Ek Gıda Yemek İstemiyor Mamayı Ne Kadar Vermeliyim?

216 görüntüleme
D

Dilan S. ..

30 Temmuz 2025 05:58
Bebeğim 10 aylık.Aylardır ek gıda ve mama derdimiz var. Ek gıda yerken öğüruyor bazen kusturuyor kendini. 1 aydır düzene sokmuştum aslında önce katı gıda sonra mama verirdim tabii asla mama sandalyesi ya da tabağı gösterip veremiyorum çünkü yemiyor bugün de ağzını kitliyor ağzında biriktiriyor valla ne yapacam bilmiyorum. Sonraki kaşığı vermek isteyince öğürmeye başlıyor yani ne yapayım artık bilmiyorum. Sabah uyandıktan 1 saat sonra kahvaltı veriyorum çok acıkmıyor mu acaba ondan mı yemiyor diyorum ama 3 öğün ek gıda 3 öğün mama vermek için de ancak 1 saat bekleyebilirim çünkü iştahsız. Mamayı ne kadar veriyor bu ayda anneler? Ek gıda için özellikle sabah acligini mı beklemeliyim? Ek gıda taraftarı değil ne yapayım hiç bilmiyorum sürekli öğürüp duruyor eylülde nasıl iş başı yapacağım hiç bilmiyorum 😔😔
M

Meltem G.

30 Temmuz 2025 06:02
Bebek kac aylik yazmamışsıniz kendi bebegimden örnekle 10 aya kadar yediği ek gida iki yemek kaşığını geçmezdi daha fazlasını kabul etmezdi mamaya da iştahlı değildi hiç zorlamadim zaten tadım zamani diye şimdi 19 aylik herseyi yiyor bebek küçükse zamana ihtiyacı olabilir zorlamadan ilerlemeye çalışın. Birde 3 ana öğün 2 ara öğün genelleme her bebek öyle yemiyor benim kızım gunde 2 ana öğün 1 ara öğün yiyor hala ama ona yetiyor
D

Dilan S. ..

30 Temmuz 2025 06:08
Şimdi düzeltme yaptım bebeğim 10 aylık. Ya 3 ana öğün vermeye çalışıyorum yani aralığı açsam daha iyi yer belki ama bu sefer mamaya zaman kalmıyor 3 kez veriyorum bir günde. Bu sabah kahvaltıda resmen öğürüp durdu inanın baskı da yapmadım ek gıdada çünkü mamada zorladım meme de tutmadı biberon tutmadı çok sıkıntılı süreçler geçirdim hâlâ da devam ediyor beslenme sorunu ama bu ağzında bekletip yutmama öğürme beni çok yıpratti mamayı mı az versem ek gıdada mı yanlış yapıyorum bilmiyorum. Ara öğün yapamıyorum zaten zaman yok çünkü zaten iştahlı değil zorlamiyorum o yüzden ama daha iki üç tatlı kaşığı alır almaz öğürmek nedir 😔
D

Dilan S. ..

30 Temmuz 2025 06:12
Yani mamayı mı azaltayim ek gıdada öğünu mü dusureyim bilmiyorum ben mi yanlış bir şeyler yapıyorum acaba? 3 ana 2 ara öğün ve 3 öğün mama zaten beklemiyorum cidden iştahsız artık yıldım. 2 ana 1 ara öğün olarak devam edecem galiba bilmiyorum ki
M

Meltem G.

30 Temmuz 2025 11:53
Her bebek besin ihtiyacı aynı olmuyor bebeginizin ihtiyacına göre beslenme düzenini ayarlamalisiniz söyle böyle olsun diye takılmayın o ayda benim bebeğim sadece uyanınca 90cc mama içerdi başka iciremezdim ek gıdayı da en çok 2 yemek kaşığı yerdi oda öyle 3 öğün falan değil yani sizin bebekte çok ihtiyaç duymuyor olabilir zorlayıp tiksidirirseniz ağızda tutma yutmama kalıcı hale gelebilir de bebegin boy kilo gelişimi yerindeyse kendi fikrim çok ısrar etmeme yönünde ben öyle çözüm buldum kendi bebeğimde şimdi yine yine çok yemiyor 2 öğün yer belki 1 de ara öğün oda her zaman değil ama gelişimi açısından bir sorun da yaşamadık
D

Dilan S. ..

30 Temmuz 2025 17:36
Bugün yine mamada ısrar ettim sinirlendim cidden sinirime hâkim olamadım ters tepecek diye de korkuyorum ama aylardır ne red varsa yaşadım meme reddi ile başladı mama, biberon reddi ile devam etti. Şimdi ek gıdada zorlamadim da yeme tarafı değil zaten oyunla yediriyordum ama bu 3,4 gündür o da yetmiyor sabah uyandığinda kahvaltı için sabredip beklemek en iyisi sanırım. Çünkü 1 saat içinde yesin diye o uyanmadan hazırlığa girişiyorum ama sonuç hüsran 😔
D

Dilan S. ..

30 Temmuz 2025 17:38
Kilosu düşük ona takılmıyorum artık zayıf da olsa az yesin diyorum böyle öğürüp durmasın beni yıpratmasin. Psikolojik olarak hiç iyi değilim ağlayıp duruyorum her yemek öncesi strese giriyorum içimi döktüm kusura bakmayın
M

Meltem G.

30 Temmuz 2025 18:20
Siz strese girince oda strese girer yemez durum daha da kötüleşir doktordan destek aldiniz mi acaba atak haftası, diş sancısı gibi bir durum olabilir mi
D

Dilan S. ..

31 Temmuz 2025 02:38
Çok gel gitleri oldu iştah konusunda. Genel sağlık durumu iyi. Şu an dişi bakınca kabarmış görünmüyor ama yemeğe istekli değil beni bitirdi artık bu durum salacam artık çok stres, baskı ona zarar zaten yesin dedikçe de yemiyor bir şey değişmiyor. Ama onun böyle değişken halleri beni yordu bir yer bı yemez düzene sokamadik bir türlü. iş başı yapınca nasıl yapacaz onu bilmiyorum korkuyorum sadece kaynanam bakacak inşallah aklım kalmaz 😔
M

Meltem G.

31 Temmuz 2025 05:17
Sende yemediği yemeği babaanneyle yiyebilir anne stres yapıyor babaannede aynı stres olmayacak Bi bakmışsın doymak bilmiyor babannede
D

Dilan S. ..

31 Temmuz 2025 05:29
İnşallahh yesin de kimde yerse yesin çok sağ olun 🙏🏻
Nazlıcan V.

Nazlıcan V.

31 Temmuz 2025 20:36
Benim ki de 8 aylık kız bebek 2 kasık yese Mutlu okuyorum ama yemiyor ne sıvı ne katı ağlıyorum gerçekten ama doktor dedi stresini hissediyor olabilir sofraya otururken rahat ol dedi ama elimden gelmiyor3 saat aç bırak öyle yedir dedi bende işe yaramadı belki sizde yarar deneyin 🙏

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir