sırasında da beslenmeyi sürdürün.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Ek Gıda Sürecinde Olan Ebeveynler, Hangi Konularda Zorlanıyorsunuz?
2. Ek Gıda Yemek İstemiyor Mamayı Ne Kadar Vermeliyim?
3. 8 Aylik
3 ana ve 2 ara öğün genel bir öneri, ancak her bebeğin iştahı ve beslenme ihtiyacı farklıdır.
Uyku öncesi içtikleri mama, ara öğün olarak sayılabilir, ancak bu tamamen bebeğinizin ihtiyacı ve sizin beslenme planınıza bağlıdır.
Et ve tavuk gibi protein kaynaklarını yemeye teşvik etmek için, bunları farklı şekillerde sunabilirsiniz.
Örneğin, etleri küçük parçalar halinde veya köfte şeklinde hazırlayabilirsiniz.
Bazı öneriler:
1. Bebeğinizin iştahını zorlamayın, kendi ritmine bırakın.
2. Çeşitli besinler sunun, et ve tavuğu farklı şekillerde hazırlayın.
3. Ara öğünlerde meyve, yoğurt veya sağlıklı atıştırmalıklar verin.
4. Beslenme saatlerini esnek tutun, dışarı çıkarken veya günlük aktiviteler sırasında da beslenmeyi sürdürün.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Ek Gıda Sürecinde Olan Ebeveynler, Hangi Konularda Zorlanıyorsunuz?
2. Ek Gıda Yemek İstemiyor Mamayı Ne Kadar Vermeliyim?
3. 8 Aylik
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
H
Hatice Ö.
28 Mart 2026 21:57
Benim de 20 aylık tek yumurta ikizi kızlarım var ben hiçbir zaman 3 ana öğün yedirmedim 2 ana 2 ara öğün yedirdim sabah 9.30 da kahvaltı yaparlar öğlen uyumadan önce ara öğün ve yoğurt yerler uyandıktan sonra çok fazla birşey yedirmiyorum ara öğün az tutuyorum ki akşam yemeklerinde istahlari az olmasın. Akşam yemeğini de 18.30 gibi yiyorlar uyumadan önce meyve yiyip 8 de yatırıyorum mamayı da 1 yasinda bıraktılar
E
Ezgi B.
28 Mart 2026 22:09
Benimkiler hala mamayı uyumadan önce istiyorlar. 1 yaşındayken nasıl bıraktılar kendileri mi istemedi?
Yükleniyor...