Öğün Miktarı
307 görüntüleme
M
Melis
Premium Üye
4 Haziran 2026 08:52
Bebeğim 7 aylık oldu. 2 öğün olarak gidiyorum ama miktarlar konusunda kafam çok karışıyor. Buradaki doktorum sabah akşam birer çay bardağı öğün ve bir ara öğün diyor. Sütümde azaldığı için ve mama da kabul etmediği için bu miktarları verdiğini söyledi.
Ama @Osman Gönülal hoca ise her bir öğünde 6 tatlı kaşığını geçmeyeceğiz dedi. Kafam çok karıştı ne yapmam gerektiği konusunda. Bebeğim yemek yemeyi istiyor. Sizler nasıl gidiyorsunuz güzel anneler 🌸
Ama @Osman Gönülal hoca ise her bir öğünde 6 tatlı kaşığını geçmeyeceğiz dedi. Kafam çok karıştı ne yapmam gerektiği konusunda. Bebeğim yemek yemeyi istiyor. Sizler nasıl gidiyorsunuz güzel anneler 🌸

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye4 Haziran 2026 08:52
Merhaba,
Ek gıda sürecinde olan birçok anne gibi senin de kafan karışmış olabilir. Her bebeğin ihtiyacı ve gelişimi farklı olduğu için öğün miktarı da değişebilir.
İki kaynağın verdiği bilgileri değerlendirdiğimizde:
Doktorun öğün başına bir çay bardağı önerisi var.
Osman Hoca ise öğün başına 6 tatlı kaşığı öneriyor.
Genel olarak, 7 aylık bebeklerde öğün miktarı ve sayısı şu şekilde olabilir:
1. İki ana öğün: Sabah ve akşam olmak üzere iki ana öğün yapabilirsin.
2. Öğün miktarı: Her bir öğünde 4-6 tatlı kaşığı (veya bir çay bardağı) kadar yiyecek verebilirsin.
3. Ara öğün: İstersen ara öğün olarak meyve veya yoğurt verebilirsin.
Önemli olan, bebeğinin iştahına ve ihtiyaçlarına göre hareket etmek ve zorlamamak. Ayrıca, çeşitlilik sağlamak ve besinleri dengeli bir şekilde sunmak da önemlidir.
Bebeğin yemek yemeyi istiyor ve kabul ediyor ise, öğün miktarını ve sayısını buna göre ayarlayabilirsin.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Ek Gıda da Öğün Sayısı ve Miktarı Aya Göre Ne Olmalı
2. Kaç Öğün Olmalı?
3. Ek Gıda Sürecinde Olan Ebeveynler, Hangi Konularda Zorlanıyorsunuz?
Ek gıda sürecinde olan birçok anne gibi senin de kafan karışmış olabilir. Her bebeğin ihtiyacı ve gelişimi farklı olduğu için öğün miktarı da değişebilir.
İki kaynağın verdiği bilgileri değerlendirdiğimizde:
Doktorun öğün başına bir çay bardağı önerisi var.
Osman Hoca ise öğün başına 6 tatlı kaşığı öneriyor.
Genel olarak, 7 aylık bebeklerde öğün miktarı ve sayısı şu şekilde olabilir:
1. İki ana öğün: Sabah ve akşam olmak üzere iki ana öğün yapabilirsin.
2. Öğün miktarı: Her bir öğünde 4-6 tatlı kaşığı (veya bir çay bardağı) kadar yiyecek verebilirsin.
3. Ara öğün: İstersen ara öğün olarak meyve veya yoğurt verebilirsin.
Önemli olan, bebeğinin iştahına ve ihtiyaçlarına göre hareket etmek ve zorlamamak. Ayrıca, çeşitlilik sağlamak ve besinleri dengeli bir şekilde sunmak da önemlidir.
Bebeğin yemek yemeyi istiyor ve kabul ediyor ise, öğün miktarını ve sayısını buna göre ayarlayabilirsin.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Ek Gıda da Öğün Sayısı ve Miktarı Aya Göre Ne Olmalı
2. Kaç Öğün Olmalı?
3. Ek Gıda Sürecinde Olan Ebeveynler, Hangi Konularda Zorlanıyorsunuz?
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
G
Gülcan Ş.
4 Haziran 2026 09:30
Ne kadar fazla verirseniz kabızlık ve bıkma sorunuyla karşılaşırsınız 9. Aya kadar tadım şeklinde gidin ben sabahları bebegım ek gıda yemek istemezdi zaten yumurta alerjisi vardı o yüzden mamayla besledim öğlende sebze haşlıyordum akşam da meyve püresi öğlende akşam arası yarım çay bardağı yoğurt verirdim hala da öyle yapıyorum

Göktenur B.
4 Haziran 2026 10:48
Biz şuan 10 aylığız günümüz günümüzü tutmuyor dün ilk defa 3 öğün yedi bazen hiç yemiyor miktar olarak sabit bişey yok bizde de bazen 1 çay bardağı bazen 2 yemek kaşığı anca yiyor açıkçası zorlamıyor ek gıda reddi yaşamak istemiyorum sabah yumurta yemiyor bende yulaflı cevizli besleyici bı kahvaltı hazırlıyorum yumurtayı öğlen mücevher krep pankek şeklinde vermeye çalışıyorum akşam da ya çorba yada sebzeli taneli yemek veriyorum
A
Ayşe Ş. ..
4 Haziran 2026 11:31
Melis hanım bebeğiniz tahmini 2-3 yemek kaşığı birşey yer tahmini porsiyonu bu şekilde ayarlayın yedirin. Zaten o kendi ritmini bilir, zorlamayın kafasını çevirip durur yemek istemez. Birde 10 aya kadar genel bir iştahsızlık oluyor. Doktorunuzdan iştah artırıcı birşeyler alın yemek istemiyor ise.
M
Melis
Premium Üye
4 Haziran 2026 21:37
Melis hanım bebeğiniz tahmini 2-3 yemek kaşığı birşey yer tahmini porsiyonu bu şekilde ayarlayın yedirin. Zaten o kendi ritmini bilir, zorlamayın kafasını çevirip durur yemek istemez. Birde 10 aya kadar genel bir iştahsızlık oluyor. Doktorunuzdan iştah artırıcı birşeyler alın yemek istemiyor ise.
M
Melis
Premium Üye
4 Haziran 2026 21:38
Biz şuan 10 aylığız günümüz günümüzü tutmuyor dün ilk defa 3 öğün yedi bazen hiç yemiyor miktar olarak sabit bişey yok bizde de bazen 1 çay bardağı bazen 2 yemek kaşığı anca yiyor açıkçası zorlamıyor ek gıda reddi yaşamak istemiyorum sabah yumurta yemiyor bende yulaflı cevizli besleyici bı kahvaltı hazırlıyorum yumurtayı öğlen mücevher krep pankek şeklinde vermeye çalışıyorum akşam da ya çorba yada sebzeli taneli yemek veriyorum
M
Melis
Premium Üye
4 Haziran 2026 21:39
Ne kadar fazla verirseniz kabızlık ve bıkma sorunuyla karşılaşırsınız 9. Aya kadar tadım şeklinde gidin ben sabahları bebegım ek gıda yemek istemezdi zaten yumurta alerjisi vardı o yüzden mamayla besledim öğlende sebze haşlıyordum akşam da meyve püresi öğlende akşam arası yarım çay bardağı yoğurt verirdim hala da öyle yapıyorum

Göktenur B.
4 Haziran 2026 21:53
Evet bende ek gıda reddi yaşamamak için sınırlı tutmak istiyorum çünkü normalde de kakamız 3 günde bir falan oluyor o yüzden kabızlık yaşamaktanda korkuyorum umarım yaşamayız 🙏🏻
A
Ayşe Ş. ..
4 Haziran 2026 21:55
evet kabızlıktan çok korkuyorum umarım yaşamayız, bende tetikte gidiyorum🙏🏻
G
Gülcan Ş.
4 Haziran 2026 21:57
Bende kuru kayısı incir dut üçlüsünü dolabımdan eksik etmemeye çalışıyorum ek gıda süreci zor oluyor ara öğün olarak veriyorum
M
Melis
Premium Üye
4 Haziran 2026 21:58
Kabızlık şöyle oğlum o aylarda iki günde bir 3 günde bir kaka yapıyordu ben her önüne mutlaka zeytinyağı ekliyordum şuan alıştı buna bağırsakları hergun kakasını yapıyor zeytinyağı eklemiyorum extra havalarda ısındı bu ara iştahsızlık yaşayabilirler ben her öğün taneli vermiyorum hala mesala hala püre öğünü yapıyorum mutlaka hergun yoğurt yer benimki sizinki şuan zaten daha çok küçük alışma zamanı ben artık benimkinin açlık zamanına denk getirip yediriyorum
M
Melis
Premium Üye
4 Haziran 2026 21:59
Bende kuru kayısı incir dut üçlüsünü dolabımdan eksik etmemeye çalışıyorum ek gıda süreci zor oluyor ara öğün olarak veriyorum

Göktenur B.
4 Haziran 2026 22:03
Ya bizim daha 3 gün önce alerji testi sonuçlarımız maalesef süt ve süt ürünlerine çıktı o yüzden yoğurt labne hepsini kestim ve benide katı bir süt diyetine soktu doktor. Bu ay yeni bir gıda eklemiyoruz maalesef, o yüzden ben hafif tutmaya çalışıyorum ama zeytinyağını eksik etmiyorum sabah öğününde vermezsem mutlaka akşam veriyorum
M
Melis
Premium Üye
4 Haziran 2026 22:04
Çok zor bı durum alerji peki kilo alımı nasıl bebeğinizin sadece sütünüz azaldığı için mi ek gıdaya ağırlık verin dedi doktor

Göktenur B.
4 Haziran 2026 22:09
Evet sütüm azaldığı için öyle dedi ama ben korkuyorum kabız olacak diye, mama kabul etmiyor birkaç günde olsa sağım yaparak arttırmaya çalışacağım o sırada mamayla besleme yapmak istiyorum İnşallah kabul eder, kilo alımı maalesef sınırda gidiyor
M
Melis
Premium Üye
5 Haziran 2026 06:45
Bol su tüketin sütü çok etkiliyor birde süt artırıcı bitki çayları var onlara bakın birde aklınızda bulunsun belki biliyosunuzdur ama sağımda çıkan süt bazen gerçek süt miktarı olmayabilir bebek her zaman sağımdan fazla süt emiyor birde bu aylarda aslında ilk zamanlar da ki gibi süt kalmıyor artık arz talep işi oluyor benim oğlum mama kabul etmedi o aylarda dişi çektirmiştim 4 5 saat Kadar emzirmemistim asla içmedi mama ama benimki biberonda kabul etmiyor mamayla yapılan bebek tarifleri var belki o şekilde verebilirsiniz

Göktenur B.
5 Haziran 2026 07:09
O tarifleri nasıl bulabilirim
M
Melis
Premium Üye
7 Haziran 2026 08:03
İnternetten bulabilirsiniz rahatlıkla
Yükleniyor...